07.08.11 Raportti Ruotsista. Ehdotus Moottoriliitolle.Jukka Myöhänen sähkötti tarkemmin tänä aamuna Ruotsista Timon (yläkuva) ja Mikon (alempi) kuulumisia, Jukka:
Terve Paavo !


Ollaan jo aikaisin aamulla pystyssä ... kuivattelemassa kamoja kun aamupäivän pitäisi paistaa aurinko.

Niin eilinen kisa meni kovinkin hyvin niin Timolta kuin Mäkelän Mikoltakin.  Vielä perjantaina pojat hiukan ennustelivat huimaa määrää vitosia.  Jaksot oli "ei Ruotsalaisia".... siis täällähän normaalisti on tekniikkajaksoja, joissa pitää osata käsitellä pyörää ja hallita tasapaino... eiliset jaksot oli kovin erilaisia.  Kynnys, tasainen, kynnys, tasainen, kynnys ja loppumerkit.   Sitten kun vielä oli mutaa ja vettä niin ymmärtää hyvin poikien mietteet.

Kuitenkin kisassa kumpikin päästeli varsin mallikkaasti kaikki portaansa.  Mikosta en ole ihan varma (nukkuu vielä), mutta Timolle ei tullut yhtään kynnyspistettä.

Mikko sijoittui toiseksi ... selvällä erolla kolmoseen ja ykköseen... siis mitään jossiteltavaa ei jäänyt.  Kisan voitti Anton Folkesson joka jo aikaisemminkin johti sarjaa.  Mikon kakkostila vahvisti hänen kolmatta sijaa sarjassa ja siis samalla kutisti väliä kakkoseen ja kasvatti eroa neloseen... hyvä tilanne jatkaa kahteen viimeiseen kisaan.

Timon kisa oli liukkaankelin kisaksi poikkeuksellisen varmaa ja tasaista.  Eka kierrokselta vain kuusi pistettä.  Kisassa ajettiin kolme kymmenen jakson kierrosta.  Pahimmalla kilpakumppanilla eka kiekka toi jo 15 pistettä. Toinen kierros oli ekan toisinto... 6 pistettä Timolle.  Marcuksella 20 pistettä.  Kolmas kierros Timolle 12 pistettä (yhdellä helpolla paikalla kisan runtelema merkki putosi kepistään)...Marciksella myös 12 pistettä.  Siis pokaali kotiin varsin selvällä erolla... ja mikä parasta tulevaa viikonloppua varten hyvä itseluottamus ja paineet Ruotsin parhaalle Juniorikuskille.

Tuo sormihomma Timolla oli hiukan harmillinen, mutta onneksi ei loppujen lopuksi vakava.  Yhdellä kielekkeellä luokan reitti kulki pystysuoran kallion lippaa pitkin ja siinä oli matkalla muutama porras.  Timon kaasukäsi jäi kallioseinän ja tangon väliin.  Pikkurillin ja nimettömän nahkat rullautui ja nivelet sai tälliä.  Timo kieltäytyi muusta kuin buranasta ja desifiointiaineesta.... eli kisa ajettiin loppuun ja illalla käytiin sairaalassa tarkistuttamassa paikat.

Ohessa tulokset valokuvalla ja pari muuta kuvaa.

terv. Timo & Mikko & Jukka  täältä jostakin

Ilkeä kun olen, niin tuli vaan tällainen uusi logo mieleen Suomen Moottoriliitolle. Mulla on sellainen kummallinen juttu, että nykyisin ei mikään muu saa suuttumaan enemmän, kuin motukalla ajon kieltäminen. Hiukan yli neljäkymmentä vuotta kun on aina silloin tällöin saanut kuulla tuota kieltelyä, niin kaikkein vähiten sitä odottaisi järjestöltä, jonka pitäisi edistää moottoripyöräilyä.

06.08.11 Meillä kiellettyä, mutta onneksi Ruotsissa sallittua

Moottoriliitto kielsi motukkakilpailut Suomessa, mutta onneksi Ruotsista löytyi ajettavaa. Ruotsin SM-trialin neljäs osakilpailu ajettiin tänään Husum'issa. Husum on n. 400km pohjoiseen Tukholmasta. Myöhäsen Timoa hymyilyttää eikä syyttä. Timolla oli kolmen kierroksen jälkeen vähemmän pinnoja kuin Marcus Eliassonilla kahden kiekan jälkeen eli suomeksi sanottuna ylivoimainen voitto. Timon hymyä kyllä pikkaisen häiritsi kallioihottuma oikean käden pikkurillissä. KPB-hoito kuulemma helpotti. KPB=Kylmää Puristusta ja Buranaa.
Husumin kisan järjesti sama kerho kuin ensi viikonvaihteen Pohjoismaiden Mestaruuspippalot, PM-kisa sijaitsee n. 100km etelään Husumista.
Tuloksista ei sinällään ole mitään hajua, jos joku löytää niin kertokaa minullekin.
Jukka Myöhänen sähkötteli kisapaikalta. Kiitos.
Svemon tulossivu, joka päivittyy yleensä ..................

04.08.11 Pyynikinajot. OSSA 2012. Moottoripyöräurheilukielto. Loppukevennys.

Suvi Haanpää sähkötti Pyynikinajosta:
Hei !
 Syksyllä 80 vuotta täyttävä tamperelainen Hämeen Moottorikerho ry, järjestää juhlavuotenaan Pyynikin näytösajon Nokialla.
Näytösajo pidetään olosuhteista johtuen Nokian Renkaiden 1 750 metriä pitkällä testiradalla 28.8.2011.
Tapahtuma alkaa klo 12.
 Ensimmäiset pyörät ajavat radalle klo 14. Kilpailupaikka avataan jo klo 8. Yleisöllä on mainio tilaisuus seurata varikkotoimintaa ja tutustua kilpailijoiden ajokkeihin. Classic -harrastajia on ilmoittautunut mukaan jo noin 50!
LIPUT 5 €.
 
Terveisin

Suvi Haanpää

HäMK
Keskiviikkona Vuohimäessä oli ensi vuoden mallinen OSSA kovassa käytössä. Maahantuoja Joa Hindrén tarjosi paikkoihin tutulla tyylillään. Ja kyllähän se peli meni sinne minne kuski osoitti. Kuva toiselta puolelta.
ps. Laitettaisihan noita muitakin uusia malleja tänne, jos joku viitsisi kertoa/pyytää paikalle.
Suomen Moottoriliitto kielsi kerhojen vapaaehtoisilta moottoripyöräkilpailujen järjestämisen Suomessa n.10 päivän ajaksi. Syynähän on yrityksen nimeltä Finmotorace Oy:n saama monopoli.
Nyt kannattaa käyttää vapaa-aika muihin kesäisiin rientoihin.
Vaikkapa Veteraaniralli Joensuussa tai paikallisen pesäpalloseuran kotiottelu tai kutosdivarin fudismatsi, no kyllähän näitä hyviä tilaisuuksia löytyy. Mahtaa Kurrea ja Juhani hatuttaa, kun eivät voi kieltää ihan kaikkia motukkajuttuja. Tuo kieltomentaliteetti taitaa nykyisin olla kirjattuna jopa Moottoriliiton sääntöihin ihan perusjuttuna?
Noudatan Moottoriliiton toivomaa kieltoa, eikä täällä puhuta puolikastakaan sanaa motukkaurheilusta seuraavan 10 päivän aikana,  Tai siis kyllä kirjoitetaan, mutta ei Finmotorace Oy:stä
. Yrityksiä täällä ei juurikaan hypetetä, yrityksellä täytyy olla todella voimakas motukkaurheilun tukemisajatus, sitten kelpaa meillekin.
Sisulla oli tänään kolmivuotissynttärit. Kyllä Ukkiakin naurattaisi noin, jos saisi ottaa tyypit Jonin Suzuki Intruderista.

01.08.11 Jyskälän rallit.

Käytiin katsomassa Jyväskylän Suurajoja. No ei aikuisten oikeasti sitä, vaan kisalla on nykyisin  hieno sponsorinimi, mutta kun tuo lukutaito jyväskyläläisillä on vähän vajavainen, , niin puhutaan nyt Jyskälästä vuonna 2011. Tässä yksipuoleinen ja hyvin rajoittunut näkemys kilpailusta.
Tämä ei muuten ole sama kuva kuin Jyväskylän Rompetorilta 2010. Pyörien pysäköinti sillalle on normaali Jyväskyläläinen tapa.

27.07.11 MPT:n junnuleiri Kisakeskuksessa. Joukkue SM-trialille päivämäärä. Vammala vielä kerran.MP-taidon Kisakeskuksen junnuleirin rehtori Jarno Seppänen sekä lehtorit Joa Hindrén ja Janne Lindqvist tietävät, että teini-ikäiset pojat arvostavat uimista. Lounastauon aikana vesi pärskyi korkealle ja apukoutsit tarkkailivat tilannetta saunan rappusilta. Makee juttu. Mutta kyllä treenattiinkin ja tiukasti. Ryhmäkuvassa koko poppoo, jonka ikähaitari alkoi luvusta 4v. Muutama kuva Kisakeskuksen maisemista.
Tommi Kallio soitti ja Jukka Myöhänen sähkötti etenkin  Joukkue-SM-trialista. Kisa ajetaan JMU:n osaavalla johdolla lauantaina syyskuun 10 päivänä Riihivuoren laskettelukeskuksessa (sama paikka kuin viime vuonna).
Malmbergin Martilla on kuitenkin vakava pyyntö: Jokaisen joukkueen ON tuotava tuomaripari (tuomari ja merkkari) mukanaa ja ilmoitettava se etukäteen Martille. JMU:lla on ollut kiireinen vuosi eri moottoriurheilukilpailuiden järjestäjänä, kerhon omat voimat on rajoitetut. Siksi tämä vetoomus! Päivitetty kalenteri tuossa vasemmalla.
Maanantaina illansuussa sain varman tiedon, että Vammalan SM-kisassa tehtyä vastalausetta ei oltu käsitelty loppuun. Kirjoitin luonnollisesti asiasta: "Kilpailun tuomaristo hieman lepsuili eikä tehnyt asiassa päätöstä. Ilman päätöstä ei kukaan voi vedota edelleen. No paperit varmaan palaa dumareille pikaisesti Liitosta, näin ainakin ennen on tapahtunut."
Tästä lausumasta on otettu herneitä nenään ja lähetetty minulle välikäsien kautta paheksuntaa. Ensiksi haluan todeta, että tuossa vasemmalla on sähköpostiosoite, johon voi saa pitää antaa palautetta. Minulla on myös puhelin, johon voi suoraan antaa palautetta. Numero on 0400440922.
Olihan minun pakko mennä moitteiden jälkeen Moottoriliiton sivuille ja katsoa sieltä ns. Urheilusäännöstön juttuja tuomaristosta ja vastalauseista. Tuo maanantainen kirjoitukseni oli täyttä asiaa.
Tässä pieni kokoelma urheilusäännöstöstä. Pykälänumeroita ei ole, mutta teksti on suoraa kopiointia. Asia on täällä loppuun käsitelty.

26.07.11 Suzuki crosseri. Uusi laji.Kirjoittelin viikko sitten Lahden Motukkamuseosta. Kehuin silloin yläkuvan Suzukia näyttelyn helmeksi. Vaan vähänpä minä tiesin! Käteeni osui maaliskuun numero Motocross Action-lehdestä. Siinä oli juttua tuosta Suzukista. Fakta-laatikon mukaan pelin hinta alkaa nykyisin $25000. Ja huomautuksena, että josko jostain löytyy. Lehden mukaan alle 10 kappaletta on jäljellä. Tuo viimeinen kappale on hauska: Motocrossin maailmanmestarit Brad Lackey ja Roger de Coster etsivät osia tai koko pyörää. On Jarmo Jalosella varsinainen helmi.
On tullut vuosien varrella käytyä aika monessa erilaisessa urheilukilpailussa/tapahtumassa. Viime lauantaina Tapiolassa tuli yksi lisää: Katulätkä. Aikamoista nuorison puuhaa. Kuva 2 ja kuva 3.

25.07.11 Vammalan SM-trial ja naamakirja. HäMK'in fillari-trial. Veijolle sata täyteen.

Kuvapoikana Jussi.
Vammalassa ajettiin ja kirjoiteltiin SM-trialia. Otettiin muutama kuvakin. Haapasen Jussi voitti ja Hemppu oli toinen. Tämä tulos tekisi loppukaudesta tosi mielenkiintoisen, koska nyt Jussille riittäisi kakkossijat mestaruuteen lopuissa kisoissa. Ennen Vammalaa Hempulle taas olisi mestaruuteen riittänyt voitot, tilanne johtuu Hempun yhdestä kisasta, josta hän oli pois.
Ruutupaperia käytettiin protestin tekoon. Kilpailun tuomaristo hieman lepsuili eikä tehnyt asiassa päätöstä. Ilman päätöstä ei kukaan voi vedota edelleen. No paperit varmaan palaa dumareille pikaisesti Liitosta, näin ainakin ennen on tapahtunut.
Tänään tuli kisan puitteissa myös oikeasti huonoja uutisia: Kivelän Reksa Stebula-racing'istä soitti ja kertoi, että Mikan polvilumpio on kolmessa palassa. Kipsi estää muutaman viikon ajamisen ja koko loppukausi voi olla vaarassa. Paranemisia Mika!
Olen aika vanhanaikainen ihminen. Nämä fasebookin, witterit ym. ovat täyttä hepreaa meikäläiselle. Vammalan kisan puitteissa ajattelin nousta pykälän ylöspäin tietotekniikassa. Tässä meikäläisen
, on siellä jokunen kokovartalokin.
Tapio Seppälä Tampereelta sähkötti fillari-trialista:
MOIKKA
!
 
Sulkavuoressa olisi fillarikisat 6.8.2011 Pistäisitkö infon sivuillesi, josko sitä kautta löytyisi joku kuski kisoihin. Lisätietoa kilpailusta sekä ilmoittautuminen www.hameenmoottorikerho.fi 
T:
Tapsa
Veijo Matinaho huikkasi Vammalan kisan aikana, että on sadas trial-kisa meneillään. No meikä tietenkin ruinaamaan listaa niistä. Veijo lupasi ja tänään tuli sähkeenä. Ja varmasti julkaisen, koska trialin historiaa parhaimmillaan, katsokaapas tuota paikkakuntaluetteloakin! Veijo:
Morjens Paavo! 
Terveiset Salosta
Kun oli juttuu eilen kisoissa että mulla oli sadas kilpailu eilen, niin aattelin laittaa sen listan sulle. Ei sitä mihinkään tarvitse julkaista, näät vaan mielenkiinnon vuoksi kuinka monella eri paikkakunnalla on kisoja ollut noina vuosina. Nykyään osa on vielä mukana ja osa jäänyt kokonaan pois. Siinä on myös mun toimitsijatehtävät Salon kilpailuissa. Taitaa tänä vuonna tulla taas yksi lisää. Meidän 22. Syystriali on 17.9. ilmoittautuminen on avattu ja se löytyy osoitteesta www.salonmoottorikerho.com. Harmi kun en oo koskaan päässy ajaa trialia kotikisoissa, kun ei oo ollu muita kilpailunjohtajia, toivottavasti se tilaisuus tulee joskus!!! 
Hyvät kesän jatkot.
  
T: Veijo

Veijon kisat.
ps.
Ei löytyis ketään vapaaehtoista???????

24.07.11 Vammalan SM-trial.

Trialin kesätauko päättyi Vammalassa. Sekä SM- että Cup-kuskit esittivät parastaan. Timo Setälä lähetti tulokset. Muuten kisaan palataan tarkemmin huomenna. Kuvapoikina veljekset Sami ja Jarno

21.07.11 Bettiina haki kultaa Kreikasta. Marko taas lähtee hakemaan kultaa Kotkasta.Bettiina Vuori onnistui mainiosti Special Olympics-kisat Kreikassa; Tuomisina kulta ja hopea sekä hyviä pistesijoja. Ylpeä (syystäkin) isä Mika sähkötti:
Moikka!  
J
a sit se paras isillemeidän Bettiina oli Special olympics kisoissa Ateenassa. Kotiin tuli kultaa sekä hopeaa ja 3kpl  4.sijaaa.
http://www.specialolympics.org/ 

http://www.specialolympics.org/world-games-search.aspx?searchterm=1112
En
ole koskaan ennen  kokenut niin suuria tunteita ja jännitystä urheilukilpailussa. Mopojutut on helppoa mulle tämän rinnalla  
t:Mika
 
ps.
kiva video 
http://www.youtube.com/watch?v=QuoSjQy8DVo
kohdassa 1:02 isin Betty!!
Onneksi olkoon Bettiinalle ja Mikalle ja tietenkin koko Vuoren klaanille.
Mika on kuitenkin myös kova motukkamies ja samassa sähkärissä muistutti myös Satakuntaendurosta.
http://www.kuntoenduro.satakuntaenduro.com/main.php?page=home
Marko Tarkkala hakee Sixi-kultamitalia Suomen Trophy-joukkueen jäsenenä Kotkan Sixistä. Peukut pystyyn Markon puolesta. Ilona Nikanto sähkötti Markon tiedotteen. 

20.07.11 Trialia Töysässä ja Tervakoskella. Enduro-leirille vapaita paikkoja, kiire kiire. Motukkamuseo Lahdessa.

Trial on iloinen asia! Joskus vain voi olla hieman ongelmia orientoitua tuohon edelliseen. Kari Paajanen sähkötti junnujen harjoittelusta:
Moi!
 
Töysäläiset (Männiköt ) kävivät ajokyläilemässä Tervassa. Paikalle saatiin Sami opastamaan,myös Risto kävi paikalla. 

Moikka taas. 
Nyt Tervalaiset kävivät Töysässä, kolme päivää kovaa ajoa ja hauskanpitoa samanaikaisesti. 
t.Kari
Kuvakavalkaadi
Tomi Konttinen sähkötti ISDE-tukileiristä lauantaina!!!!!!!! Tomi:

Moi!

ISDE –tukileirille mahtuu vielä mukaan. Ilmoittautuneita on nyt hieman yli kolmekymmentä, mutta Tillolan enduroreitti ja motocross-rata tarjoavat niin paljon hyviä harjoittelupaikkoja ja valmentajiakin on sen verran paljon, että noin 15-20 voidaan vielä ottaa mukaan ja silti ryhmät pysyvät riittävän pieninä tehokkaan valmennuksen toteuttamiseksi.

Tässä vielä tietoa leiristä.

Yritin eilen väittää, että tässä MCB:n minicrossissa on Sachs'in kone. No itse asiassa Sokea Reettakin näkee, että ei ole. Sama alakerta kuin Raisussa (Minarelli)?
Jaakkovaakko sähkötti mukavan lisän eiliseen Museojuttuun, ja toimi Sokeana Reettana.
Jaakkovaakon sähke.

19.07.11 Motukkamuseo Lahdessa.

Motukka-alan monitoimimies Riku Routo perusti Motukkamuseon Lahteen. Ace Corner kaffila ja vanhat pelit sijaitsevat Lahden Mukkulan rannassa. Käytiin mamman kanssa tänään ihailemassa systeemiä. On hieno ja voi suositella. Lippuja näyttelyyn myi hyvin Riku Roudon oloinen kaveri, vain parikymmentä vuotta nuorempi? Lipunmyyntitiskin päällä on Dresda Triton. Juteltiin laitteen taustoista ja en siinä paikalla enää saanut mieleen Dresda-kaverin nimeä. No se oli tietenkin Dave Degens. Aikanaan Eläintarhanajoissakin mukana olleet Midget-luokan autot tarvitsivat Nortonin moottoreita. Norton ei halunnut myydä irtomoottoreita, niin automiehet ostivat koko pelin ja myivät "rolling chassis"in edelleen. Nortonin Featherbed-runko oli paras ajo-ominaisuuksiltaan ja alkuperäisen koneen tilalle asennettiin muita koneita kuten näytillä olevaan Trumpan kone.
Tässä muutama ajatus ja kuvakavalkaadi.

17.07.11 Junnucrossia Kolmperässä. Niklas Ajo lähenee kärkeä. Viron Vasalemma-trial.

Kolmperässä ajettiin junnucrossia. Kisan nimi oli Etelän kierros Yoko Cup. Kierroksen muut kaksi osakilpailua ajetaan keskiviikkona ja torstaina Forssassa.
Kisan puuhamiehet olivat luoneet todella hienot puitteet kisalle, valitettavasti sade pilasi radan pinnan, eikä ollut ensimmäinen kerta Espoossa, harmi.
Oli mukava nähdä vanhoja tuttuja crossikasvoja paikalla: Artsit Nyqvist ja Panttila sekä Chrisu Polsa (Puuhamiehiä isolla Peellä). Örthenin Tane. Hakalan Pauli, Meisseli Mäkinen ja Anu, Harri Vanhala ("jo kolmas viimeinen kerta"), Ari "Mr Yoko" Viiri, Häkkälän Hannu Valvojana, Oset-miehet Lasse ja Joa, Anion Jare, Matti ja Sirpa Tarkkonen ja monta muuta.
Muutama kuva näppäilykameralla. Tulokset tullee Mylaps.com sivulle.
Niklas Ajo veti komean kisan sakemannissa. Täydellinen törppöily lähdössä muuttui kisan aikana upeaksi nousuksi, jonka kruunasi Moncayon ohitus viimeisessä kaarteessa. Kari Aho sähkötti raportin.
Mehis Meibau sähkötti Vasalemman trial-kisan kutsun. Mehis:
Terve Paavo,
 
 
Taas on Virossa jokavuotinen ja nyt jo perinteeks saanut 2 päiväinen kilpailu Vasalemmassa.
30-31. 07.30 Eestin Mestaruussarjan osakilpailu. 31.7 Baltian mestaruussarjan osakilpailu
 Kaikki Moto- ja polkupyöratrialin miehet ja naiset on tervetulleita !
Tässä vielä koko kilpailukutsu.

16.07.11 Niklas Ajolla vauhti kiihtyy. Motukkaharrastaja Nieppi.

Nikla_Ajo_Kuva_MPAFoto
Kari Aho sähkötti Itä-Saksasta Niklas Ajon tiedotteen. Tiedotteessa puhutaan Aprilia RSW-motukasta. Tässä yksi linkki palikoihin hinta 3300 puntaa. Aprilian omat sivut  rsw.
 
Kun ihminen tykkää motukoista, niin syntyy tarinaa rakkaudella. Olen joskus käynyt Niepin sivuilla, en vaan muista enää mikä oli linkki. Tapasin Niepin keskiviikkona Vuohimäessä, oli tullut sällinsä kanssa katsomaan trialia ja ottamaan kuvia. Ajopeli, jolla tulivat pojan kanssa Vuohimäkeen, oli muuten tuo torstain sivari. Katsokaapas tuolta vaikka linkkiä Pimp My Ride!! Varsinainen motukkamies sanan oikeassa merkityksessä, lisää näitä!
 

14.07.11 Vuoristorata 60v. EM-trial Italia. MP-taito heinäkuu. Piirinmestaruus 1990. Ajojutut ennen Sachsenringiä.

Linnanmäen Vuoristorata täyttää tänään 60 vuotta. Minulla oli kunnia olla paikalla 20 vuotta sitten, kun Tommi Ahvala puffasi Stadin mm-trialia ajamalla Aprilialla radan ympäri. Tässä muutama kuva.
Jörgen Nylund ja Sari sähköttivät Italian kuvia. Jörgen:

TERE!

Kun ei paikat kestä eikä osaaminen riitä ajamiseen niin joutuu kameramieheksi(ei kyllä hääppöstä tämäkään), laitan kuvia tulemaan eri viesteissä reissustamme Italian EM kisasta.

Tässä viestissä on kuvia tulevaisuudesta trialin ja muun moottoriurheilun suhteen, tässä sähkö triali!!!

-JÖRÖ

Kuvat "Si electricite monsieur".

Jörö:   Tässä paikallinen "Ruuvi" Hurmasi yleisön missä liikui taidoillaan. -Jörö
Sari: Sinulla kun on koira, niin tuli mieleen kuvissa paikalla ollut parivaljakko, jotka keulivat ja hyppivät kivien yli.

Hau hau trial-kuvia.

Jörgen sähkötti edelleen: TERE, Tässä Staffanin ja Jukan ajosuorituksia ja tietysti palkintojen jako. -Jörö
Kuvakavalkaadi.
Jörgen: Tässä muiden pohjoismaalaisten suorituksia, mielestäni Eddi ajoi todella upean viikonlopun. Pari kuvaa isojen poikien kisasta sunnuntaina Jörö.
Yhdistetty kuvakavalkaadi. Kuvassa Håkan ja Joa.
Sami ajoi aikanaan Fantic K-roolla. Silloin juttuna oli: Katso kengurun loikkaa mies on löytänyt sen. Peräkärryn takalaidassa oli kengurun kuva ja teksti: Kengurukuljetus. Vaan loikkaa tuo Ossakin nätisti nykyisin. Muiden MPT-läisten loikkaamisia tässä heinäkuun yhteisharjoituksista.

Lupailin kaffia ja bullaa Vammalassa. Piti tietää missä arvokilpailussa Juha Salminen ja Stefan Merriman olivat ensikerran mukana. No oli vähän varmaa kaukaa haettu, mutta vuosi oli 1990 ja pvm kesäkuun 6. Paikkana Pitäjänmäki??? Kisan arvo? NO Helsingin Piirinmestaruus tietenkin! Tässä tulokset. Potretti kuvassa Graham Jarvis Teppo Paavo ja Kari Tuominen. Aika nuoren näköistä porukkaa. Kuvat on ottanut joku muu kuin minä, mutta en pysty muistamaan kuka.
Johann_Zarco_Kuva_MPAFoto
Sachsenringillä kisataan viikonvaihteessa. Kari Aho sähkötti Ajo tiimien tiedotteet.

12.07.11 Marko Tarkkala Romaniassa.

Kuva: Jonty Edmunds
Ilona Nikanto sähkötti Marko Tarkkalan tiedotteen.

10.07.11 90 90 90 90 90 . Electric Arena. Toivomus.


Juha_Salminen_Kuva_Jonty_Edmunds
Nuorelta mieheltä yhdeksänkymppiä rikki. Kova juttu. Tässä lajissa eka kerta. Juha Salminen ajoi tänään Romaniassa voiton numero 90. Enduron MM-sarjassa samaan ei ole kyennyt kukaan muu. Kova juttu!!!
Tänään muut suomalaiset Romaniassa: Eero Remes kakkonen, Matti Seistola ysi. Mika Ahola palasi palkintopallille, vaikea sana muuten useille suomalaisille selostajille!!!, Mika tänään kakkonen. Marko Tarkkala jatkaa hyvää kautta, sija seitsemäs, mutta pari Husaberg-kuskia kuitenkin edellä. Junnuissa Roni Nikander kahdestoista. Näin muuten Ronin ajavan Lohjan crossiradalla muutama päivä sitten. Vauhti siellä hiekkalaarissa oli aivan fantsua. Täysin vauhtinsa menettänyt Antti Hellsten kahdeksastoista. Nyt olisi paikka perusteelliselle mietinnälle.
Kari Aho sähkötti Juhan Juhlatiedotteen.
 
Electric Arena aloitti näyttävästi tänään Masalassa. Väkeä kävi pilvin pimein ja aika usean kuskin omat ajovarusteet kielivät motukkakilpailutaustasta, radalta saa kyllä myös lainata ajovarusteet vasta lajiin tutustuvat.  Toimintaa radalla ohjasivat veikkolalaiset crossarit Sami Viholainen ja Jesse Kaukonen. Areenan promoottori Jyri Leinonen ehti haukata hieman huikopalaa tiiviin tapahtuman aikana. Meidän motukkaimmeisten tuttu Max Angelma kävi myös kokeilemassa ja oli todella innoissaan, Max: Kyllä oli mukava peli ajaa, pitää varmaan saada meidänkin talliin.
No noin sen ainakin ymmärsin. Tänään ajettiin hieman helpotetulla radalla, mutta kuten otsikkokuvastakin nähdään niin on mahdollista täräyttää sähköllä yli ihan oikeista pöytähyppyreistä. Hyppyreiden muotoilusta on vastannut tunnettu crossihemmo Chrisu Polsa. Pienille nuorimmille motukkahemmoile on tarjolla sitä Oset-kalustoa. Nekin olivat  kovassa käytössä tänään.
Olen kirkkonummelainen, mutta minulla oli vaikeuksia löytää paikalle. Olen tottunut kuulemaan motukoiden äänen ja sitten sinne. Tänään ei ollut mitään ääntä!!! Masalan portissa vastapäätä kylmäbensa-asemaa on tämä Electric Arena. Hieman ihmeteltiin tien vieressä parkissa ollutta poliisiautoa, mutta olisiko ollut semmoinen nykyaikainen työpari kyseessä, joka kävi vähän tutustumassa toisiinsa maastossa?
Muutama kuva Electric Arenalta.
Tänään ajettiin trialin MM-kisa Italiassa. Noin periaatteessa meidän pitäisi olla kiinnostunut asiasta. Ei meillä Suomessa taida juurikaan muut nettisivut kirjoittaa trialista. Vaan kun viimeksi oltiin siellä MM-kisassa, niin meille esitettiin toivomus, että on pilvin pimein muita medioita, jotka hoitaa ja kirjoittaa ja julkaisee trialista Suomessa. No näinhän se on eli kattokaas nyt ne sieltä sitten. Tarkempaa osoitetta noille suomalaisille nettisivuille voi kysyä, no ihan mistä vaan, mutta hyvä aloituspaikka on tietenkin FIM:n suomalainen edustaja, no voi perskules mikä sen nyt nimi ja nettiosoite olikaan. Tämä Liittojen toimintahan muistuttaa aika paljon telkkarin lastenohjelmia. Arja-täti aikanaan kysyi, että ketäs sitten seuraavassa ohjelmassa nähdään. No Kurre kerro meille suomalaisille mistä me luemme suomalaista tietoa MM-trialista. FIM:n toivomuksesta se ei ole www.kymalainen.net. Olisihan sekin kielto kiva tietää, että miksi? Vaan saahan sitä huutaa avaruuteen.
 

09.07.11 Vetsku EM Italiassa. Enduroa. Päivitys klo 20.45.

Staffan kolmas, Jukka viides, Jöröllä nilkka liian kipeä. Tulokset.
Ossa ja Sherco esittelivät ensi vuoden pelejä Italiassa. Tässä alla näytteet.
Kuva Jörön reppuri.
Kuva Jörön reppuri.
Juha_Salminen_Kuva_Husqvarna
Suomi-pojille kolmoisvoitto: Matti, Juha ja Eero. Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen.

08.07.11 Vetsku EM Italiassa. SM-trial Vammalassa (Sastamala). Tandemilla mummon luo.

MM-trial Helsingissä 1993. Jakson "numero" oli jotain; Helsinginkatu 4x?. Jakso oli Alppilan kallioilla Diakonissalaitosta vastapäätä. Steve Colley otti pitkän mm-uransa ainoan voiton. Kuvassa Joa Hindrén, nilkka kipsattuna, hakee asentoa seuraavaan portaaseen. Reppuri Staffan Floessell on ammattikuntansa parhaasta päästä. No tämä oli historiaa.
Kaverukset ovat nyt Italiassa. Huomenna lauantaina ajetaan Vetskujen EM-osakilpailu, jossa Staffan on vähintään kakkossuosikki. Joa taas on norjalaisten coach'ina ajattamassa näitä maailman kärkeen. Miksi muuten Joa ei ole ajattamassa suomalaisia sinne? Kurre?
Staffan antoi pikaisen raportin: Jaksot ovat aika mahtavia, murtunut varvas muistuttaa vain jos se osuu johonkin. Jörgen Nylund niksautti jo ennestään kipeä nilkan aamulla varikolla. Jukka Mäkelä sarjassa alle 60v on erittäin pirteässä iskussa. (Toimituksen huomautus: Taitavat kaikki Italian kisassa olevat kuskit olla alle 60v sarjassa ). Huomenna Italian tilanteesta lisää.
Helsingin MM-trialin -93 tulokset.
Timo Setälä muistutti trialin SM-sarjan jatkosta:
Moro!
Taas kisa lähestyy, tässä muistutus.
t: VamMK kisa-ryhmä
"Minä poljen, sinä ohjaat,
niinkuin tanssi matka käy.
Mummolaan kun pyöräilemme
pilvenhattaraa ei näy."


Ailan perheessä oli aikanaan kaksi tandemia, mutta ei yhtään autoa. Kuusihenkinen perhe teki mummolamatkat niillä. Toinen tandemeista on meillä säilytyksessä, ei ole myytävänä. Noin kerran vuodessa sillä käydään hääpäivän nurkilla lähipubissa. Muulloin meidän nuoriso/tutut/sukulaiset voi/saa kokeilla Cressua. Crescent oli muuten ainoa merkki, jonka appiukkoni Alpo hyväksyi polkupyöränä. Tänään Jarno vei Annen eka kertaa ajelulle. Oli kaikilla hauskaa.

07.07.11 Aika eriskummallinen otsikko: 89/99.

Kari Aho sähkötti tänään Juha Salmisen tiedotteen Romanian Enduron MM-kisasta. Tiedote tässä. Tällaisen vanhan homekorvan ajatus lähti katkokävelytyylillä liikkeelle. Juhan 89 voittoa soitteli kelloa. Trialin yksi legendoista Dougie Lampkin'illa on 99 voittoa trialin MM-sarjassa. Se sadas on tiukassa, seuraavan kerran katkolla heinäkuun lopulla Skotlannin Kuuden Päivän ajon keskuspaikassa Fort William'issa. Uskon, että jopa Juhan sadas on lähempänä kuin Dougien. Kun mielelläni käytän omia kuviani niin tässä muutama ja pari yksinkertaista arvausleikkiä.
Juha ja Stefan (89-66). Teksti voisi olla Stefan: "Tervetuloa Juha ajamaan meille Husselle, täällä voi voittaa monia maailmanmestaruuksia." Kuvasta on muutama vuosi aikaa. Tuo luku 89 alkoi muuten tässä.  Mutta ihan tällainen peruskysymys: Mikä arvokilpailu oli se, missä Juha ja Stefan Merriman (Mörrimöykky) ajoivat ekan kerran samana päivänä motukoilla? Vuosi ja päivä ei tärkeä, mutta kisa status on. Kahvi ja pulla ekalle oikealle vastaukselle Vammalassa.
Tässä on nyt se ysiysimies. Tuossa ihan kuvan keskellä. Sinällään jos katsotaan kuvaa, niin ei tule helposti mieleen, että olisi meikän ottama. Kohteet hienosti sudittuja, kuvan valaistus "spoton" ja muutenkin "ammattikuvaajan" ottama. No selitys on ihan yksinkertainen, pääsin salaa kuvaustilanteeseen ja täräytin Canon'in heti  ennekuin huomasivat. No ei ne minua jaaganneet. Se kuvaaja oli tämä FIM:n nykyinen trial-tiedottaja Jake Miller Gone2Far. Oliko se niin, että Jake oli Steve Colleyn reppuri jossain välissä? Kuva otettiin vuonna 1998 ja paikkana Sheffieldin halli-trial.
No niin nyt se kaffi ja bulla kysymys: Luettele kuvan kolmen neidin nimet? Helppoa kuin heinänteko? Ekasta oikeasta ne Vammalassa. Helpotetaan vielä, että etunimet riittää.
Herrojen tunnistus lienee helpompaa? Erzberg Rodeon "nopein" Graham Jarvis, Fred Crosset vai David Cobos?, Marc Colomer, Steve Colley. Eturivi: Kenichi Kuroyama, Dougie Lampkin, Erzberg rodeo kakkonen. Meidän Joa Hindrén ja Gassin Englannin maahantuoja John Shirt jr.

06.07.11 Sivaritrialia Vuohimäessä? Electric Arena Masalassa.

MP-taidon keskiviikkotreeneissä Vuohimäessä oli paikalla näin komia peli. Ennustaako sivaritrialin paluuta?
Helmikuussa mp-näyttelyssä oli Electric Arena. Siellä sai kokeilla sähkömotukoita pientä korvausta vastaan. Nyt ko. tapahtuman junailija Jyri Leinonen avaa Kirkkonummen Masalaan Electric Arenan. Kirkkonummen Sanomat kirjoittivat asiasta tänään. Lue juttu tästä KS:n näköislehdestä. Isojen enduro/crossi sähkisten lisäksi Arenalta löytyy lasten Oset-sähkikset. Tässä linkki englantilaiseen Oset-tapahtumaan ja tässä linkki Oset-kauppaan.

05.07.11 Heinä-trial Jyväskylän Kotasella lisäys klo 21.30. Ajo terveisiä Mugellosta.

Karit Paajanen ja Männikkö sähköttivät kuvia Kotaselta, Kari P: Moi. Muutama kuva palkintojen jaosta , lisää tulee luultavasti Männikön kaimalta. t.Kari . Kari M: Tässä olisi reppurin silmin Heinässä nähtyjä. Kuvattavaksi pääsi tietenkin samaan tahtiin kiertäneet. EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI!!!
Mutta tässä on kuvakavalkaadi.


Keski-Suomen kirjeenvaihtajamme Jaakkovaakko sähkötti myös raportin:

Morjesta Paavo!

 

Kotasella olin katselemassa, vähän kyllä kivisti jo päätös olla ajamatta enää kisoissa, kun pappa-Linkkukin siellä ajeli, ja se on sentään kolme vuotta minuakin vanhempi!  Siis kolme sukupolvea Linqvistejä jaksoilla, mistä mainio juttu Keskisuomalaisessa, sekä tämän päivän paperilehdessä että verkkolehdessä!  Konsta näköjään laittanut finntrialin sivulle linkin tuohon verkkolehteen.

 

Karjalaisen Jere ja Myöhäsen Timo kävivät henkien taistelua, kun siellä taas A ja Eliitti ajoivat samat jaksot.  Jere tsemppasi "kotikisassa"

(kotia tuossa edustaa vain yleisö, Kotasellahan ei saa muulloin ajaa kuin kisoissa) sen verran, että oli muutaman puuttuvan vitosen verran kai parempi.  Timo tosin antoi sikäli tasoitusta, että ajoi reppupyörällä (viimevuotisella), kun varsinainen kisapeli oli perusteellisemmassa huollossa.  Aika mukavan näköistä alkaa olla sekä Timon että Jeren ajo, olen sitä mieltä että noilla kuitenkin Eliitille helpohkoilla jaksoilla, jotka ovat Kotasella väkisin vähän sellaista nyhväämistä, olisi muutkin suomalaiset Eliittikuskit saaneet ajaa ihan tosissaan pärjätäkseen pojille, on kummallakin tuollainen pyörän siirtely ja tasapainonpito kivien päällä aika helppoa, eleetöntä ja varmaa.  En tiedä, sekö sitten on syynä, etteivät esimerkiksi Samu ja Kivelän Mika tule sinne kisoihin.  Eliittikuskien kisojen väliin jättämistä ihmettelen suuresti, kun ei niitä meillä niin ylenpalttisesti ole tarjolla.  On kuitenkin eri asia ajaa nauhojen välissä numerolla varustettuna, ja lähteä jaksolle jonosta eikä kuten treeneissä omaehtoisesti.  Mutta tietysti muita menoja on kaikilla, kaipa jokainen tekonsa ja päätöksensä tietää.  79 starttasi Heinätrialiin, että ei siellä kuskeistä pulaa ollut, jonoihinkin riitti jossain, vaikka ajojärjestys olikin muille paitsi C-cuppilaisille vapaa.

 

Kesäterveisin Jaakkovaakko

 

Lisäys tiistaina n. klo 21.30

Olin vähän huolimaton enkä ollut huomannut, että Jussi Renko olikin lähettänyt myös reittikohtaiset tulokset. Jussi:

Terve

Ohessa tulokset täydennettynä jaksokohtaisilla pisteillä ja tarkastelu reiteittäin.

Finntrialin keskustelupalstalta, kilpailut - 26.Heinätrial pääsee linkin kautta Keskisuomalaisen juttuun mm. Lindqvistien kolmen sukupolven kommenttia trialista.
Hyvä juttu, mutta sisältää asiavirheen, Heinätrial on järjestetty 26 kertaa, mutta järjestäviä kerhoja
on ollut kaksi JMU Malmbergin Martin toimesta, ja K-SMK:n nimissä, ja hommat on aina hoidettu yhteisvoimin Jyväskylän trialistien toimesta, kuten tänäkin vuonna.

Isot kiitokset paikallaolleille, ja erityisesti vieraiden avusta jaksotuomareina ja merkkaajina.
trv

Jussi

Danny_Kent_ja_Niklas_Ajo_Kuva_MPAFoto
Suomalaisten rr-kuskien ajot päättyivät vähän selittelyyn Mugellossa. Kummallakin renkaista loppui pito. Vaan eiköhän se ole aika tavallista jokaisella kuskilla kisan lopussa? Siinähän se kantti katsotaan. Niklaksen kunniaksi on sanottava, että kyllä poika teki huiman nousun kisan alkuvaiheissa. Lupaa hyvää jatkossa. Kari Aho sähkötti raportit.

03.07.11 Siikajärvi-classic. Heinä-trial Jyväskylän Kotasella.

Lauantaina ajeltiin perinteinen Siikajärven classic-trial-tapahtuma. Kuvapoikana isäntä itse. Tässä muutama muu näpsy.
Jussi Renko sähkötti Heinä-trialin tulokset, Jussi:
Terve Paavo


Ohessa nopeasti kierrospisteistä tehty yhteenveto tuloksista. Huomenna saan jaksokohtaiset ja tulokset reiteittäin.  Meillä oli mukava viikonloppu, eikä esteri pettänyt Kotasen taikaa tänäkään vuonna.
trv
Jussi
Tulokset tässä pdf-muodossa.

30.06.11 Heinä-trial Jyväskylän Kotasella. ISDE-Enduroleiri kaikille. Mugelloa Ajojen näkökulmasta. Erzberg-rodeota.

On taas aika Heinä-trialin, Jussi Renko sähkötti:
Terve Paavo!


Ohessa Heinätrialin käsiohjelma painotuoreena.  Ilmoittautuneita käsiohjelmassa 83 kpl, ja oman lisän tapahtumaan tulee kahden- ja kolmen sukupolven kuskien ajamisesta samassa
kisassa: Lindqvistit, von Platot, Kuusiset, Jääskeläiset ja Vierimaat...
Uimavedet on lämpiminä, puron ja rinteiden liukkaat kivet valmiina ottamaan taiturit vastaan.


Tervetuloa Jyväskylään
trv.
Jussi

Kisan laadukas käsiohjelma tässä peedeeäfnä.
Sääli, että meillä ei ole mahdollisuutta mennä nauttimaan Kotaselle!
Laia Sanz on trialin maailmanmestari naisten luokassa, mutta pöllytti aika joukon miehiä viime viikon Andorran MM-kisassa. Laia ajaa myös enduroa sopivissa kisoissa. Yksi sellainen oli viime vuonna Italian Loveressa. Jotain ihme härdeliä oli siirtymillä ja Laia otti kasan pinnoja.
Miten on Sinulla? Oletko todella ajan tasalla enduron ajotekniikassa ja muussa asiaan liittyvässä? Kaarretekniikka hallussa? Hypyt ok? JNE?
Vaan nyt on tosi tilaisuus. Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen sähkötti ja jos nyt ihan oikein ymmärrän niin kutsu koskee kaikkia, niin naisia kuin miehiäkin. Tomi:

ISDE -tukileiri Tillolassa 23.7.2011

Kaikille avoin enduroleiri, jossa Suomen enduromaajoukkuekuljettajat opettavat endurotaitojaan niin harrastajille kuin kilpakuskeillekin. Osallistumalla tuet myös Suomen maajoukkueita kohti menestystä tulevassa kotikilpailussa.

Leiripaikka sijaitsee Kouvolasta noin 10km tietä numero 12 Lahden suuntaan. Leiri alkaa klo 10 ja päättyy noin klo 16, tarkempi aikataulu ilmoitetaan, kun tiedetään tarkempi osallistujamäärä.

Osallistumismaksu 70€ sisältää ajo-opetuksen lisäksi myös ruuan ja ISDE-paidan. Osallistumismaksu maksetaan tilille Nordea 145430-101439, käytä viitenumeroa 175 0634, ota maksukuitti mukaan leirille.

Ilmoittautuminen 15.7.2011 mennessä. (http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/valmennusleirit/)

Terveisin / Best Regards

 

Tomi Konttinen

Valmennuspäällikkö / Chief Coach

 

Suomen Moottoriliitto ry / Finnish Motorcycling Federation (SML)

Radiokatu 20, 00093 SLU

Tel. +358 207 789 965

Fax. +358 9 147 742

Sisäpiirijuttu: Käyn ahon laitaa ilman paitaa. Jo näkyy koskenkorvia. Mauno Ahonen Tillikka. Kiitos samoin meiltä. Veikkolan Vesper!!!!
Kari Aho sähkötti Ajo-tiimien Mugellon alustunnelmat.
Tässä tiedote.
Tuossa alla oli kuva Erzberg-rodeosta. Hannisen Mikko ja Hemppu olivat hyvin tunnistettavissa, mutta.....Mikko sähkötti: Kolmas kaveri on Tehtaan mekaanikko Max Santu, joka rakensi Hempun pyörän kisaa varten.

27.06.11 Erzberg-rodeota.Mikko Hanninen sähkötti Itävallasta:

Moro Paavo,

tarvii heti aluks sanoo, että en ole ikinä nähnyt mitään vastaava kuin tänään! Tää vuoren vallotus kilpailu on aivan jotain omaa luokkaansa, pyörää

tietysti suurimmaksi osaksi ajetaan varsin taidokkaasti ja nopeasti, mutta sitä myös työnnetään, kannetaan, heitetään ja tavalla jota en edes osaa kuvailla viedään eteenpäin. Reitti oli tänään niin vaikea, että ilman katsojien ja henkilökohtaisten avustajien apua sitä tuskin olisi kukaan päässyt läpi.

No sitten Hempun suoritukseen; Hemppu lähti toisesta rivistä sijalta 75, mutta nousi varsin taidokkaiden esitysten avulla kilpailun puolessa välissä jo sijalle 13, mutta sitten iski fortuna peliin ja etujarru lakkasi toimimasta. Sisulla ja irvistyksellä Hemppu loppuun asti kuitenkin veti ja sijoitus on noin 20 paikkeilla(ei vahvistettu vielä). Tänään finaaliin osallistui 500 kuskia, kuvia ohessa ja niistä voi löytää muitakin trialesteja Dougie Lampin (2) ja Graham Jarvis, joka itse asiassa tuli ensimmäisenä maaliin, mutta hylättiin sittemmin Check-pointin väärästä ohituksesta. Kilpailun voittaja Tadeuz Blazusiak myös kantaa kivikossa KTM:ää.

T:Mikko

PS. veikkaan et Hempusta ei saa ajokaveria huomenna, eikä ehkä vielä tiistainakaan..

Mikko tarkensi vielä hieman myöhemmin:

Moro taas,

Mentiin sun sivuille ja siellä olikin iloinen yllätys Hempun sijoituksesta! Tää paikallisten tapa tiedottaa tuloksista on vähän alkeellinen, mut kova juttu! Meidän omat laskutoimitukset ei ihan pitäneetkään paikkaansa ja näköjään keskeytyksiä/väsymisiä tuli enemmän kuin tiesimme.

T:Mikko

Mikon ottama kuvakavalkadi.

26.06.11  Henri Himmanen 13. Erzbergrodeossa.

Hemppu hienosti kolmastoista Erzbergrodeossa. Tässä linkki tuloksiin. Aika monta entistä ja nykyistä trial-kuskia kärkipäässä.

25.06.11 Assen TT=Tourist Trophyn edelleen. Hemppu Itävallassa. "Juhannus" muisteloita!


Efren_Vazquez_(7)_ja_Johann_Zarco_(5)_ Kuva_MPAFoto_com
Assenissa juhlittiin suomalaista Juhannusta tai sitten ei. Suomi-pojat (Niklas ja Mika) tuntuivat olevan Saarijärven Juhannuskisoissa Tero Pitkämäen kanssa. Katseltiin kisat saksalaiselta, ilmaiselta satelliittikanavalta telkusta (kanavan nettiosoite www.sport1.de). Kari Ahon sähköttämä kuva on mielestäni mainio; Ajon hienosti toimivan tallin kuskit edustalla nummero seiska Efren Vasquez ja femma Johan Zarco. Sitten tämä numero 39 Luis Salom. Sergio Gadea ja Sandro Cortese. Meikäläisittäin tärkein kuski on kuitenkin Niklas Ajo. Kari Aho sähkötti Ajojen Assenin tiedotteet.
 
Mikko Hanninen Juhannusta viettämässä Itävallassa ns. Erzberg-rodeossa. Joskus suomalaisia moititaan  alkomoshoolin liittämisestä uhrailukisoihin. Menkääs kattoon tonne Itävaltaan ja tulkaa selittämään sitten. Mutta Mikko sähkötti:
 1. Moro Paavo,
 2.  
 3. Terveisiä Itävallasta, täällä on meneillään pienimuotoiset Enduro-kilpailut. Homma alkoi eilen ensimmäisellä aika-ajoilla joihin osallistui
 4. 1898 kilpailijaa, joista 500 nopeinta pääsee sunnuntain tosikoitokseen missä sitten lopullisesti erotellaan jyvät akanoista.
 5. Hemppu osallistui kisaan Betan tehtaan kutsumana ja oli hienosti ensimmäisen aika-ajon 77.
 6. Pyörään tehtiin pieniä muutoksia ja tämän päivän tuloksia odotellaan kieli pitkällä.. Aika-ajo on aika mielenkiintoinen tapahtuma, jossa kuljettajat lähetetään 30 sekunnun välein pätkälle, joka on noin 13 kilometriä pitkä siirtymä Ertzberg vuoren huipulle. Parhaimmilla vauhti nousee noin 150km/h! Peukut pystyyn huomiselle ja toivotaan et Henristä tulee Vuoren valtias.
 7. Ohessa muutama kuva täältä ja tärkeinhän meinas melkein unohtua, eli
 8. Hyvää Juhannusta kaikille Trialisteille!
 9.  
 10. Ps. yhdessä kuvassa oleva ”helikopteri” on tarkoitettu kuskien kuvaamiseen ja kulkee kuulemma 120km/h, eli pilotin mukaan jää vähän suorilla, mut tilanne korjataan kuulemma kurveissa.
 11.  
 12. Ohessa muutama kuva ja lisää kilpailusta löytyy osoitteesta:
 13.  
 14. www.erzbergrodeo.at  osoite korjattu 26.6 klo 11.40
 15.  
 16.  
 17. T: Mikko
 
 
Melkein Juhannus. Vuonna 1998 Enduron MM-kisa järjestettiin Italian Ruffinassa 20-21.6. Ruffina on aika lähellä Mugellon RR-rataa, jossa MotoGp kisaa ensi viikonloppuna. Salmisen Juha voitti ekan monista MM-voitoistaan tuona päivänä. Tapausta juhlittiin muovimukeista pienimuotoisella drinksulla. Valitettavasti en tunnista/muista kaikkia, jotka olivat mukana juhlissa, mutta kertokaa minulle. Kuvassa Salmisten huoltoauton markiisin alla vasemmalta; Juha itse, Aila, Kari, Katri, Kemppi, Jokke.
 
Neiti Aila Saaristo sanoi tahdon Otaniemen kappelissa 25.6.1966. Samoin taisi vastata myös nuoriherra Paavo Kymäläinen.

23.06.11 TT=Tourist Trophyn edelleen. Jana 40v "taiteilijajuhla". Hjuumoria. Maailman nopein Inkkari!

Hollannin Assenissa ajetaan lauantaina MotoGp-kisaa, joka on nimeltään Iveco TT Assen. Jaakkovaakko sähkötti lisää tietoa tuosta TT-nimestä. Jaakkovaakon sähke. Heitin Jaakkovaakolle takaisin, että netistä löytyy luku 235 kuollutta näissä Man-saarenajoissa. JV vastasi:
Morjesta!

Tuollaisilta sivuilta löytyy tilastotietoa, epävirallista tosin: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Snaefell_Mountain_Course_fatal_accidents Sen mukaan 234. 
Viralliset tahot, eli Auto Cycle Union tai Mansaaren paikallishallinto ja paikalliset kilpailun järjestäjät, eivät näitä julkaise, pikemminkin piilottelevat. 
Pyrkivät huhujen mukaan ostamaan tai estämään juutuupistakin karmeimmat kuvat, jos joku tarjoaa. Ei sillä, kyllä minullakin syke nousee, kun katsoo sellaista videota, joka on pyörän kameralla kuvattu tuolla.  Tonninen superbike huutaa esimerkiksi sen Glen Helenin tai Sarah's Cottagen jälkeen pitkään kutosella rajoittajalla (eli jotain 330 ja risat), ja tie on kapeaa eikä suinkaan viivasuoraa, eikä tasaista!  On varmasti osaajalle hienoa ajettavaa, mutta ei se anteeksi anna mitään. 
Kuten aikaisemmasta tekstistäni ilmi varmaan kävi, ei se minusta oikein tähän päivään kuuluvaa touhua kuitenkaan ole. 
Jaakkovaakko
Vanha kuva vuodelta 1998. Nuori Valentino Rossi, vähän vanhempi Max Biaggi ja Francesco Zerbi Marina Palacessa Katajannokalla. Vale ja Max eivät todellakaan ole parhaita ystävyksiä. Valen kerrotaan sanoneen: Mieluummin päivä Rossina kuin elämä Biaggina.
(Vanhoja kuvia tulossa lisää.). Valentino MotoGp:ssä edelleen, Biaggi pudonnut SuperBike'en.
Jukka "Jana" Penttilä on pitkän linjan crossari.  Jana voitti Ruskeasannan MM-crossin välilähtönä ajetun minicrossi kisan vuonna 1971. Tänä keväänä Jana voitti Vetsku kisan Salossa. hyvä syy juhlia 40-vuotistaiteilija juhlaa. Ainakin pyttyjen koko on kasvanut vuosien varrella. (Janan tallin aarteita tulossa.)
Lasse Jahn heitti hjuumori pläjäyksen:
Kuivaa brittihuumoria, ehkä huomasit TrialsCentralin sivulla: kaverin Repsol Montesa ei käynnistynyt vaikka kaikki temput oli kokeiltu, ja onneton lausui: tarvitseeko se ehkä lisää tarroja?

T.
Lasse

Lasse vielä tarkensi:
Moi, kerroin jutun jo mombamiehille Ossille ja Peipolle, hymyt olivat leveät.
http://www.trialscentral.com/forums/topic/36737-4rt-deadt.
Lasse
Telkkarista TV1 tulee perjantaina klo 20.45 leffa nimeltä Maailman nopein intiaani. Varsinainen perheleffa, jossa ei ole tappelemista eikä murhia. Sydämellinen tarina miehestä ja hänen matkastaan Bonnevillen suola-aavikolle ajamaan motukalla kovaa. Voi suositella.

21.06.11 TT=Tourist Trophy. ISDE, Ilamar. Tietoa. Juhannus?


Jonas_Folger_ja_kilpailuinsinoori_Jani_Veijonen_Kuva_MPAFoto
Väinölänniemellä Kuopiossa, Ruissalossa Turussa, Savonlinnassa jne ajettiin ennen TT-kilpailuja. Kisojen nimi oli lainattu Man-saarella ajettavasta TT-kilpailusta. Oikeasti tuohon TT-nimeen olivat oikeutettuja Man-saari ja Assenin TT Hollannissa. Nimisotkun vuoksi tai sen takia muut kilpailut alkoivat käyttää kirjainlyhennettä RR eli Road Racing. Tällä nimellä laji tunnetaan edelleen. Sen kaunein kukkanen on MotoGp.
Man-saarella ajetaan edelleen joka vuosi kaksi TT-kisaa radalla, jonka pituus on n. 60 kilometriä. Toinen alkuperäisistä TT-kisoista ajetaan aina Juhannuksena Assenissa, joka on osa MotoGp-sarjaa, näin nämä nimet kietoutuvat toisiinsa. Juhannusaattona aika-ajot ja Juhannuspäivänä itse MotoGp ja sen lisäluokat.
Ajo Motorsport tietenkin mukana kuvioissa ja myös hieman viihdettä ennen kisaa.
Kari Aho sähkötti Ajo Motorsportin tiedotteen.
 
Iloisia Husse miehiä ennen Hämeenlinnan Sixiä 1996: Tiimipäällikkö Fabrizio Azzalin ja kuskit Kari Tiainen, Anders Eriksson ja Petteri Silvan. Viisitoista vuotta sitten. Äijät ovat edelleen tiiviisti mukana motukkakuvioissa. Tämä kuva oli ihan pakko laittaa esille, kun tuolla Suomessa jossain kaukana järjestetään vastaavanlainen kilpailu. Hyvin tulee siitä infoa, eli ei mitään. Jaa niin siis Azzalin on Juhan ja Matin tallipäällikkö, Karilla oma IceOneteemi, Anderskin taitaa edelleen kisat Ruotsissa ja Petterillä monta rautaa tulessa motukkajutuissa.
 
Hämeenlinnan Sixi-kuvista tuli vastaan tällainen. En muista enää keitä neitokaiset olivat, mutta tuo mainostoimisto on jotenkin tutun oloinen. Viidentoistavuoden jälkeen firma on edelleen tiukasti mukana esim. trial-kisoissa mm. Mikko Mäkelän ja Hot Forty Plus tiimien tukena. Hienoa!
Epäilin eilen Puolan EM-trialin kohtaloa. Ei tarvitse enää tänään ihmetellä. Matti Pöysä sähkötti:
Moi
!
 
Tässä tietoa EM- Trialista 
t.
Matti 

Kiitos!
Matti on Kuusankosken aktiivisen moottorikerhon pj.
Tässä linkki KMMK:n sivuille. Sen lisäksi kerho on saanut myös Kouvolan kaupungin mukaan tiedottamiseen motukkatapahtumista, aika harvinaista.
 
Joku mitätön engelsmannilehti kirjoitti jotenkin halveksivasti suomalaisten Juhannuksen vietosta. Kateellisia, kun niillä ei oikeasti ole mitään muuta kuin se pupissa ryyppääminen. No ei se ollutkaan lehti, mutta ihan se sama.
Meillä sentään saadaan jopa Joulupukki liikenteeseen, kun vaan on kyse hyvästä asiasta. Ja Juhannuksenahan on. Tai Hämeenlinnan Sixillä. Minäkin tykkään Atomic'in suksista, oli sellaiset RiesenSlalom-sukset monta vuotta käytössä. Nyt ne autotallin katossa museoituina. Niin siis joo, Kari tuossa oikealla kuvassa.
 

20.06.11 Marko Tarkkala. Puolan MM-trial peruttu.

Ilona Nikanto sähkötti Marko Tarkkalan Kreikka-tiedotteen (tuli aika myöhään eilen, ei ehtinyt mukaan). Tiedote tässä.
MM-trialin piti päättyä Puolaan syyskuun alussa. Johtuen erittäin runsaista paikallisista sateista kisa on peruttu. Samassa yhteydessä piti olla myös EM-kisoja. Uskon että myös ne on peruttu. Mutta kannattaa seurata asiaa. Tässä linkki Trialscentral-sivuille.

19.06.11 Juhlaa Jubileum. Puuhamaa. Classic. Trialia ja enduroa.

Timo Sirkiä sähkötti: Lilli ja Antti Espoon Tuomiokirkko.
Uskon, että koko trial-ja motukkaväki yhtyy onnentoivotuksiin: Onnea, Onnea, Onnea!!
Lauantaina Tervakoskella oli kaksi suur tapahtumaa; SM-trial ampumaradan maastossa ja Puuhamaa fudisturnaus Tervaniemessä. SM-kisan jälkeen tervakoskilaiset menivät vielä pitämään näytöstä fudareille! Hienoa!
Kari Paajanen sähkötti:

Moi!
 
Näytös oli onnistunut, Isät ja lapset tulivat jopa tasapainoilemaan mopojen päälle. Kovasti ihmeteltiin kuinka voi tehdä niin monia asioita yhtäaikaisesti kun mopolla ajaa. Esim; ajaa etupyörä ylhäällä , hypätä ja samalla kääntää mopo toiseen suuntaan."On varmaankin täytynyt harjoitella paljon, tarvitaanko noita taitoja kilpailuissa?" 
Näytöksen kuuluvimmat aplodit sai Nasu kivelle noususta. 
Mutta on noi meitin kuskit kovia kun vetää näytöksen kisapäivän päälle.
 
t.Kari
Karin ottama kuvakavalkaadi tässä.
Classic Finntrialin kerätyt pisteet aakkosjärjestyksessä tässä.
Endurossa hyvin ja vielä paremmin: E1=1. Juha, 2. Matti, 3. Eero. E3=3. Mika, 7. Marko. Junnut=Roni ritirati. Tulokset tässä. Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen.
Trialissa miten sen nyt ottaa: Vetskut=1. Andrea (mukana kaksi (2) kuskia). MM=1. Toni, 2. Adam, 3. Albert. MM-tulokset tässä.

18.06.11 SM-trial Tervakoskella.Juha Salminen & co Kreikassa. VeVe fudis.

Hemppu palasi trialin pariin ja tuloksena voitto. Matemaattisesti Hempulla on vielä myös mahdollisuus SM kultaan, jos hän voittaa jäljellä olevat osakilpailut vaikka Jussi olisi kaikissa kakkonen. Toisaalta vahva huhu kertoo Mustasta Hevosesta, joka saattaa tulla mukaan Nokialla. Elämme mielenkiintoisia aikoja!
Timo Myöhänen vingutti piikin Gassia mallikkaasti ja teki selvän pesäeron ns. konkareihin A-luokassa. Jani Markio jatkoi voittoputkea Beessä. Junnuissa pojat voittavat toisiaan ristiin ja nyt voittovuorossa oli Onni Oja. Veteraaneissa Jukka Kuusinen ei taivu ykköspallilta.
Kauko Kuusinen sähkötti tulokset. Muutama kuva. SM-yhteispisteet tuossa vasemmalla.
Kuva_Jonty_Edmunds
Juha Salmiselle jo kuudes voitto. Matti Seistola hieman töpeksi ja tänään kolmas, Eero Remes nelkku. Ahola kolkki ja Tarkkala kahdeksas. Roni Nikander seiska ja Antti Hellsten sai ilta-ek:lla kipeää ja kisa jäi kesken.
Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen.
Kutosdivarissa  Veikkolan VeVe - FC HIK/2( Hanko) Lapinkylän "nurmi" 0-1. Linkki sarjatilanteeseen.

15.06.11 MPT yhteisharjoitukset. HäMKkin Sulka-trial.

Leevi tulee, Hessu menee. Näinhän se on. MPT:n yhteisharjoitus keräsi mukavan joukon treenaajia paikalle. Muutama "taidekuva".
Suvi sähkötti HäMKkin Sulka-trialin tulokset:
Hei
!
Lähetin nämä tulokset jo kerran, mutta ilmeisesti viestini ei ole tullut perille.On ollut muutenkin hieman ongelmia spostin kanssa ja monella on ilmeisesti vaihtunut osoite.  
t.
Suvi
HäMK

14.06.11 Prinsessa. Ruotsin mestaruus vielä kerran. Sarjakisa Tervakoskella. Junnu crossareille leiri Rovaniemellä.Irwiniä lainaten:
"Tyttö tuli, tyttö tuli
ja mun syömmeni suli
syntyi prinsessa Kymäläisten sukuun
tyttö tuli, tyttö tuli
ja mun syömmeni suli
hänet vaatetan röyhelöpukuun"
"Siiri" Kymäläinen 14.6.2011 klo 12.00 3432g, 50cm
Isoveli Sisulla pieni valintapulma: Triali vai Kustomi? Ukki sanoisi tietenkin, että molemmat!
Me sanakareita ollaan ihan jokainen. Suomi-pojat Karlskogassa.
Jukka ja Reima sähkötti:
Terve Paavo !

"Ruotsin Puten" kuvakavalkadia. Karlskogasta... joukossa pari "herskyttävää" kuvaa.... Meidän kuskimme kaikki rivissä halailivat palkintoja jakavaa neitokaista, kun taas naapurimaan ainut halaaja kohdisti halauksensa Timoon ;)
jukka / reima
Max Angelma sähkötti:

Morjens,

menneellä viikolla flunssa esti sarjakisailun, mutta oli sen verran aurinkoinen ilma, että kameran kanssa piti kuitenkin lähteä paikalle. 

:) Oheisessa linkissä muutama kuva. 

http://maxangelma.kuvat.fi/kuvat/Sarjakisa+Tervakoskella/

 

terveisin,

Max Angelma

Tomi Konttinen Moottoriliitosta sähkötti junnucrossareiden leiristä Pohjoisen kiertueen aikana Rovaniemellä:

MX 65, C/C, C/B, C/A -leirit Rovaniemellä 4.-5.7.2011

MX 65 ja C/C -kuljettajille järjestetään ajoleiri maanantaina 4.7 klo 8-14 Mäntyvaaran mx-radalla Rovaniemellä.

Kaikille mx 65 ja 85 -kuskeille yhteistä harjoittelua ja hieman teoriaakin on tarjolla maanantaina 4.7 klo 16-20 Lapin urheiluopistolla Rovaniemellä.

MX C/B ja C/A -kuljettajille järjestetään ajoleiri tiistaina 5.7 klo 8-14.

Osallistujamäärästä riippuen eri luokkien osalta ohjelmaan ja aikoihin voi tulla muutoksia ja niitä tarkennetaan mahdollisimman pian.

Leirin hinta on 40€/kuljettaja sisältäen ratamaksun, urheiluopiston käyttömaksun ja valmennuksen. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin. Urheiluopistolla on erikseen mahdollisuus myös mm. majoittumiseen, ruokailuun, kylpyläpalveluihin jne. (lisätietoja www.santasport.fi.)

Ilmoittautuminen 22.6. mennessä. 

Lisätietoja: Tomi Konttinen p.0207 789 965 tomi.konttinen@sml.slu.fi

13.06.11 Sulka-trial avasi C-cup kauden.  Classic Finntrial-tapahtuma Tervakoskella. Ruotsin mestaruus vielä kerran. Niklas Ajon ja Ajo Motorsportin tiedotteet.

Kuva Kari Männikkö
HäMKki järjesti Sulka-trialin lauantaina. Kisa avasi junnujen C-cup kauden. Mukana oli myös muita luokkia. Kari Männikkö kuvasi ja sähkötti tukun mukavia kuvia. Tässä kuvakavalkaadi. Tulokset tulossa.
Perinteinen Classic Finn-trial tapahtuma keräsi mukavan joukon harrastajia lauantaina ja sunnuntaina Tervakosken ampumaradan maastoon. Kuvapoikana Tomi Alajoki kääntää oikeaoppisesti kyynärpää ylhäällä Hondaa tiukassa mutkassa. Muutama muu kuva sunnuntailta.
Kuvat Bengt Carlsson
Jukka Myöhänen sähkötti Timon ja Mikon raportin Ruotsin mestiksestä, tässä liitteenä. Bengt Carlsson'in ottama kuvakavalkaadi tässä.
Jaakkovaakko antoi vinkin tuloksiin: Morjesta Paavo!
 
Ihme kyllä löysin jo illalla tai yöllä Ruotsin kisan tulokset järjestävän seuran nettisivuilta: http://www.boforstrialteam.se/ ja siitä edelleen resultatlista. Laitoin kyllä jo linkin tuonne finntrialin puolelle. 
t.
Jaakko
_Kuva_Jaromir_Havranek
Aki Ajon kuskit ottivat kaksoisvoiton sateisessa Silverstonessa. Jonas Folger ensimmäistä kertaa korkeimmalla korokkeella ruiskuttamassa shamppanjaa! Vaan hetkinen, kaverihan on vasta 17v, eli kuohujuoman ruiskuttelun hoitivat kakkonen Johan Zarco ja kolmonen Hector Faubel. Jonas sai tyytyä Red Bull-purkkiin. Aki Ajo hieman piilossa vasemmalla. Kari Aho sähkötti Ajo&Ajo&Ajo tiedotteet.

11.06.11 Timo Myöhänen ja Mikko Mäkelä voittajia Ruotsissa. Endurospedet Turkissa. Niklas Ajolla probleemia MotoGP:ssä. VeVe fudis.

Stop Press tieto Ruotsista: Timo Myöhänen ja Mikko Mäkelä ovat voittaneet luokkanasa Ruotsin kolmannessa mestaruuskisassa Karlskogassa. Normaaliin Ruottalaiseen tapaan tulokset tulevat sitten joskus.
On se muuten jännä, että kilpailuja järjestetään sen takia, että saadaan kuskit paremmuusjärjestykseen. Vaan sitä paremmuusjärjestystä ei sitten sen kummemmin tarvitse laittaa esille.
Nyt taas kerran minun mielipide: Moottoriliitot voisivat vaatia kilpailuluvan yhteydessä hyväksyttävissä kilpailun Lisämääräyksissä myös tiedon missä ja miten Internetissä tulokset julkaistaan. Varmaan turha toive, tämähän toisi Liitot mukaan tälle vuosituhannelle.
J_Salminen_Kuva_Jonty_Edmunds
Marko Tarkkala ajoi hienosti Turkin toisena päivänä kakkoseksi isossa luokassa Mika Aholan jälkeen. Ilona Nikanto sähkötti Markon tiedotteen. Juha kasvatti johtoaan pikkuluokassa lauantain kakkossijalla Matti Seistolan jälkeen. Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen. Eero Remes kumpanakin päivänä neljäs. Antti Hellsten otti itselleen turhia paineita hyvän perjantain jälkeen, lauantai oli aika katastrofi. Roni Nikander ajaa nelarilla junnuissa sen minkä sillä kerkiää. Tulokset täällä.
Niklas Ajolla aika-ajon viime minuutit vaikeita. Kari Aho sähkötti.
Kutosdivarissa Lohjan LJK - Veikkolan VeVe Virkkalan "nurmi" 2-0. Linkki sarjatilanteeseen.

09.06.11 Prätkähiiret pulassa. Pesistä Nummelassa. Niklas Ajo treenaa Le Tour'iin? Dougie Lampkin myös MotoGP:ssä. VeVe fudis.

Helvi on Ruuvin kämppäkaveri. Helvi on  päättänyt laittaa Prätkähiiret tiukalle. Helvi: "Mikäs tällä Hondan Africa Twin'illä on kurvailla."
Taidan olla hieman pervo urheilun suhteen. Oltiin tänään Nummelan Hiidenkirnussa katsomassa ViPan ja Loimaan matsia. Aurinko paistoi, olutta ja makkaraa oli tarjolla, mukavaa seuraa ja kyllä urheilu on aina Urheilua.
No eipä Niki Ajo ole tietenkään treenaamassa Ranskan ympäriajoon Le'Tour'iin, mutta fillari on ollut ahkerasti käytössä Silverstonessa. Kari Aho sähkötti.
Tiedämme, että Dougie Lampkin on herrasmies. Hän ajaa trialmotukalla kultakehysten keskellä portaita ylös vain hyvän asian vuoksi. Kari Aho antoi hyvän vinkin Silverstonen MotoGP:hen liittyen, Kari:

Moi !

Lampkin viihdyttää hänkin yleisöä ja kutsuvieraita koko viikonvaihteen ajan Britannian GP:ssä Silverstonessa:

http://www.silverstone.co.uk/events/motogp11/

Video on saitin oikean reunan palkissa.

T;

Kari

Kutosdivarissa Veikkolan VeVe-Tammisaaren Fc Glid Lapinkylän "nurmi" 5-0. Linkki sarjatilanteeseen.

08.06.11 MM-enduro. Pulla Skotlannissa. Lexan lehtiä. Managerit. Your Move.

Juha_Salminen_Kuva_Jonty_Edmunds
WEC'ci jatkuu viikonvaihteessa Turkissa. Turkin vaalien johdosta aikataulua aikaistettu päivällä. SuperEK jo torstai-iltana. Kari Aho sähkötti Juha Salmisen tiedotteen.
 
Pulla alias Kari Saalasti kävi tutustumassa Skotlantiin toukokuun alussa. Ajatelkaapas ihmiset kuinka hyvä tuuri Pullalla oli, kun samalla alueella ajettiin ensin Pre-65-trial ja sitten heti perään varsinainen Kuuden Päivän Trial!
Pullan skottikuvia julkaistaan pikkuhiljaa. Tässä pieni näyte Pre-65 kisasta. Vasemmalla ylhäällä DOT sitten JAWA, alla vas. SUZUKI ja oik. BSA BANTAM. 
 
Sorsan Lexan taloremontti etenee ja purujen seasta löytyy vanhoja sanomalehtiä. Lehtiähän aikanaan käytettiin estämään lämpöeristeenä käytettyä sahanpurua varisemasta lautojen välistä huonetilaan. Vintiltä on löytynyt Hesaria, Uusi Suomea ja Demaria, aika tasapuolinen on rakentaja ollut aikanaan. Lehdistä löytyneisiin helmiin palataan vielä. Yllä pienenä maistiaisena Hesarissa ollut Eltsun pääsylippujen ennakkomyyntimainos. 
 
Pari vuotta sitten Trialin Joukkue MM-kisa ajettiin Italian Boario Termessä. Paikalla oli Suomesta mukava joukko ajajia, reppureita ja katsojia. Vanha asia, miksi sitä nyt pitää vielä kaivaa? Vaan katsokaapa Italian ja Suomen joukkueiden managereita, tuttuja nimiä! Tuossa vasemmalla samassa järjestyksessä Vetsku EM:n pinnoissa. Hyvä Andrea ja Staffan. 
 
Tämä Your Move-tapahtuma menee aina vaan erikoisempaan suuntaan. Moottoriliitto järjesti tapahtumaan liittyen nuorille motocross-, speedway- ja trial-kuskeille leirin Hyvinkäällä. Oli myös tämä päätapahtumassa ollut Timon show ja liiton esittelyteltta. Minun mielestä näistä olisi ollut ihan aikuisten oikeasti tiedotettavaa motukkapiireille. Mekin olisimme julkaissut aivan sata varmasti aineiston. Vaan.........................
Liiton sivuilta löytyy tapahtuman ns.
yleinen tiedote, jossa ei puolella sanallakaan puhuta motukoista. Fantsua! 
 

06.06.11 Tervakoskiset ahkerina. Barcelonasta vaihtelevat tunnelmat. Simfoniaa.

Kari Paajanen sähkötti: Mopoilua koululaisten kanssa.
Moi. 
TeMK järjesti Tervakosken yläasteelle mopojen  taitoajotapahtuman perjantaina 3 päivä. Hyvinhän pojat mopojaan käsitteli. Samalla Juha kertoi hieman liikennekulttuurista ja mopojen huolloista. Poikien ajopelit sai myös tuoreet öljyt ketjuihin. Ja lopuksi oli ajonäytös oppilaille ,Riston, Janin ja Leevin toimesta. t:Kari
Tässä muutama kuva.
Kari sähkötti edelleen tervakoskilaisten kevätpuuhista:
Moi taas. 
Leevillä oli pari näytösajoa Hattulassa ja Parolassa. Molemmat tapahtumat olivat koulujen järjestämiä, Parola oli 5,5:ttä yläastelaisille ja Hattula 24,5:ttä ala-asteelle. 
t.Kari
Muutama kuva Leevin näytöksistä.
Niklas_Ajo_Kuva_Jaromir_Havranek
Niki Ajo paransi mm-sijoitustaan. Kts. alla.
Johan Zarco ja Nicolas Terol kilkkasivat loppusuoralla. Terol yritti ulkokautta ohi paikassa, jossa jokainen kuski pyrki hakemaan ajolinjan mahdollisimman ulkoa kanttareiden yli. Aika erikoinen ratkaisu. Rossin ja Biaggin vastaavasta liikkeestä taisi seurata; hyi hyi hyi.
Alex_Hofman_Aki Ajo_Kuva_Jaromir_Havranek
Entinen MotoGp-tähti Alex Hofman toimii nykyisin saksalaisen taivassporttikanavan www.sport1.de asiantuntijana ja tekee asiantuntijahaastatteluja "Varikkosuoralla". Aki Ajo taas on maailmanmestaritallipäällikkö. Ilmeet ovat vakavat. Ajon Zarcolle lätkäisty 20 sekunnin aikasakko ei tuntunut saavan juurikaan hyväksyntää.
Niki Ajon ja Ajo Motorsportin tiedotteet tässä yhtenä tiedostona. (Meillä oli "toimisto" rempassa viikonloppuna, nyt taas toimii)

Jaakkovaakko sähkötti takaumia: 

Morjesta Paavo!

Istuskelin just parvekkeella "kuin konttoristit konsanaan" (J.Vainio:

Kun nousee Torniossa, joen ylle kuu, silloin nakkikioskilla tapahtuu"), eli valkkarilasi kädessä pikkusormi suorana, ja kuuntelin ihanaa sinfoniaa.  Kaikki kaupungin streetfighterit soittivat kahdella (Rukatit), kolmella(Riumpit)  tai neljällä(jaappanilaiset) sylinterillä, parhaitten äänet kuuluvat muualtakin kuin vain järven yli.  Kovasti tunnen itseni nöösipojaksi, eihän se minun yamahani (TDM 900) pidä ääntä ollenkaan!

 

Muistin imatralaisen ystäväni Jukka Monton tarinan kultaiselta kuuskytluvulta.  Jukka on muutaman vuoden minua vanhempi kaikkien alojen motoristi, SM-mitaleja jäältä, maaradoilta ja asfaltilta ja pisteitä muistaakseni SM-crossistakin, vieläkin mukana classic-crosseissa.  Jukan naapurinpoika oli saanut uuden NSU Supermaxin, kun täytti 16 joskus 60-luvun alkupuolella.  (Offtopicia:  NSU Supermax on 250 kuutioinen, 1-sylinterinen ja nelitahtinen, nokka-akseli kannessa, sen käyttö ns.

veturitangoilla ja erikoinen keinurakenne nokka-akselin laakeroinnissa lämpölaajenemisen hoitoon, ja venttiilivälykset satkuissa.  Erään entisöijän tarinassa epäiltiin vikaa Supermaxissa, kun kuului outo roksutus käynnissä, mutta siinä olikin yhdellä läsnäolijalla vieterivetoinen rannekello, mikä raksutti ranteessa...  NSU:n insinöörit olivat panostaneet hurjasti aikaa ja laskentaa ja kokeiluja myös äänenvaimentajaan, ja saaneet sen sellaiseksi, että pyörä oli todella hiljainen, eikä vaimennin silti hukannut tehoja moottorista. Vaimentajassa on useamman kammion ja takaisinpäin virtauksen rakenne, ja niiden mitoitukseen todella uhrattu aikaa ja vaivaa.)  No, Jukan ja kaverinsa mielestä se ei ollut mikään oikea moottoripyörä, kun ei siitä lähtenyt ääntä ollenkaan.  Pojat ottivat rautakangen, ja syöttivät sitä äänenvaimentajan takapäästä sisään niin kauan, että meni läpi käyrälle asti!  Johan rupesi ääntä kuulumaan! Tehoissa tietysti jonkin verran hävittiin, mutta se uhraus kannatti, sen verran äänimaailma kuitenkin parani...

 

Mitenhän tuossa minun Yamahassa, saisikohan kangen menemään läpi putkesta, jos oikein hartaasti yrittäisi, kun siellä on joku katalysaattori vai mikä se nyt on siellä matkalla?

 

pohdiskeli ja ihmetteli Jaakkovaakko

 

PS.  Nuo rautakangen syöttäjät olivat tekosensa tehdessään

16-vuotiaita.   Nyt he ovat päälle kuuskymppisiä herroja.  Tuolla

kaupungilla parasta aikaa kaikuvan musiikin aikaansaajat ovat parhaimmillaan saman ikäpolven miehiä...

 
Tulokset Helatorstain Classic-motocrossista Salon Kavilannummelta. Mukana tietenkin Jukka Monto ja monta muuta klassikkoa. En perskules löytänyt tähän hätään yhtään kuvaa, mutta.............
 

03.06.11 Hoppa Voorti. Niklas Ajo ja Barcelona. Your Move; Koska?

Vanhat termit; Hoppa Ford, Viiksi-Ford, A-Ford, elävät tässä tänään meidän pihalla. Tuo eka termi on varmaan kaikille tuttu. Viiksi-termi johtui siitä, että ratin alla oli vasemmalla sytytysennakonsäätövipu ja oikealla käsikaasu. Nykyautoissa noissa on valonvaihdinta ja suuntavilkkua. Auto on rekisteröity Suomessa vuonna 1929. Tänään se tuoksui kotoisesti tervalle. Jari oli ennen katsastukseen, meni läpi leima tuli, menoa hieman käsitellyt puuosia tervalla. Voorti on HIENOSSA alkuperäisessä kunnossa. Tässä muutama kuva. Jari vei Ailan ajelulle video.
Kari Aho sähkötti Nikin Barcelonan treeneistä hyviä uutisia. Pikku hiljaa ylöspäin.
Your Move-tapahtuma on ohi. Nyt enää odotetaan herroilta selitystä. Jyrki Kemppainen, Teemu Japisson tai Ossi Heinänen olemme odottavalla kannalla tuossa yllä esitettyyn kysymykseen.

02.06.11 Niklas Ajo. Lorenzo soitti Yamaha-urkuja Barcelonan Sagrada Familian edustalla.

Niklas_Ajo_Kuva_Jaromir_Havranek
Kari Aho sähkötti Niklas Ajon viime kuulumiset ennen viikonvaihteen Barcelonan osakilpailua. Tässä tiedote.
Kuva Yamaha Racing
Kari Aho antoi hyvän vinkin MotoGp-tapahtumista:
Niklas Ajo - Official (facebook)
Katalonian GP:tä promottiin näyttävästi Barcelonan keskustassa: ”Lorenzo soitti Yamahan urkuja kirkon edustalla”.Käy tsekkaamassa Nikin saitin (www.niklasajo.com
) MOTOGP-UUTISET-osio, jossa tietoa myös Dani Pedrosan kohtalosta.

01.06.11 Eput ja trial telkkarissa. Ajo Motorsport tositoimiin taas.

Juha Oja sähkötti asiaa:
Terve Paavo
!
 
Perjantaina 3.6 klo 19.30 tulee uusintana jo lauantaina kertaalleen esitetty Tie Vie ohjelma, jossa Eput kokeilevat trialia Ojan veljesten opastuksella.. MTV Maxilta.
 
Ajattelin jos informoisit, jos joku haluaa katsoa, eikä tiedä
Juha
No, minä en tiennyt, että kiitos tiedosta Juha!
Aki_Ajo_Kuva_Jaromir_Havranek
Aki Ajo on pomo. Piikkiluokassa vain Jorge Martinez pääsee samalle tasolle tallivertailussa.
Jonas_Folger_Kuva_Jaromir_Havranek
Kari Aho sähkötti tulevan viikonvaihteen MotoGp:n kuulumisia Ajon tallien osalta. Tässä tiedote.

30.05.11 Iso-Timo show Helsingin Jäähallilla, Your Move-ohjelmaa. Löytyhän ne vihdoinkin. Kahvimaan kerätyt pisteet.

Timolla tiukka aikataulu. Lauantaina Ruotsin mestis, maanantaina yksi Your Move-tapahtuman tähtiä Helsingissä.
Aika mielenkiintoinen jakso tuossa; ensin SEN Transit'in katolle, siitä sitten Jäähallin katolle ja sitten tuolta hyppyristä Stadionin tornin huipulle. Mahdollista!
Suomalaisella trial-show'lla on hyvä tulevaisuus, vai mitä mieltä olette, Mikko ja Saku, Timon tyylipuhtaasta suorituksesta Transun nokalla?
Muutama kuva tapahtumapaikalta.

Moottoriliitolla ihan mukava osasto ja tilanne hallussa. Motukoihin ja harrastemahdollisuuksiin ollut paljon mielenkiintoa, projektin vetäjä Jussi Pitkähalme:
Olisihan se kiva jos tästäkin saataisiin muutama uusi harrastaja, innokkaita nuoria on käynyt paljon ja yksi yleisimmistä kysymyksistä on ollut josko saisi pelit käynnistää. Pelien päällä saa kyllä istua, mutta käyttäminen ei ole luvallista. Supermotojen ajaessa huomenna, niin tekevät äänimittauksia tuolla Nordensködinkadun toisella puolella Auroran sairaalan pihalla!
Jaakkovaakko sähkötti jo aamupäivällä: Kerhon sivuilta nyt löytyy: http://sotenastrial.de/pdf/Resultat_SM_02_20110528.pdf terv. jaakkovaakko
Petteri Leppänen sähkötti Kahvimaalla kertyneet pisteet: Ohessa tämän päiväisen Kahvimaan tapahtuman pistesaldot. Annen kuvat ei ole vielä netissä, mutta olettaisin, että sinnekin ilmaantuu kuvia tässä lähipäivinä (http://ne.kuvat.fi/kuvat/).  Petteri

29.05.11 ilta Mauno Hermunen johtaa SuperMoton MM-sarjaa

Mielenkiintoinen tieto yllä. Vaan miksei sitä kerrota missään? Eli se Moottoriliiton hieno päätös, Moottoriliiton mukaan, olla julkaisematta KV-uutisia puree mukavasti. Eikös sinne olisi millään voinut palkata tiedottajaa, joka tiedottaisi aikuisten oikeasti. No ei.

29.05.11 Timo Myöhänen ja Mikko Mäkelä Ruottissa. Kahvimaa klassikki. Mahtuu kuvaan. Eka kala.

Kuva Jukka Myöhänen
Jukka Myöhänen sähkötti Timon ja Mikon kisasta:
Myöhänen ja Mäkelä puolustamassa Suomen värejä Ruotsin Mestaruus Trialissa


Lauantaina Sotenäsissä ajetussa kauden toisessa Ruotsinmestaruus Trialkisassa olivat paikalla myös Vammalan Moottorikerhon Timo Myöhänen ja Jämsän-Seudun Moottorikerhon Mikko Mäkelä. Myöhänen ajoi JSM-luokkaa ja Mäkelä USM-luokkaa.  Kisa oli hyvin vaativa molemmille nuorille poikkeuksellisen liukkauden vuoksi.  Kisajaksot oli tehty ajatellen kuivaa keliä.. mitä kisapäivänä kuitenkaan ei ollut.
Myöhänen sijoittui luokassaan toiseksi ja siten johtaa edelleen sarjaa.
"Tämä on niitä päiviä ,joista ei paljon jää jälkipolville muisteltavaa.  Ajo ei kulkenut alkuunkaan ja paljon syntyi poikkeuksellisen alokasmaisia virheitä... no onneksi sarjajohto kuitenkin säilyi... ei ollut helppoa toisillakaan"   Kommentoi Timo kisan jälkeen.
Mäkelän ajo kulki välillä varsin mallikkaasti, mutta toisaalta päivään mahtui lievää epäonnistumista.  Myös Mäkelää yllättävä liukkaus häiritsi.  Mäkelän kisan pisteet veivät hänet viidennelle sijalle.  Sarjassa hän on nyt kahden ajetun kisan jälkeen neljäs. "Onhan tällainen liukastelupäivä vähän turhauttava, mutta toisaalta kisakokemus ulkomailla kasvoi ja tästä on hyvä jatkaa taistelua USM-luokan palkintopaikoista" kertoi Mikko.
Linkki tuloksiin...
http://www.svemoresultat.se/resultat99/trial/jsm.html
   
http://www.svemoresultat.se/resultat99/trial/usm.html
ja muutama kuva... kuvat ottanut Jukka Myöhänen
Pieni huomautus tuloksista. Kisasta on nyt kulunut yli 24 tuntia, mutta tuloksia ei löydy oikein mistään, aika harmittavaa.
Joona tuo Montesaa näyttävästi Kahvimaan classic-tapahtumassa. Muutama muu kuva.
Kuva Photo by Sergio
Jaakkovaakko sähkötti:

Morjesta!

Selasin tässä pyhäpäivän ratoksi ranskan yrjön (Photobyseorge tai jotain sinne päin) sivuja.  Mies ottaa joskus aika upeita kuvia Etelä-Euroopan trialtapahtumista.  Mutta helppohan niitä ottaa, mahtuu kuskit kokonaan kuvaan, toisin kuin meillä.

Katso vaikka tästäkin ranskalaisesta juniorista otettua kuvaa!

jv

PS. En ole minäkään vielä löytänyt eilisiä ruotsinmestistuloksia, ei svemon eikä sotenäsin trialklubbenin sivuilta.  Eivät ole kovin kiireisiä poikia, tai tyttöjä, tuloksia julkaisemaan
Miehenkin elämä on kehityskaari, siihen kuuluu erilaisia ekakertoja. Kuten Sisulla tänään eka kala! Varsinainen vonkale.

28.05.11 Timo Myöhänen Ruottissa.

 
Jukka-Iskä tekstaili Sotenäs'ista Ruottista Timon kisasta: Jo tutustumisessa jaksoihin, niin oli selvää, että kisa tulee olemaan vaikea. Lisäksi sade antoi oman vaikeutensa. Kisassa oli 10 jaksoa per kolme kierrosta. Timon eka kierros 36 pinnaa ja Jukan kommentti: Vaikeaa. Toka kierros: Taistellen 29 pinnaa. Jukka: Kolmas kierros 27 pinnaa ja lopputuloksena hopeaa. Ruotsin mestiksessä Timo edelleen johdossa.
En löytänyt tähän hätään kisan tuloksia, jos joku on onnistunut niin kerrothan minullekin.
Sitten ruotsalaisvitsi: Vad är betre än sex?
Naturligtvis: Sex-ett (6-1)

 

27.05.11 Osaaminen.

Zarco_Kuva_Jaromir_Havranek
Katselin tänään perjantaina MTV3_Max kanavalta suomenkielistä moottoriurheiluohjelmaa. Kyseessä oli GP2 kisa Monacosta. Selostaja oli aivan innoissaan kun Air Asia-tiimi sai ekan voittonsa???? No mikä minua sitten alkoi v****taa. No tämä, että suomalainen moottoriurheilutiimi Ajo Motorsport ajaa kovalla tuella Air Asia-tuella. MTV3_max selostaja jopa tiesi Air Asian pomon, Toni Fernandezin, mutta ei hänen kontaktia Suomeen.
Voi vidyyyyyyyyy.

25.05.11 Your Move-tapahtuma alkaa perjantaina. Leffoja Jyväskylästä. VeVe fudis.

Timo Myöhänen lauantaina SM-kisassa Jyväskylässä

Timo Myöhänen on pääosassa nuorten Your Move-tapahtuman motukkaosiossa Motor Zonessa. Timo ajaa trialshowta usean kerran päivässä, tarkempi aikataulu ohessa. Your Move-tapahtuma on melkoinen voimannäyte suomalaisen nuorisourheilun kentässä. Esillä on lajeja ja aktiviteetteja laidasta laitaan, tapahtuma-alueena koko Olympiastadionin ympäristö. Tässä aluekartta.
Suomen Moottoriliitto sähkötti tänään tiedotteen, jossa motukkapuolen asiat kerrottu tarkkaan. Nyt kaikki joukolla mukaan kokemaan uusia elämyksiä
.
TSir kehui finntrialin puolella Jussin asentoa. Täytyy sanoa, että on se muutaman vuoden kokemuksella muotoutunut. Jyväskylän hieno ratkaisu ajattaa Eliitin viimeiset jaksot "stadika"kisana mahdollisti myös muille kuskeille seurata mestareiden suorituksia. Meitin Sami hyödynsi tilanteen muutamalla leffalla. Leffa_1, Leffa_2, Leffa_3, Leffa_4, Leffa_5, Leffa_6 ja Leffa_7. Kannattaa varmaan napsauttaa hiiren kakkosnapilla linkin päällä ja valikosta tallentaa omalle koneelle.
Kutosdivarissa Maski /2-Veikkolan VeVe  1-1. Linkki sarjatilanteeseen. Taitaa VeVe johtaa edelleen.

23.05.11 C-cuppi alkaa Tampereella. Päätön mies? Moottoripyörämuseo Lahdessa.

Tapio Seppälä HäMK:istä sähkötti:
MOI
 
Vielä olisi SulkaTrialiin ilmoittautumisaikaa ensi perjantaihin.
Pieni mainos liitteenä


Jyväskyläläinen tunnettu motukkaurheilukuvaaja Jaakkovaakko lähestyi sähkeellä: "Pienten miesten laji"
Morjes Paavo! 
Oletko huomannut, että trialin nykyiset huippukuljettajat ovat aina vain pienempiä miehiä, ja pyörätkin on mitoitettu heille?

Minulla on tästätodistuskappaleita:  Otetaan esimerkiksi Haapasen Jussi.  Muutama aika sitten, kun hän vielä ajoi nelari-Shercolla, oli pituutta liikaa vain pään mitta. 
Nykyinen pelinsä, eli Raga-replica Gassi, on vielä pienempi hänelle, nyt pituutta on jo puoli vartaloa liikaa! 
Laitan todisteet liitteenä. 
jaakkovaakko
Sain välitettynä sähkeen Lahteen tulevasta moottoripyörämuseosta. Tässä sähke kokonaisuudessaan. Kannattaa varmaan mennä tutustumaan, me ainakin menemme.

22.05.11 Jyväskylän SM-trial muutama kuva.

Jussi Haapanen

Samu Räsänen
Hemppu lähti ajamaan Keski-Euroopan motukkakisoja. Mutta Suomessa ajetaan Suomen mestaruudesta. Lauantaina vuorossa oli JMU:n kisa Jyskälässä. Martti Malmberg oli ideoinut hieman uutta ilmettä SM-kisaan. Eliitti ajoi kisan viimeiset jaksot eräänlaisena Stadion-trialina. Hyvä juttu ja toi tähän meidän touhuun uutta ajattelua.
Jatkossa tätä lisää, meilläkin voitaisiin ottaa käyttöön ajoaika myös ekalle kierrokselle ja siten tarkkuuttaa aikataulua. Mutta hyvä alku!!!
Itse kisassa Jussi näytti osaamisensa ja aivan selvä voitto. Mika Kivelä, Samu Räsänen ja Tommi Suhonen panivat pelin tiukaksi noilla neljällä viime jaksolla.
Tässä tulokset. SM-tilanteet. Muutama kuva. Jossa myös Ruuvi reporankana kisapäivän iltana, mutta kuitenkin Heli Laaksosen runokirjaa vahtien
!

21.05.11 Jyväskylän SM-trial.

Tässä Laajavuoren tulokset.
Terveisin,

Ilkka Rekilä

Kuvien kanssa palataan huomenna.

18.05.11 Ette ehkä usko, mutta Vetsku EM vieläkin kerran. Danish Smorrebrod. VeVe fudis.

Saku Sipponen sähkötti asiaa:
Tere Kymis

Hot Forty Plus racing teamin jääpalakone on herättänyt sivuillasi ansaittua mielenkiintoa.

Koneen hankinnalle on täysin luonnollinen ja looginen selitys.Kaikki tietävät, että kylmähoito on tärkeä ensiapu vammojen hoidossa.

Kun teamin jäsenet kuulivat, että minä ja Staffan lähdetään kisaan mukaan, niin he heti tekivät ainoan oikean ratkaisun ja hankkivat meidän takia ko jääpalakoneen.
Ovat nähneet minun ajoa ja totesivat, että moisilla taidoilla jääpalakone on välttämättömyys Saksan reissulla.
 

Kiitän Jukkaa, Jörkaa ja Staffania aivan uskomattoman hauskasta Saksan reissusta. 

Hot Forty Plus Racing on aivan varmasti Suomen kovin Trial-teami ja siitä voisi kaikki nuoret ottaa mallia. Avoimin mielin maailmaa katsomaan...   
t:Saku   
ps. ysijaksolla Jörkka sai iskun kulkusille ja silloin meillä ei ollut jäitä mukana.
Petteri Leppänen sähkötti pikkuleipäporukan tapahtumasta:
Ohessa parin viikon takaisen Fionian pisteet
Kutosdivarissa Veikkolan VeVe-Nummen Hukat 2-1. Linkki sarjatilanteeseen. Taitaa VeVe johtaa edelleen.

17.05.11 Mistä näitä aina riittää? Fillaripäivän satoa. Vetsku EM vielä kerran?

Tällainen löytyi tänään yllättäen meidän tallista. Montesa Cota! Tässä hieman tuoreempi painos, huomaa muovipurkki bensasäiliönä vasemmassa kahvassa.
Kai Malaska sähkötti:
Terveisiä Stadibikestä
Tässä hieman lisää "transit historiaa" http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/hurjia-pyoratemppuja-helsingissa/vid-1288389104621.html
Kai Malaska
MontyFinland
www.monty.fi


Staffan sähkötti:

Aihe: french over 40
Moro Paavo,
tässä vielä muutama kuva reissusta. Ranskalais kilpailijan;
Philippe Bontemps,  vaimo lähetti kuvat.
Staffan.

16.05.11 Junnu-show Tammisaari. Junnu-show Alavus. Raisu-poika. Askola Classic ynnä muut. Järjestösekoilua vimosen päälle.

Kuvassa vasemmalta: Mikko, Jussi, Iso-Timo ja Pikku-Timo (Kuulemma Timojen iskät ovat sopineet nimitykset).
Juha von Plato sähkötti:
Moi
Oltiin La 14.5 pitämässä trial ajonäytöstä Tammisaaressa auto ja moottoripyöräliike Special Mobilin pihalla.
http://www.specialmobil.fi/.
Kurjasta kelistä huolimatta paikalla kävi n. 250 ihmistä, joista osa uskaltautui ulos katsomaan trialshowta.
t.
Juha

Kuvakavalkaadi Tammisaasresta.
Alte Kamerader eli vanhat kamerat tekevät kaverille mielellään jäynää. Vaan näähän onkin nuoria motukkamiehiä. Tomi ja Leevi panivat shown käyntiin Alavudella. Kari Männikkö sähkötti, parikin kertaa:
Eka sähke:
Terve!
Alavuden-Seudun MoottoriPyöräKerho järjesti junnupäivät 14.05. Crossi ja mönkkäri painotteiseen tapahtumaan piti saada myös trialia esille. Leevi Paajanen ja Tomi Männikkö ajoivat hienon näytöksen välillä mopoilla ja välillä polkupyörillä. Aivan pienimpiä kiinnosti eniten polkupyörä trial, kun omalla pyörällä pääsi heti kokeilemaan trukkilavalle.
 Kari Männikkö

Toka sähke:
Junnutapahtuman jälkeen Leevi ja Tomi pääsi sitten oikeasti treenaamaan ja hieromaan viimekesän vaikeita paikkoja. Ei ne enää niin vaikeita olleetkaan. Tässä muutama treenikuva ja myös näytöksestä.
Kari
Nyt ei ihmetellä "mistä näitä tulee" negatiivisessa mielessä. Tämä on pelkkää posetiivia. Pari The Raisu poikaa oli täällä jokin aika sitten. Tomi sähkötti nyt kolmannen. The Raisu poika Konstasta suorastaan hehkuu motukalla ajamisen riemu!!
Classic-porukka piti sunnuntaina hauskaa Askolassa. Petteri sähkötti hauskanpidon tulokset:
KIITOS!!!
 KAIKKIEN OSALLISTUJIEN PUOLESTA KENTSULLE JA MARJOLLE TAPAHTUMAN JÄRJESTELYISTÄ ! ! !
Kiitos myös ratamestarille ja hänen apureille.
 
Ohessa päivän saalista Askolan kulmilta.    
Petteri


Kahvimaalla on nautittu klassisesta motukka ajosta jo muutaman kerran. Nyt on taas siihen mahdollisuus.
Petteri sähkötti kutsun
Meidän kaikkien trialistien ystävä Pulla olisi kyytiä vaille Linköping'iin. Soita Karille
050-4080755. Eikös tämä olisi niitä kunnia asioita hoitaa? Me emme ole menossa tänä vuonna, peukut pystyyn, että ensi vuonna onnistuu.
Suomessa oli kaksi moottoriurheilun keskusjärjestöä; autoalan AKK ja motukkapuolen SML. Kummallakin on tuota ikivanhaa tsaarinperinnettä; Vain ylhäältä tuleva ohjeistus harrastukselle on oikein. On noiden kabineteissa voitu pahoin, kun sekä Urheilun oikeusturvalautakunta että Kilpailuvirasto on laittanut "tsaareja" järjestykseen. MUTTA MUTTA MUTTA
Minä ainakin toivoisin, että Suomen Moottoriliitto nöyrtyisi alan harrastajien etujärjestöksi. Ajatelkaa ihan aikuisten oikeasti, kun Liiton toimisto yrittäisi saada tätä kallista harrastusta halvemmaksi, helpommaksi, harrastaja ystävällisemmäksi ja nyt se on pakko sanoa; antaisi meille kilpailulisenssijärjestelmän, jossa 10-vuotias lajiin tuleva nuori EI tarvitsisi vakuutusta, joka lennättää hänet ambulanssilennolla Australiasta kotiin. Australia on entinen Englannin alusmaa. Mutta englantilainen 10-vuotias EI tarvitse tuota vakuutusta aloittaakseen harrastuksen.
MIKSI: SML. MIKSI: NUORI SUOMI. MIKSI SLU:????
Tuore Vauhdin Maailma 5/2011 kirjoittaa hienosti AKK:n ja Jokkisrace ry:n suhteista. AKK:ssa pallo hukkui ja kuviteltiin, että Roskapönttökisat ovat ihan sama kuin F1. Vaan harrastajat äänestivät jaloillaan ja perustivat oman kerhon, jonka puitteissa saa ajaa asiallisilla varusteilla ja Suomen vakuutusturvan puitteissa. Kolme kertaa HURRAA Jokkisrace ry:lle.

15.05.11                                                           6-1

                           

15.05.11 Uusi suomalainen MM-osakilpailuvoittaja. Vetsku MM-trial vielä kerran. Niklas nutulleen.

Matti Seistola vaihtoi kakkoset ykköseen. Entinen crossari karisti sen roolin kokonaan selästään voittamalla Sisilian MM-enduron toisen päivän. Hienon suomalaispäivän täydensivät Eero Remes kakkosena ja Juha Salminen pronssilla. Mika Ahola palasi myös voittajan pallille lauantaisen pienen takaiskun jälkeen. Junnuluokassa Antti Hellsten'in voittoputki katkesi 8 sekunnin erolla. Antti tänään 3. Marko Tarkkala neljäs isossa luokassa ja harmittavan pieni tappio Husabergin tehdaskuskille Joakim Ljuggren'ille.
Kuvassa Matti tarjoaa viime vuoden Italian osakilpailussa. Olkapään takaa näkyy Matin paras sponsori eli Iskä Heikki.
Tässä linkki tuloksiin.
Juttelin tänään Staffanin kanssa. Pikkasen tuntui häviäminen tasapistein harmittaa, mutta vielähän on monta kisaa korjata tilanne. Tuossa vasemmalla nyt Vetsku EM:n tilanne. Sain tänään myös Nicke Packalen'in kautta kuvan tyytyväisestä? EM-kakkosesta heti palkintojenjaon jälkeen.
Niklas Ajo nutulleen Le Mans'issa. Tässä Kari Ahon tiedote.
Kari Ahon tiedote Ajo Motorsportin Ranskan kisasta.

14.05.11 Päivitys illalla. Harley Rollaattori. Nummelan Mopo Endurance. Polamo. MM-enduro. HotFortyPlus Racing. VeVe fudis.

Hyvin kehittyneet herrasmiehet tarkistavat suomi-metsien metsäautoteiden kunnon kolmen päivän Päijänteen kierrolla. Perjantaina tiet olivat hienossa kunnossa. Tauolla "siellä jossain" Harley Rollaattori-ryhmä ihailemassa Paulin Jammua. Meikä laisti taas jo puolilta päivin kotiin.
Kuva Sami Kymäläinen
Nummelan Moottorikerho on niitä aktiivisia motukkakerhoja. SM-enduroita lukuisia kertoja. Viime vuonna Höytiönnummelle tehty mini-cross-rata. Tänään 6H Mopo Endurance Höytiönnumen ajoharjoitusalueella. Hienoa Hannu, Suvi ja Kumpp! Muutama muu Samin ottama kuva.
Tähän voisi tietenkin lisätä pienen kysymyksen: Minkä motukkalajin SM-kisaa on ajettu tässä Höytiönnummen montussa? Oikeasta vastauksesta saa määrättömän määrän kunniaa. Ratamestareiden nimistä saa jo ihan mitä vaan.!!!!
Kuva Lasse Jahn
Lasse Jahn sähkötti:
Moi,
ohessa lupaamani kuvat. PotkuLautaMotukka= Polamo.
Muitakin nimiä saa keksiä, tämä oli minun yritykseni. Huomaa mm. puiset tupit.
T.
Lasse

Kuva 2, Kuva 3. Se on muuten Briggs&Stratton moottori.
Kuva_Husqvarna
MM Enduroa jatkettiin Sisiliassa. Suomi-poika sen kuin jyllää. Yllättäen pääjyllääjänä on edelleenkin Antti Hellsten. Antti on voittanut ainoana kuskina kaikki viisi ajettua kisaa, niin myös tietenkin tänään. Juha Salminen  voitti oman luokkansa, Matti Seistola kakkonen ja Eero Remes kolkki. Hieno juttu.
Mika Aholan MM-jahti helpottui jo muutama aika sitten, kun David Knight joutui kirurgisesti  korjauttamaan molempaa lonkkaansa David on pois kuvioista useita kuukausia. Mika tänään toinen GasGas'in Nambotin'in jälkeen. Marko Tarkkala missasi hiuksen hienosti parhaan Husaberg-kuskin sijan, mutta kuitenkin neljäs.
Kari Ahon tiedote Juha Salmisesta.
 
Kun herrasmiehet kisaavat, niin jääpalakone kuuluu ehdottomasti varustukseen. Kukin voi omalta osaltaan miettiä mihin jääpaloja käytetään. Puhuin Joan kanssa muutama minuutti sitten: Käytiin Paulin (Colleyn entinen reppari) kanssa HF+ leirissä ja kyllä me saatiin jääpalat.
Arvauskisaan tuli mukava määrä vastauksia, tässä niistä muutama.

Janne Nylund:

Terve Paavo, 
Hienoa nähdä että Suomen pojat ovat oikein joukolla lähteneet ulkomaille ajamaan, toivoa voi että se innostaa vielä ne nuoremmatkin matkoille joilla tulevaisuus on vielä edessä. Itsellä ikävästi työkiireet muutti jo varatun matkan Saksaan ja nyt täytyy katsella kavereiden kuulumiset sivuiltasi. 
Hot Forty Plus Racingin laitehankinnat tulivat omalta osalta tutuiksi Kinnan kisassa Ruotsissa, kun Jukka etsimällä etsi viimeisiä lumikinoksia, kun se jääpalakone puuttui. Josko se erittäin tärkeä varustus nyt sitten olisi kunnossa, kun Saksasta ei enää sitä lunta taida löytyä. Tämä sisäpiirin tieto kyllä hylkää minut arvauskisasta kun niitä ”varakoneen” antimiakin tuli nautittua, mutta toivottavasti joku toinen, joka ei ollut matkalla mukana tietää vastauksen.
Hyvää viikonloppua Ruotsista toivoen,
Janne Nylund


Mies tai nainen vesitornin juurelta:
Heippa!
 Olen seurannut trialia ja sivujasi tiiviisti tämän vuoden ja aivan mahtava laji. Upeita ja taitavia kuljettajia upeissa maisemissa. Ja sivuillasi on todella kiva vierailla, mahtavat sivut!!!Ihanaa kun joku kertoo asioista maalaisjärjen kanssa ja suoraan. Saapi jatkaa samalla tavalla. 
En saa vastata kyselyyn, kun sisäpiirin tietoa, mutta luulisin olevan jääpalakoneen jo kovassa käytössä pojilla, huomenna ainakin :o)
Tässä sitä kotona jännitetään kuinka herrat pärjäävät ja mahtavaa kun lähtivät kisoihin! Upea reissu ja paljon muistoja mukana kotiin tuomisena, ehkä pari kuvaakin. 
Peukut pystyssä ja onnea toivotellen EM-kisaajille innokas Hot40+ -fanittava
"reppari" 

Arvauskisan voittanut vastaus tässä, kyseessä myös ilmeisesti sisäpiiritieto, mutta entäs sitten? Jos joku tietää trialista jotain niin helkutin hyvä juttu.

Mikko:

Moikka! 
Nyt ei ole varmaa tietoa, mutta luulisin sen olevan jo Ruotsin reissussa puutteena ollut: JÄÄPALAKONE :)
 
T:
Mikko Mäkelä
Kutosdivarissa Virkkalan Tarmo/2-Veikkolan VeVe  1-3. Linkki sarjatilanteeseen. Taitaa VeVe johtaa.
 

14.05.11 EM-trial Gefrees. Staffan kakkonen nollilla!

Staffan

Saku

Jörgen

Jukka
Vetskujen EM saatu ajettua Saksassa. Staffan jälleen kakkonen tasapisteillä Andrean kanssa, nollat ratkaisivat, Saku vitonen, Jörgen kymppi ja Jukka 12. Kisan voitti sama kaveri kuin Italiassakin elin Andrea. Tulokset.

 

13.05.11 Veikko Nyberg RIP.

Mutta elämä jatkuu: MP-taidon yhteisharjoitukset. Hot Forty Plus Racing uutiset (arvauskilpailu). Juhan mietteet Siciliasta. Ajo Motorsport "Aku Ankan" kanssa yhteistyössä.

Keskiviikko-iltana suruviesti tavoitti motukkaväen. Meidän kaikkien ystävä Veikko "Veka" Nyberg oli kuollut aamulla. Veikko lähti ns. saappaat jalassa yöllä nukkuessa.
Veka oli motukkaurheilun monitaitaja, jolle myös tälle viikolle oli suunniteltu osallistuminen ns. Harley Rollaattori-retkeen. Vaan kohtalo puuttui asioihin.
Maire pyysi ilmoittamaan, että Veikko siunataan 26.5 klo 14.30 Espoon kappelissa, jonka jälkeen muistotilaisuus viereisessä seurakunnan tilassa.
Hesariin tulee vielä varmistus.

 

Sonja teki mukavan comeback'in kerhotapahtumiin. Mukana kiva joukko kuskeja. Tässä Markku Heiskasen kuvakavalkaadi. Kerätyt pisteet löytyvät Finntrialista.

Staffan aurinkoisissa merkeissä valmistelemassa EM-matkaa.
Kuva 2. Kuva 3 ja Kuva 4.
Saksan Gefreesessä ajetaan lauantaina suomalaisittain tärkeä trila-kisa. EM-vetskut ajavat toisen osakilpailun. Meiltä mukana Staffan, Saku, Jörö ja Jukka. Viime tieto perjantai-iltapäivältä kertoo, että katsastus sujui hyvin ja äijät lähtivät tutustumaan jaksoihin. Paikalla on myös Mansesta edustava kannustajajoukko paikalla.
Sitten se kysymys, jonka ensimmäisenä oikein arvannut voi saada palkinnon: Eli mikä oli HotFortyPlusRacing-tiimin uusi tärkeä laitehankinta Saksan reissulle? Vastaukset sähköpostiin.
MM-enduro jatkuu viikonvaihteessa Siciliassa. Kari Aho sähkötti Juhan tunnelmat kisan alla.
Kuvaa klikkaamalla juliste.
Ajo Motorsport tekee yhteistyötä Aku Ankka-firman kanssa. Tässä Kari Ahon tiedote.

0905.11 SM-juttuja. Surullinen urheilutarina. Juha Espanjassa

Juha von Plato sähkötti Vuohimäen jaksokohtaiset tulokset. Tässä.
Vasemmalla  nyt "yhteispiste" tilanne 1/6.
Suomen urheiluelämässä pitäisi olla käynnissä muutos, sitä varten on muodostettu jopa työryhmä Isoilla Nimillä varustettuna.
Kyllähän meidänkin lajissa tapahtuu. Kerhokilpailuiden lisenssipakko on ollut eräs harrastusta hiertävä vaatimus.
1.1.2011 Moottoriliitto on julkaissut uudet säännöt, joissa tuota pakkoa ei enää ole. Suomen Moottoriliitto tiedotti asiasta heti jo toukokuun viides päivä eli ihan heti kun kaikki harrastajat olivat JO LUNASTANEET sen vapaaehtoisen lisenssin. Kätevää sanoisi rahanahne.

Minua mättää ja pahasti tämä kaikille suomalaisille nuorille tarkoitettu Nuoren Suomen Your Move-tapahtuma.

Moottoriliitto on taas toiminut samoin kuin tuossa yllä. Kuten tämänkin sivuston lukijat tietää, niin trialia käsitellään Aikuisten Oikeasti
www.finntrial.fi sivulla ja täällä. Kumpaakaan ei tuo järjestäjä ole lähettänyt yhtään tiedotetta asiasta.

Siksi tänään lähetin Nuoren Suomen Your Move-päällikölle Ossi Heinäselle seuraavan sisältöisen sähköpostin:

Miksi trial-nuoret unohdettiin?
Tervehdys!
Täytyy ensin tunnustaa, että olen aika puolueellinen ihminen. Olen moottoripyöräurheiluun voimakkaasti kallellani.

Sen lisäksi olen voimakkaasti nuorten urheiluun kallella.Miten tavoitamme tänä päivänä nuoret harrastajat? Yksi parhaista keinoista on tietenkin Netti.

Täytyy vain tietää missä liikutaan.Trialin osalta Suomessa on kaksi sivustoa, joita trial-harrastajat seuraavat.
www.finntrial.fi on lajin virallinen sivusto. Siellä on kaikki taustatieto trialista, sen keskustelupalstalla, http://www.nbuu.com/, käsitellään KAIKKI trialiin liittyvät asiat.Finntrialin etusivulla on esim. tällä hetkellä kutsu nuorille MP-taidon järjestämälle leirille. Siellä oli kutsu Salon leirille, kunnes se jouduttiin peruuttamaan lumitilanteen johdosta.Siellä ei ole mitään kutsua tai tietoa Your Move-tapahtumista. Miksi?

Toinen sivusto, jossa myös toimitettua sisältöä ja kuvia, on meikäläisen pitämä
www.kymalainen.net.

Tällä sivustolla on ollut esim. tänä talvena/keväänä juttua nuorten trialistien harjoituksista Vammalassa ja Kirkkonummella. Tietääkseni mikään muu sivusto ei ole  ollut kiinnostunut esittelemään nuorisourheilua tältä alueelta.

On totta, että olen arvostellut Moottoriliittoa vuosien aikana aika ankarastikin, mutta aiheesta. Monia näistä aiheista on sittemmin Moottoriliiton toimesta korjattu.

MUTTA, on täysin käsittämätöntä, jos Liitto haluaa rangaista trial-nuoria minun takia.Onko kyseessä herkkähipiäiset, nirppanokat, joilla on huono itsetunto vai mikä, mutta joku on nyt anteeksipyynnön velkaa trial-nuorille.

Ihmisiä pitää arvostaa heidän toimintansa perusteella. Your Move-henkilöt ja Moottoriliitto on nyt mokannut pahasti.

Ystävällisin terveisin

Paavo Kymäläinen
Katsotaan löytyykö hommaan vastaus.
Juha Espanjan Enduro mestiksessä luokkavoittaja ja scratch'in kakkonen. Tässä linkki.

08.05.11 Iskä eilen, sälli tänään. Trial kalenteri 2011.

Sami-iskä ajoi eilen eSeM-trialia Vuohimäessä, Sisu-sälli tänään meidän kivikossa pihan mestaruudesta. Aika huimaa menoa.
Jukka Myöhänen sähkötti trial-kalenterin päivityksen:
Terve !

Ohessa viimeisin revisio kalenterista.  Muutos edelliseen: - Raaseporin leiri lisätty, -kevään tapahtumat päivitetty ajantasalle (Vasalemma ja Salon leiri).
Tarpeita.... Joukkue SM... onko siitä jo tietoa ?

terv. Jukka

Tuossa vasemmalla viime versio.

07.05.11 Päivitys SSDT:n osalta, James Dabill The Last King of Scottland.

Voittajan on helppo hymyillä viimeisen jakson jälkeen. Jakson nimi on Town Hall Brae. Wiggyltä lähti tällä helppoa helpommalla jaksolla ketjut.
SSDT: peruskuva. Kisaa johtava James Dabill (keltainen numerokilpi) ajaa purossa isoja kiviä. Katsojat ja jaksotuomari kuvassa. SSDT:ssä ei ole reppureita, MUTTA kypäräpäinen kaveri oikealla ON reppuri. Upea maisema taustalla. Tämä kuva on meidän seinällä, kuin myös lapset ja lastenlapset jne.

0705.11 SM-trial Vuohimäessä. Tätä sivua päivitetään tänään lauantaina SM-tulosten ja SSDT:n osalta, kun lisää tietoa tulee.

Hemppu jatkoi siitä mihin hänen kotikisansa viime syksynä loppui eli voitosta voittoon. Trialin SM-kausi alkoi hienoissa olosuhteissa perinteekkäässä MP-Taidon Vuohimäessä. Ratamestari oli onnistunut hienosti jaksojen vaikeusasteessa ja kisa ratkaistiin ihan aikuisten oikeasti ajamalla. Hemppu oli tänään parempi. Haapasen Jussin virta vaan ei osoita mitään heikkenemisen merkkejä ja "veteraani" pitää Hempun edelleen varpaillaan kisatilanteessa. Mika Kivelä kolmas, niin kun hienossa uudessa numeroliivissäkin lukee. Tommi Suhonen teki comebackin ja hetken hiillosti Mikaa, mutta ei vielä ihan rutiini riitä.
A-luokassa oli kaksi voittajaa: Timo Myöhänen voitti oikeasti, iskä Jukka jännitti muuten kisaa Pizza Hutissa Kiinassa, ja meidän Sami "voitti" ne muut.
B-luokan kingi on tää Euroopan kakkosvetsku Staffan. Kumpi on muuten parempi sijoitus: Kakkonen SM:ssä vai kakkonen EM:ssä? Niinpä.
Junnut voitti mukavasti ajanut Tyykikylän Jesse Jokinen, kakkonen Janne Karjalainen ja kolkki Onni Oja, tulevaisuuskin on siis ihan hyvässä mallissa.
Kysyin Jukka Kuusiselta: Koskas Jukka Sinulla oli edellisen kerran numero ykkönen rinnassa? (Tämä näiden uusien numeroliivien hienoja yksityiskohtia). Jukka, entinen junnucupin voittaja, vastasi: Ei taida olla ollut aikaisemmin ja nyt tästä kyllä tulee paineita!
Niinpä. Jukka voitti Vetskut.
Tässä muutama kuva kisasta.
Alustavat tulokset täällä. Päivitän jaksokohtaiset tänne lähiaikoina.

0605.11 SM-trial alkaa lauantaina Vuohimäessä. Tuuliviiri vallaton!

Katso tuossa alla 4.5 juttu. SM-trialia lauantaina Vuohimäessä.
Luksian Artesaani-seppäkoulutus on tehnyt meille jo aikaisemmin kolkuttimen ulko-oveen. Uskoisitteko, että teemana oli motukka? Nyt kouluttajat Ismo, vas., ja Aulis, oik, ohjeistivat artesaani-opiskelijan tekemään meille tuuliviirin. Uskoisitteko nyt, että teemana on motukka? No on se ja aivan upea.

04.05.11 SM-trial alkaa lauantaina Vuohimäessä. Mistä näitä aina tänne kertyy? Fillari-trialporukka Suvilahdessa. Veikkolan fudis.


Hemppu aloittaa mestaruuden puolustamisen lauantaina Vuohimäessä.
Trialin SM-sarja alkaa lauantaina Vuohimäessä 
 
MP-taito saa kunnian aloittaa kuusi osakilpailua sisältävän  2011 Trialin SM-sarjan. Lauantaina Kirkkonummen Vuohimäessä ajetaan yli 40 kilpailijan voimin SM-pisteistä viidessä eri luokassa.
Viime vuoden mestari Helsingin Moottorikerhon Henri Himmanen aloittaa kauden suurimpana mestariehdokkaana. Himmaselle antanee kovimman vastuksen jo veteraani-ikäinen tamperelainen, viime vuoden kakkonen, Jussi Haapanen. Paluun kisajaksoille tekee Tommi Suhonen, joka voi hyvinkin yllättää viime vuoden pronssikuskin Mika Kivelän.
Ruotsin Eliitti-luokassa ajava Martin Lagergren tulee kirittämään suomalaisia ja antamaan hieman vertailupohjaa maiden nykyisestä tasoerosta.
Mukana on myös pari viikkoa sitten Veteraanien EM-kilpailussa Italiassa kakkoseksi ajanut Staffan Floessell. Kaikkiaan MP-taidolla on meneillään sukupolvenvaihdos ja kerholta puuttuu edustus Suomen Eliitti-luokasta.
Kilpailu alkaa klo 10 ja ratkaisut nähdään iltapäivällä n. klo 13.00 alkaen. Aivan lähtö- ja maalipaikan vieressä on kävelymatkan päässä useita kilpailujaksoja mm. näyttävä isoista betoni-renkaista tehty Stadion-jakso.
Buffetti ja vapaa pääsy katselijoille.Vuohimäki sijaitsee n. 3 km Kirkkonummen keskusta Hankoon päin. Viitoitus 51-tieltä.
Mitä tällä romulla on tekemistä trialin kanssa? Ei tietenkään  mitään, mutta aina ennen SM-kisaa talkoilla tuota pa***kaa täytyy raijata kaatopaikalle. On aika köyhiä ihmisiä, kun ei voi viedä jätteitään asiallisesti kaatopaikalle.
Kun isät siivoavat, niin  tulevat tähdet jo tutustuvat tuleviin jaksoihin perusteellisesti. Nuori herra Lappalainen tarkkana.
Kai Malaska sähkötti fillaritapahtumasta Suvilahden vanhan voimalan ympäristössä, siis siellä Sörkan kaasukellon nurkilla:
Moro taas Paavo!

14-15.5 2011 järjestetään Helsingin Suvilahdessa (kukaan ei tiedä missä Suvilahti on, mutta se selviää kotisivuilta) StadiBike tapahtuma ensimmäistä kertaa, sen tarkoituksena on tuoda kaikki fillarilajit yhteen paikkaan.
Mulla on Monty-ständi ulkona missä trialia saa tulla markkinoimaan eli kaikki tervetuloa trial(Monty)fillareilla mainostamaan omia trial kerhoja/harrastus toimintaa. Suolana pohjalla paikalla myös Javi Alonso.
www.stadibike.fi
Kai Malaska
MontyFinland
www.monty.fi
KutosdivarissaVeikkolan Veikot-FC Västnyland/2  2-0. Linkki sarjatilanteeseen.

03.05.11 Kaikkea se huono itsetunto teettääkin. Nuorten leiri toukokuussa Hyvinkäällä. Skotlannin Kuuden Päivän Trial.

Osana "Your Move" nuorten tapahtumaa Moottoriliitto järjestää leirin nuorille speedway-, motocross- ja trial junnuille Hyvinkään vauhtipuistossa. Minua melkoisesti ihmetyttää, että kyseisestä tilaisuudesta ei ole tullut yhtään "lehdistötiedotetta", eipä taida olla tullut Finntrial.fi'nkään.
Olisin kovin kiinnostunut tietämään miltä esim. nettisivuilta sitten trial-nuoria houkutellaan mukaan? Joku voisi kertoa.
Mutta itse asiaan. Tapahtuman projektipäällikkönä toimii Jussi Pitkähalme Moottoriliitossa. Kurre Ljunqvist toimii toimitusjohtajana Moottoriliitossa. Heidi Niskanen toimii viestintäpäällikkönä Moottoriliitossa.
Minä teen ihan yksinkertaisen kysymyksen: Miksi teillä on niin huono itsetunto, että se vie voiton jopa nuorten harrastamisesta?
Olette varmaan ylpeitä SVUL:n (tarkoituksella) kuppilassa keskustellessanne asiasta ja kehuessa toisianne, mutta siltikin kyse on huonosta itsetunnosta.
Teen toisen yksinkertaisen kysymyksen: Saiko Tomi Konttinen huutia toimistopalaverissanne, kun sähkötti meille tiedotteen Karkkilan C/A-leiristä? Ai niin mutta Tomi onkin URHEILUihminen.
En ensin aikonut puuttua asiaan, mutta alkoi veetuttaa noiden nuorten puolesta. Siksi tässä linkki Your Move-tapahtumaan. Vielä on pari päivää aikaa ilmoittautua.
 
SSDT alkoi eilen. Michael Brown ja Dougie Lampkin päivän nollilla, Ian Austermuhle ja Graham Jarvis kumpikin pinnalla. Osa kisan viehätystä on tämä lossi, jolla ylitetään Loch Linhe. Tässä osoitteessa voi seurata kisaa päivittäin. 

02.05.11 Tartu toimeen. Hyvä juttu, lisää näitä.


Suomen kuumin yli nelikymppisten ajoryhmä ja sen juniori-osasto (Max) kävi Tartossa ajamassa trialia, ylemmässä Jörgen  "Jörö" Nylund ja alla Jukka Mäkelä.
Jörö ja Jukka sähkötti:
TARTUN KISA
TERVE,
 
HotFortyPlus Racing kävi viikonloppuna putsaamassa Viron mestaruuskisan palkintopöydän. Oli erittäin mukava kisareissu ja jaksot sekä kisajärjestelyt hyvät. Kannattaa todella osallistua seuraaviin kisoihin.Hyvät kisat osaavat järjestää (pojilla oma baari kisatoimistossa). Tässä tulokset ja linkki kuviin kisoista.
   http://mototraiel.ee/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=10:tartu-trial-2011&Itemid=3 
Terveisin,
 HotFortyPlus Racing (Jörgen Nylund)

Jukka vielä täydensi sähkettä:
Juu,
vastaanotto oli erinomainen, oikein kädestä tultiin sanomaan päivää ja toivotettiin tervetulleeksi.
 Kansainvälistä meininkiä lisäsi se, että ajajakokous ja palkintojen jako pidettiin suomeksi, eestiksi ja venäjäksi. Ilman muuta kaikki vaan joukolla mukaan, siellä on seuraava kisa toukokuun loppupuolella ! 
t
Jukka

01.05.11 Mayday mayday se on Vappu ja siinä se on, nimittäin Niklaksen ekat MM-pinnat.

Kuva_Jaromir_Havranek
Onneksi olkoon! Ekat pinnat ovat aina ekat pinnat. Seuraava tavoite palkintopalli. Kari Aho sähkötti.

30.04.11 Nuori on kaunista, Suomi-motukkaurheilun tulevaisuuden toivot vauhdissa. Skotlannin Six Days Trial alkoi Classic-kisalla. Eka päivä ajettu.

Kuva Reima Karjalainen
Vanhaa lorua mukaillen: Missä Jukka luuraa?
Niklas_Kuva_Jaromir_Havranek
Ei meidän hirveästi tarvitse olla huolissamme suomalaisen motukkaurheilun tulevaisuudesta. Timo Myöhänen hakee asemaa trialin kansainvälisellä kentällä tai no ehkä paremminkin kivikoissa.
Niklas Ajo hakee sitä tärkeää kokemusta MotoGp:n pikkuluokasta asfaltilla.
Välimaaston nuorten kunkkuna enduron MM-sarjassa Antti Hellsten.
Don't worry be very Happy!!!

Toni Harsia sähkötti GasGas-tiimin tiedotteen ja Reima Karjalaisen ottamia kuvia.
Kari Aho sähkötti Niklas Ajon tiedotteen Estorilista.
Skotlannin Six Days Trialin satavuotis? tapahtumat käynnistyivät ns. Kahden päivän Classic-trialilla perjantaina. Tämän kisan lähtöpaikka, Kinlochleven, on lähellä sitä kuuluisaa Pipe Line'a, jossa tunturilta tuodaan vettä alas isoja putkia pitkin alumiinitehtaalle.
Kuvassa trialjakso suurin piirtein kuva keskellä oikean puoleisen putken vieressä. Suomella ei ole virallista edustusta, mutta Sjöman'in Tomppa on Mika Jansson'in abbarina paikalla. Mikahan on Lasse Jahn'in siskon poika!
Tässä linkki tuloksiin, sinne tulee myös lauantaina jälkeen kuin myös maanantaina alkavan kisan tulokset. Me pidämme peukkua "englantilaiselle "kummipojallemme" Graham Jarvis'ille, joka ajaa Montesalla. Dougie Lampkin yrittää parantaa myös viime vuoden tulosta GasGas'illa.

28.04.11 MP-taidon trial-moottoripyöräilyn harjoitukset Vuohimäen trial-moottoripyöräilyyn tarkoitetussa trial-moottoripyöräilymaastossa. Veikkolan Fudis alkoi.

MP-taito treenasi trialia. Treenin pomona Nasu: "Nyt kaikki kundit tuohon suuntaan ja jalat pidetään tapeilla ja kierretään vain omia nuolia. ja tässä kerätyt pisteet". Muutama ei ajokuva. Ajokuvia löytyy täältä vaikka kuinka paljon muualta.
Veikkolan Veikot aloitti fudiskauden kutosdivarissa 6-0 voitolla Karkkilan Jalkapallo Seurasta. Linkki sarjatilanteeseen.

26.04.11 Tshernobylin unohduksen 25 vuotispäivä. Vetsku EM vielä kerran.

25 vuotta sitten kommunismi esitti "parastaan" Neuvostoliiton osassa Ukrainassa. Tshernobylin ydinvoimalassa KAIKKI turvajärjestelmät kytkettiin pois käytöstä. Ydinreaktori ajettiin "kokeilun vuoksi"  tahallaan kriittiseen hallitsemattomaan tilaan. Sitten poksahti oikein kunnolla. Tänään ilmeisesti vihreät, noiden Neuvostoliiton  kommunistien aateperilliset, marssivat ydinvoimaa vastaan Helsingissä keppihevosena tuo Tshernobyl. Voisivat hävetä käyttäytymistään.
Tänään on hehkutettu kommunismin kukkasta tiedotusvälineissä, mutta säännönmukaisesti unohdettu kertoa mitä AIKUISTEN OIKEASTI TAPAHTUI.
Onneksi meille Veikkolaan tulee sähköä ydinvoimalasta Suomessa, se on turvallista ja lähes saasteetonta.
Staffanin Vetsku EM:n kakkossija ei ollut mikään pelkkä sattuma. Suomessa on aika harvalukuinen joukko trial-kuskeja, jotka ovat ajaneet MM-pisteille. Staffan oli pisteillä  vuonna 1985 Itävallassa, jossa MM-kisassa oli 79 osanottajaa. Laskekaapa ihan huviksenne montako MM-kuskia tulee olemaan toukokuun puolivälissä Saksan Gefreesessä.
Staffan pesi Itävallassa mm. Diego Bosiksen, Jordi Tarreksen, Sakari Sipposen, Urban "Putte" Lindholmin (Staffanin lapsuuden kavereita Ruotsista), Lejeune'ja ison joukon sekä muita jne. Huima suoritus. 
Kuva Staffanista Vetsku EM:ssä Candellonen sivuilla.

25.04.11 Classic'cia Vuohimäessä.


"The Raisu Boys" Tomi ja Mikko puikoissa. Mukavaa oli, siitä jopa TSir'in todistus finntrialissa. Pulla on valmistanut kollaasin jo seuraavaan tapahtumaan. Tomi A. lähetti kerätyt pisteet. Ja tässä muutama kuva.

24.04.11 Meni pieleen eiliset tulosjutut, palataan tänään iltapäivällä aiheeseen. Staffan kakkonen EM-vetskuissa.

Lajiryhmän vetäjä Staffan Floessell ajoi hienosti kakkoseksi Veteraanien EM-trialin avauksessa Italiassa tänään. Staffan päivän tapahtumista: "Andrea oli tänään parempi, ei paljon, mutta kuitenkin. Seuraavassa kisassa Saksassa kohdataan uudestaan ja katsotaan sitten. Taidetaan molemmat ajaa kaikki osakilpailut! Englantilainen lady Becky Cook ajoi samat jaksot kuin me vetskut, tyttö ajoi hienosti kolmanneksi omassa luokassaan ja pani päihin meikäläistä selvästi. Jack Challoner voitti pääkisan ja ajaa tosi hienosti. Nyt vähän maisemien katselua Roomassa ja sitten kotiin. Terveisiä kaikille trialisteille."
Sekoilin eilen tosi pahasti tämän kisan kanssa, onneksi Jaakkovaakko kertoi sen, KIITOS.
Tässä nyt linkki Phototrialin sivulle, jossa linkit eilisen ja tänäisen kisan tuloksiin.(Ei mene ihan putkeen myös tuolla, kun osoitteessa 2010 uutiset) Meikää ehkä vähän sekoitti se, että Timo oli kolmastoista myös viime vuonna.

20.04.11 Pääsiäinen. Primavera Ossa. Kiinan mopo. Hansis. Ajo Motorsport. Shetlannin poni nauraa.

Anoppini Nanna Saariston virkkaamilla munanlämmittäjillä toivotamme kaikille lukijoillemme Hyvää Pääsiäisen aikaa. Virkkuun sisältä löytyi hyvältä maistunut kananmuna.
Elämme kesänodotuksessa jännää aikaa. Maisema on tummanvihreä ja/tai harmaa. Katse etsii jotain vaalean vihreää, kevään ensi merkkejä. Tänään Vuohimäessä tuota kevätvihreää toi neliapilaporukka Ossillaan. Nisse, Joa, Sami ja Mika sekä kuvan ulkopuolelta Jukka ja Jykä kevään, Primavera, airueina. Oli siellä myös Markku ja Aleksi ja Repa ja "Ms. Kivela" Toinen otos. Alkuviikosta Suomeen tuli myös ns. Fajardo replica Ossa Joan käyttöön.Kuva 1 ja kuva 2.
Muutama vuosi sitten Aila tokaisi: Kyllä minä tiesin, että niitä on paljon, mutta että noin paljon! Kyse oli kaksipyöräisistä, joissa on moottori. Sittemmin niiden lukumäärä on kasvanut. Minä lupasin Ailalle, että en osta enää yhtäkään lisää.
Nyt tässä kävi vähän hassusti, kun minulle annettiin/tarjottiin ilmaiseksi tällainen Kiinanpeli. Tuossa se nyt niin sympaattisena odottaa toimenpiteitä kuten uutta akkua. Pakkohan se kait on ......................
Muistan elävästi vuosia sitten, kun Ahvalan Tommi oli uransa huipulla ja Suomen TV kävi kuvaamassa hänen ajoaan takana näkyvässä kalliorinteessä Hansiksella. Tommi tuli alas etupyörällä hallitusti ja se näytti ihan hyvältä. Tapasin muuten Tommin tiistaina näissä samoissa maisemissa. Kyllä tuo alastulo onnistuisi edelleenkin  Tommilta. Amerikkalaisilla on nykyisin parempi mahdollisuus nähdä Tommin ajoa erilaisissa näytöksissä. Tommin kiintopisteenä jenkeissä on Kansas City.
Kuvassa Sisu painaa menemään potku-Monty'llaan ja iskä Sami repparina.
Jonas_Folger_94_ja_Danny_Kent_52_Red_Bull_Ajo_Motorsport_Kuva_Jaromir_Havranek
Kari Aho sähkötti Ajo Motorsportin kuskeista mukavaa tekstiä.
Ehkä on tiedossa, että en ole Mika Kallion faneja, en edelleenkään hyväksy hänen tallinvaihtoa kesken kauden Ajolta Kotarille. Tuossa Ajon tiedotteessa puhutaan Casey Stonerista. Muistellaanpa, että Stoner ja Mika olivat tallikavereita Kotarilla. Sittemmin Stoner on maailmanmestari ja MotoGP:n johtavia kuskeja, sensijaan Kallio räpiköi Moto2-luokassa. Niinpä. Kuskin luonnetta voi arvioida monella tavalla, kesken kauden tehtyjä riidanalaisia ratkaisuja ei tee mestariaines.
Meillä oli täällä Hevoset nauraa 1 ja 2. Nyt saimme kommentin tiedotusalan ammarilta, missä Shetlannin ponit yhtyvät nauruun:
Moro!
 
Ensin nauroivat hevoset ja nyt samaan laumaan ovat liittyneet aina suuresti ihailemani shettiksetkin!
Liitto on omaksunut todellakin uraa uurtavan tiedotuslinjan. Eli, nyt tiedotetaan siitä, miksi ei tiedoteta:
 http://www.moottoriliitto.fi/?x37413=380530 Tämä vetää viimeistään jo sanattomaksi.
Sanovat vielä aivan pokkana, että "Olemme siis saavuttaneet palstalle asetetut tavoitteet"...


Lupasin tuossa jokin aika sitten, että en enää kommentoi Liiton juttuja. Mutta.........
Liitto piti kevätvuosikokouksen. Siellä julkaistiin 2010 vuosikertomus. Hyvän näköinen pumaska ja kehtaa esitellä. Täytyy kuitenkin sanoa, että ehkä kannattaisi luetuttaa jollakin motukka-alaa tuntevalla ennen julkaisemista. Näin pahimmat virheet saataisiin ehkäistyä
Sinällään Liiton tilinpäätös, rahankäyttö, oli aika huimaa. Vuonna 2010 tehtiin persnettoa n. 130 000 euroa. Edellisenä vuotena plussaa parisataatuhatta, eli viime vuosi oli n. 330 000 euroa pakkasella. Eipä ole ihme, että Pipsan tilalle ei palkata ketään.
Vaan edelleenkin, että vaikka osa täällä meidän esille tuomista Liiton ongelmista on yritetty korjata, niin Moottoriliiton täysin omistaman Finmotorace'n yhtiölain vastainen julkisuus pitäisi korjata.

18.04.11 Impivaara. Trial-liivit 2011. C/A crossileiri Karkkilassa. Aki Ajo tyytyväinen kuskeihinsa.

Netissä käydään kiivasta keskustelua määrätyissä piireissä (ns. suvaitsevat, jotka eivät suvaitse muuta kuin OMAT ajatuksensa). Uhotaan muuttaa pois Suomesta, kun täällä on niiiiiiiin ahdistavaa vaalien jälkeen. Onneksi meillä on vapaa maa, josta voi muuttaa ihan minne itse haluaa, edellyttäen, että "halumaa" ottaa vastaan, joka ei todellakaan ole itsestään selvyys.
Kirjoitin seuraavan tekstin VMPK:n foorumille ennen vaaleja, olen edelleenkin samaa mieltä:
"Emmää mittään tiedä, mutta tuosta paljon puhutusta impivaaralaisuudesta pari ajatusta.
Usein, etenkin nuoret ihmiset, sanovat minulle, että lähtevät Eurooppaan. Hämmästyvät ja jäävät vähän sanattomiksi, kun meikä ilmoittaa asuneensa Euroopassa jo 64 vuotta ja tästä on vaikea lähteä sinne "eurooppaan".
Olen minäkin lähtenyt Eurooppaan, mutta silloin olin Amerikassa, sekä etelä että pohjois sellaisessa.
Olen käynyt Espanjaa ja Kreikkaa lukuunottamatta kaikissa Länsi-Euroopan maissa kymmeniä/satoja? kertoja. Lisäksi muutama ns. Itä-Euroopan maassa.
Yhden kerran Hollannissa vuonna 1973 oli paikallinen henkilö vaivautunut käännättämään suomeksi erään laitteen markkinointinimen.
Joka ainoassa paikassa olen itse saanut/joutunut maksamaan itse, mitään ei ole tullut sossuna.
Se, että kieltäydymme ottamasta ihmisiä elätettäväksi, ei ole impivaaralaisuutta vaan mitä parhainta eurooppalaisuutta. Näin tekevät kaikki järkevät ihmiset/maat.
Katsokaa Viroa! Miksi esim. somalit kiertävät sen kaukaa? Taitaa jyllätä siellä terve impivaaralaisuus, joka ilmenee kukkaronnyörin kiinnipitämisellä.
Olen suomalainen, suomalainenkulttuuri on minulle parasta, jos haluan muuta, menen sen sitten kokemaan siellä muualla.
Paavo Kymäläinen"
Tommi Kallio, vasemmalla, sähkötti lajiryhmän puolesta ns. liivi-ohjeita. Näitä ohjeita jaettiin kyllä Pälvi-trialissakin, mutta ihan vaan tiedonjakamisen vuoksi nyt myös täällä. Perusteellinen ohje seuroille ja kerhoille.   Helppo-ohje.
Jaa mitäs sitten kuvassa tapahtuu? Oisko Toyotan takapyörän jarrurummun irroituksen pikaohjeen paikka Pälvin tauolla?
Moottoriliitto järjesti vuosi sitten onnistuneen crossi-leirin c/a-kuskeille Karkkilan Mansikin radalla. Proffina ja dosentteina toimivat Antti Pyrhönen, Tomi Konttinen ja Ari Skog. Hyvää kannattaa toistaa ja leiri saa jatkoa toukokuussa.
Moottoriliiton päävalmentaja Tomi Konttinen sähkötti tämänvuotisen kutsun.
Tässä muutama kuva viime vuodelta.
 
Zarco_Kuva_Jaromir_Havranek
Kari Aho sähkötti Ajo Motorsportin kuskeista myönteistä juttua.

17.04.11 Trial-kausi käyntiin perinteisesti Tervakoskella. Tunnistatko Raisu-kuskin? Juha naatiskelee Espanjassa.

Pälvi-trial Tervakoskella päräytti trial-kauden käyntiin. Hienossa säässä kuskit ajoivat hienoja jaksoja ja muutenkin tunnelma oli leppoisa. On erittäin kivaa, että lajin pariin tulee uusia harrastajia, olkoonkin, että vaihtoehtona ajamiselle voisi olla, nimiä mainitsematta, hamekangas.
Bike-lehden päätoimittaja Sami Salonen, kuvapoikamme, on kokenut motukkakisailija, mutta nyt tuli eka kokemus trialista. Kisan puolivälissä Samilla oli ainakin vielä hyvä huumori päällä, niin kuin koko muullakin vetoporukalla.
Paikalla oli myös motukkaurheilun ammattikuvaaja Virpi Miettinen,
jonka hienoja kuvia voi surfata täällä (lähi aikoina?).
Kauko Kuusinen lähetti tulokset. Tässä muutama meidän räpsy
.
Sarjassa vanhoja mukavia kuvia (koskas muuten sellainen sarja on aloitettu?) vuorossa Raisu-kuski. Milloin näitte "pojan" Raisulla liikkeellä viimeeksi? Tässä tunnistusta helpottava linkki.
Juha_Salminen_Kuva_©_ www.janneharala.fi
Kari Aho sähkötti Juhan Espanjan enduromestiksestä hyviä uutisia

14.04.11 Sääntöjutut jatkuu.

Juteltiin tänään Staffanin kanssa trial-asioista. Todettiin mm. että finntrialin sivuilla on käyty hyvä keskustelu säännöistä. Lisäksi varmaan useampi henkilö on myös lukenut säännöt! Kaiken kaikkiaan sääntöjen kirjoittaminen on aika kinkkinen homma; muutama henkilö kirjoittaa parhaalla taidollaan ne, sitten niiden "soveltamista", "kiertämistä" ja "tarkoitusta" alkaa pohtia moninkertainen määrä ihmisiä. Tilanne on sama kaikissa lajeissa, jossa on sääntöjä.
Staffan myös sähkötti:
Buon giorno Paavo!
Sääntöasiaa, mulle tuli talvella kaksi puhelua, jotka liittyy sääntöihin. Puhelut koskivat samaa asiaa, kyltin tai nuolen päältä ajaminen.
   Nyt tehtyjen sääntömuutosten jälkeen, tämä kyseinen tulkintakohta, pitäisi olla hiukan selvempi. Samalla kun oli värikynät kädessä niin tein muutaman muunkin muutoksen. Sääntömuutokset on Moottoriliiton puolesta nyt vahvistettu ja tulevat pikimiten SML sivuille näkyviin. Mukava huomata että säännöt aiheutti jonkin verran keskustelua, valtaosa ihan asiallista kommentointia.
   Olisi todella kivaa saada nämä sangen aktiiviset keskustelijat mukaan tähän hyvin yksinäiseen talkoopuurtamiseen, palkkaa en pysty maksamaan mutta lämmintä kahvia ja tuoretta pullaa pystyn avustajille tarjoamaan.
   Pälvin varikolla kisa-aamuna, multa voi kysyä sääntöasioista lisää tai soitto suoraan mulle, 0400-444 878, autan jos pystyn, jos en tiedä niin selvitän.
    Ja vielä, lähden Myöhästen kanssa Italiaan EM kisaa ajamaan + 40! Jipiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ai että on mukavaa.
Ciao bello
Staffan.
Itskun EM-osakilpailun osanottajaluettelo.
Esitin pari kysymystä muutama päivä sitten. Tässä vastauksia ja selvitystä:
Eka vastaus: Ihan oikein ne krekut teki, kun koppari oli siinä lähes olemattoman kiven päällä. MUTTA se, että huippukuskien repparit juoksee joka portaan kohdalle on aivan syvältä. Puhuttiin tänään Staffanin kanssa tuosta nuorimpien junnujen tilanteesta. Ei pikku pojan perässä tukena juoksevaa isää voi verrata näihin ammareihin, asiaan varmaan vielä palataan.
Ihmettelin kerran Joalle; miksi tämä ei ole koppaamassa Håkania melkoisen portaan päällä, Joa:
No sehän voisi kuvitella, että tuo on paha paikka. Niinpä.
Toka vastaus: Espanjan liiton mies paikalle, sitten kilpailunjohtaja paikalle, sitten FIM:n valvoja paikalle. Nuhtelut oikein toimineelle jaksotuomarille ja vitonen otettiin pois. Sairasta toimintaa.

13.04.11 Pikku e.


Tulipa oltua kaukaa viisas aikanaan. Muistatteko sen härdelin kun ajokortti-juttuja uudistettiin. Perävaunun vetämiseen oikeuttavan ns. pikku e:n sai ilman mitään varsinaisia näyttöjä. Käytiin hakemassa tänään Järvenpäästä Erde-merkkinen peräkärry. Firman nimi Masco Oy, siellä on muuten useita erilaisia kärryjä, yksi ihan motukoitakin varten.
Kyllä on mukava ajaa tuota yhdistelmää, kun korttiasiat on järjestyksessä.

12.04.11 Montesa jatkossa Suomessa. Trialin sääntöehdotus ja parit kommentit. Hevos-kuvia.

No onkos Paavo taas erehtynyt normaaliin tapaansa. Otsikko huutaa Montesaa, mutta kuvassa on ihan selvästi Shercoja? Tällä kertaa ei ole erehdystä, Tomi Luhtasuo soitti tänään ja pyysi välittämään trial-porukoille: Espanjassa Honda on hankkinut omistukseensa kokonaan Montesan. Sen seurauksena maahantuonti ja jälleenmyynti Suomessa siirtyy Brandt Oy:lle. Eli suomeksi Montesan trial-motukoita hoidetaan jatkossa tuolla Tuupakassa. Luhtiksella on vielä jotain varaosia, kannattaa kysellä.
Tomi kiittelee kaikkia Montesa- ja ennen kaikkea kaikkia "Mombasa"-kuskeja monivuotisesta yhteistyöstä, mukavaa oli ja menestystäkin tuli, mutta kaikki loppuu aikanaan.
Kävimme Luhtiksilla viime joulukuussa,
tässä linkki kuvakavalkaadiin työ Shercon kanssa jatkuu.
Eilinen juttumme trialin uusista säännöistä on herättänyt rakentavaa keskustelua finntrial.fi sivuilla. Hyvä. Tämä oli tarkoituskin, vaikka sen nyt itse sanonkin, niin katalysaattori täytyy tulla jostain.
En ota mitään kantaa itse sääntöihin, pätevämpiä henkilöitä löytyy pilvin pimein kommentoimaan. Mutta kerron/selitän/esitän seuraavaksi pari tarinaa ja sitten esitän kysymyksen.
Tarina 1. Muutama vuosi sitten Kreikka, miksi se nyt juuri ennen vaaleja, tuli mukaan eka kertaa trialin joukkue-MM kisaan Itävallassa. Seurasin jaksolla heidän toimintaa. Jakson ekoilla muutamilla metreillä oli kivi, tai no oli se kivi, jonka korkeus oli n. 25-30 senttiä. Joukkueen, siis Kreikan, jäsen tuli kiven päälle koppariksi. Sitten toinen tuli jaksolle ja varmasti yritti kaikkensa, mutta tuo kivi, 25-30cm, oli liian paha paikka ja kuski lähti "putoamaan" takaisin päin. Koppari yritti ottaa kiinni, mutta ei saanut. Sekä kuski että koppari kaatuivat. Kreikan kolmimiehinen joukkue ajoi MM-trialin  läpi ja sijoittui. Joukkueen kokonaispistemäärä oli jaksojen lukumääräX5.
Tarina 2. Ruotsin Uddevallassa järjestettiin viimeisin Pohjoismainen MM-trial. Tuo sääntö reppurin (katso keskustelu finntrial.fi) toiminnasta oli ollut jo monta vuotta säännöissä. Espanjalainen junnukuski ajoi jaksoa ja reppuri kiipesi/juoksi/ryömi kuskin PERÄSSÄ koko jakson. Jaksotuomari antoi sääntöjen mukaan vitosen.
Kysymys: Saiko koppari tulla jaksolle tarinassa 1. Eihän tuo ole kivi eikä mikään. Porrasta täytyy olla tosi paljon, että kopparia tarvitaan?
Kysymys: Mikä oli espanjalaiskuskin virhepistemäärä lopputuloksissa tuolla jaksolla?
Vielä pieni selitys Mikalle: Jaksolle menokielto kävellen kilpailun aikana perustuu siihen, että MM-tasolla kuskit voi käydä reppureidensa kanssa kävelemässä jaksoja EDELLISENÄ päivänä. Kinnassa Jukan mukaan tutustuminen tapahtui kisa-aamuna ennen lähtöä.
Oleellista tässä on se, että saataisiin porukat pois sieltä jaksolta kävelemässä, siellä vain ajettaisiin motukalla. Mutta tämähän ei tule vielä tänä vuonna meille.
HEI MENKÄÄ KOMMENTOIMAAN
WWW.FINNTRIAL.FI KESKUSTELUUN NÄITÄ SÄÄNTÖEHDOTUKSIA.
Isän ylpeydellä esittelen jälleen kerran lastemme tekemisiä. Esikoinen Erja tässä Jehverin selässä lähtemässä maastokeikalle. Meikä on täys allerginen hevosille, mutta kuitenkin. Kuvakavalkaadi heppandereista.

11.04.11  ilta Trialin sääntöehdotus ja liivit. Timo ja Mikko Kinnassa, trial-kuvia.

Tapasin tänään Staffan Floessell'in. Staffan vetää trialin lajiryhmää. Porukka on tehnyt kovasti töitä tämän vuoden trial-kisojen eteen. Valitettavasti asioissa on ollut mutkia matkassa.
Tässä kuitenkin tilanne tänään: Trialin lajisääntöihin on tehty muutosehdotuksia, jotka ovat vielä lausuntokierroksella Liitossa. Tästä pitäisi saada varmuus tämän viikon aikana.
Ehdotus on tässä liitteenä. Punaiset ovat poistuvia kohtia, siniset korvaavat. Staffan ja tervakoskelaiset ovat sopineet, että näiden mukaan ajetaan sunnuntaina.
Paljon puhutuissa ajaja-, reppuri-, toimitsija, -ym liiveissä on toimittaja joutunut jatkamaan toimitusaikaa. Näillä näkymillä liivit tulevat MP-taidon SM-kisaan.
Jukka Myöhäsen Ruotsin Kinnassa mainitsemaan jaksojen ennakkotutustumistapaa ei saada vielä tänä vuonna mukaan.
Näillä sitten varmaan mennään sunnuntaina.
Jukka Myöhänen sähkötti kuvakavalkaadin Kinnan kisasta.

11.04.11 Antti 4/4, Juha ja Mika 3/4, Eero 1/4. SuomiTV tänään klo (23.30 korjaus) jo klo 18.30.

Juha_Salminen_Kuva_www.janneharala.fi

Kova kolmikko suomienskassa. Keskellä Antti Hellsten, joka ainoana kuskina on voittanut kaikki neljä kisaa, kaksi Espanjassa ja kaksi Portugalissa. Juha Salminen, ylimpänä ja Mika Ahola, alla, kummallakin 3 voittoa neljästä. Kaikkihan me tiedettiin, että Mika on kova jätkä, mutta Juhan parivuotinen räpellys Bemarin kanssa jätti jo hieman epäilyjä. Mutta hieno comeback Juhalta. Eero Remes otti Juhalta yhden voiton pois, mutta eihän siitä voi olla pahoillaan. Matti Seistolalta pelit poiki sunnuntaina, suunta on kuitenkin ollut ylöspäin. Marko Tarkkala kärsi samasta kuin Juhakin, mutta kyllä se siitä vielä lutviutuu. Roni Nikander, Lauri Pohjonen ja Paavo Honkanen ovat hakemassa kokemusta ja oppia, heistä kuullaan vielä. Tässä linkki yhteispisteisiin, ne varmaan päivittyvät joskus. Kari Aho sähkötti Juhan tiedoteet.

Muistutetaan nyt vielä siitä, että Suomi TV näyttää koosteen Espanjan viikontakaisesta mm-endurosta illalla klo 18.30 ja uusintana 23.30 .

09.04.11 Suomi jyllää edelleen Enduron MM:ssä. Timo Myöhänen & kumpp. Ruottin Kinnassa.

Juha Salminen. Kuva Janne Harala
Enduron MM jatkui tänään Portugalissa. Juha Salminen ja Antti Hellsten ottivat jo kolmannet päivävoitot. Mika Ahola ja Eero Remes päivän kakkosia. Marko Tarkkalalla, Roni Nikanderilla ja Lauri Pohjosella ei ihan yhtä onnistunut päivä. Tiimien tiedotteita julkaistaan huomisen kisan jälkeen. Tässä linkki tuloksiin.
Timo Myöhänen on meidän ns. trial-lupaus. Timo on pikku hiljaa hyvässä ohjauksessa edennyt trialin vaikeita portaita ylöspäin. Kuvassa Timo ohjaa Suomen muita lupaavia junnuja viime viikon vaihteessa Vammalassa. Katsokaapas näitä kuvia uudella lailla! Timo pani poijjaat tekemään niitä tasapaino- ja muita kikkoja. Junnuilla on kivailme ja tekemisen maku. Hieno juttu.
Timo itse oli tänään Ruottissa perinteisessä trial-kaupungissa Kinnassa, sieltä on muuten Suomen ainoa trialin joukkue-MM mitali. Ruottin mestis alkoi. No Timo voitti, tosin vain pinnalla, mutta sehän on riittävä ero. Mikko Mäkelä oli myös palkintopallilla. Jukka Mäkelä, Jörgen Nylund ja pikku broidi Jan pitivät Suomen lippua esillä hienosti.
Mutta, mutta, mutta! Ruottin ns. junnu Eddie Karlsson oli eliitissä aivan ylivoimainen!!!!
Linkki Kinnan tuloksiin.

08.04.11 Enduro MM jyllää! Saku/Mikko Transit juttu, selvää pässinlihaa.

Minulla on kuulemma erikoinen huumori. Mielestäni kaikkien motukkamestareiden takana on myös asiaan vihkiytynyt nainen. Vuonna 1997 Kansainvälisen Moottoriliiton palkintojenjakogaala oli Helsingissä. RR-tähti Mick Doohan oli aivan vittuuntunut, että tilaisuus oli jossain h-vetin periferiassa. Valentino Rossi oli nuorimies, mutta erittäin avoin eikä mitään sitä vastaan, että oltiin Katajannokalla. No ei minullakaan. Sain ikuistettua kolme ns. erikoista taustanaista samaan kuvaan. Terhi Salminen, Päivi Ahvala ja meidän Aila.
Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen viikonvaihteen MM-kisasta.
Taustavoimat ovat tehneet hienoa työtä ja MM-enduroa tulee maksuttomasta Suomi-Tv:eestä.
Tässä linkki Kari Ahon tiedotteeseen.
Team Lehtonen tarkkailee Sakun vääntöä Shercon päällä. Osaa se (Saku) tuon ja monta muutakin trial-vääntöä.
Saku halusi kuitenkin vielä palata tähän Mikko Leivo Moto Rodeo-juttuun aivan fantastisen positiivisella jatkotarinalla, lukekaa ja nauttikaa:

Moikka kaikille

Niinhän siinä kävi, että Mikon muisti oli parempi, kuin minun jakomäkiläinen absoluuttinen totuus.
 
Mikon kanssa muisteltiin kaikkia seikkailuja mihin Taimisto ja Leivo, sekä muut mukaan päässeet saivat kokea. Heidän seikkailuistaan saisi koottua kymmenosaisen seikkailukirjasarjan aivan helposti. Pelkästä surmanajopallon rakentamisesta, jonka pojat rakensivat kahdestaan pystyisi yhden kirjan tekemään.
Moto Rodeo-työ oli todella rankaa. Matkustamiset, telineiden rakentamiset, jne olivat uskomattoman rankkoja. Varsinainen show oli pieni osa koko hommaa ja se oli koko homman sokeri tai suola. 
Kyllä se Mikko sinne Transitin päälle meni, vielä neljästä eri suunnasta. Mikon kanssa sitten mietittiin, että kuinka monta kertaa hän sinne Transitin katolle oikein uransa aikana ajoi. Mikko pikaisen yhteen- ja kertolaskujen jälkeen päätyi lukuun noin 20 000.

Minä olen nähnyt paljon motukoilla tehtyjä temppuja, joista kaksi on jäänyt pysyvästi mieleen. Uskomattomin pyöränhallinta  jonka olen nähnyt tapahtui Tallinnan olut-festareilla 90-luvun puolessa välissä. Mikko oli superhyvä keulimaan takalokkarin maahan. Mikko pystyi laittamaan lokkarin monta kertaa peräkkäin maahan. Kerran näytöksessä Mikko laittoi lokarin maahan ja lähti laittamaan loksua uudestaan maahan, kun kaasupuolen ohjaustanko meni poikki. Se tapa,  jolla Mikko otti pyörän haltuun oli aivan uskomaton. 
Ja vielä tästä ko.
 Transitista sen verran, että harva paku painaa ilman moottoria ja hallintalaitteita enemmän kuin ehjä auto. Ja vielä harvempi kulkee ympäri Eurooppaa ilman moottoria ja hallintalaitteita enemmän, kuin aikaisemmassa elämässään moottorin kanssa. Moto Rodeo taitaa olla ainoa motukkahomma, joka on päässyt pääuutisten ennakkoaiheisiin ja varsinaisiin uutisiin, nimen omaan positiivisessa mielessä.Samaiset miehet ovat olleet ainakin kerran iltapäivälehtien lööpeissä ja etusivulla, kun eivät päässeet Neuvostoliitosta pois. 
Mikko oli aivan ylitarkka aina show- ja surmanajopyöristään. Ja kuinka oikeassa hän usein oli. Olen itse nähnyt kuinka Mikko veti poikkinaisia pultteja linkeistä pois. Surmanajopallossa sellainen pultti voi koitua todella kohtalokkaaksi.
 
Ne 17 vuotta, jotka Mikko show ja surmanajolla leivän hankki varmasti antoivat hänelle paljon. Minä olin niin onnekas, että sain läheltä seurata pieniä pätkiä tuota elämään ja olla hetken jopa osana sitä.
Kiitos siitä Mikolle, Heidille ja Mikalle.
t:Saku
 
ps. kyllä se muisti alkaa olla tosi huono, kun ei edes itse muista juopotelleensa.:)

06.04.11  Transit'in historiaa! Uistimia. Metsuri.

Mikko Leivo sähkötti "oikaisun" :

Ehtoota Paavo

 

Nyt Sipposen poika on taas juopotellut älynsä ämpäriin.. Ainahan me kaikki olemme tienneet että Sakun lääkitys on välillä hiukan heikkoa eli seos laihalla, mutta mun muistikuva aiheesta on tosiaan hiukan toisenlainen. Katkaisin joskus näytöksessä käteni ja pyysin Sakun tuuraamaan mua ja muistini mukaan se oli Saku, joka ei Transitin päälle päässyt edes kävellen saati sitten silloisella Yamahallaan. Ei se näytöksen viihdearvoon tuntunut vaikuttavan sillä Sipposen hörhöily moponsa kanssa sai yleisön nauramaan ja näin ollen yleisö viihtyi, siitähän artisteille maksetaan tai artisti maksaa.

 

Sitten hiukan faktaa nuoremmille.

Saarnin Tommi oli yksi parhaista treenikavereista, saman ikäisiä kun olimme, mutta Transitin kans Tommilla ei ollut mitään tekemistä. Kyseinen paku rakennettiin Taimiston Mikan kans 1993, kun perustimme Moto Rodeo Trialshow:n, jonka kanssa esiinnyimme 14 eri maassa ympäri Eurooppaa.

Viimeisen trialnäytöksemme teimme 2005 jonka jälkeen jatkoin vain pallossa pyörimistä ja muutin vaimoni kans ulkomaille pyörimään (www.extremeglobe.com). Transit siirtyi vuonna 2005 perintönä Joalle, joka jatkaa kyseisen pakun elämää "parrasvaloissa". Hauska sattuma muuten on, että löytämässäsi kuvassa on eräältä Paavo Kymäläiseltä ostettu Beta Techno.

 

Vielä jatkostani sen verran että tosiaan 17 vuotta trialpyörä tai ainakin sen johdannainen toi leivän pöytääni, mutta nyt se on nähty ja tuollainen rautapallo olis myytävänä, vaikka puutarhakoristeeksi.

 

Tallissa on upouusi Sherco trialpeli ja intohimoinen, lähes pakkomielteinen treenaminen on käynnissä.

 

Terveisin Mikko.

 

Kiitos Mikko, kyllä se trialin historia pikku hiljaa selkenee. Saku?

Isäni, Huki Kymäläinen, oli innokas kalamies. Joulupäivä oli ainoa pyhä/sunnuntai kun äijä oli kotona talvella, muulloin aina pilkillä. Kausi alkoi loka/marraskuussa, jostain Etelä-Suomessa löytyi jäätä. Kun olin pikkupoika, niin meillä oli talvella AINA kalasoppaa maanantaisin. Kesällä faija veti soutamalla uistinta/uistimia vähän samalla lailla kun nykyiset moottorivenekalastajat. Faija muuten souti. Lähti aamulla aikaisin ja tuli takaisin illansuussa. Ja mieluummin yksin, minä pääsin joskus mukaan, mutta vieraita hän ei halunnut ottaa mukaan, kun ne kuitenkin halusivat muutaman tunnin jälkeen pois. Faijan uistinlaatikko (ulkoa ja sisältä)  on ollut minulla ja suunnitelmissa laittaa uistimet vitriiniin ja näytille seinälle. Viime viikolla Lidl'ssä olikin yllättäen sopiva lokerikko. Tuossa kuvassa suurin osa on faijan perintöä, pari kolme minulle lahjana saatua ns. vuosiuistinta.
Telkkarista tulee kaikenlaisia reality-sarjoja. Olikos siellä niitä jenkkimetsureitakin? Eilen ei tarvinnut katsella telkkua, naapurin tontilla poistettiin koira-aitauksen keskellä ollutta h-vetin isoa koivua. Kaveri on tuossa alle puolenvälin ja puu on aika laho. Huimaa hommaa.
Sääti muuten moottorisahan tyhjäkäyntiä tuolla ylhäällä. Ei mennyt aitaus rikki eikä muutakaan vahinkoa tapahtunut. Tarhan asukki Vippe on narttu, ei tarvitse puuta jalannostoa varten.

05.04.11  Transit'in historiaa! YM.

Saku Sipponen sähkötti: Moro!
    Transitin historia on helppo ja täysin ymmärrettävistä syistä Mikolle tärkeä.

  
Transitti kuului aikoinaan tamperelaiselle Trialtaiturille Tommi Saarnille ja toimi vuosia hänen kuljetuspelinä. Siihen aikaan Mikko oli niin pieni, että joutui oksasta tekemään itselleen ohjaustangon ja sen kanssa "ajeli" pitkin metsiä katsomaan ja ihailemaan Tommin lennokasta ajoa.
  
Tuulilasin ritilä on jo noilta ajoilta. Tommi teki tuon saman tempun kuin Joa, joka seisoi tuulilasilla alas tullessa. Tästä tempusta Mikko aina pienenä ja vähän isompanakin haaveili. Muistini ei aivan riitä siihen, että saisin kaivettua sieltä muiston siitä onnistuiko Mikko koskaan pääsemään ko Transitin päälle saatika pysähtymään alas tullessa. Jalan nostaminen tai satulalla seisominen oli täysin mahdotonta.
  
Käsittääkseni jossain vaiheessa Mikko kyllästyi yrityksissään ajaa Transitin yli ja siirtyi kiertämään maa- ja metallipalloa.
  
Eli, siinä tuli lähes absoluuttinen jakomäkiläinen totuus. Mikko minua nuorempana voi kyllä muistaa asioita toisin....
t:Saku

Hyvä Saku! Taas tuli kasaan suomalaista trial-historiaa. Löysin tuon yllä olevan kuvan netistä, Mikko ja Transit. Nuoremmille lukijoille hieman selvennystä: Mikko, Mika Taimisto ja Jone Markkula olivat Moto Rodeo. Poijjaat esiintyivät ympäri Eurooppaa. Olen kuullut, että kiertueet olivat kovaa työtä ja Mikko on niitä harvoja suomalaisia trialisteja, joka on ansainnut elantonsa trial-motukalla. Tuo pallojuttu on uudempi ja t
ässä linkki pieneen juttuun.
Sinällään rivien välistä voi lukea, että Mikko olisi tulossa kisakuvioihin tänä vuonna. Toinen mielenkiintoinen tieto tulee myös Tampereen suunnasta; Samuli Magga on kouluttautumassa ns. Motokuskiksi ja on myös harjoitellut talven aikana trialia.
Tässä linkki Samuliin.

04.04.11  Iloinen motukkaviikonvaihde; trialia, näytöstä, enduroa, motogeepeetä ja nyt niitä High sidereita!!

Mikko Leivo sähkötti:
     Morjes Paavo,
ja terveiset sateisesta Karkkilasta. Olipa mahtava viikonvaihde suomalaisilla endurossa. Sydämelliset onnittelut kaikille maailmanluokan kuskeillemme ja tietysti heidän taustajoukoilleen. Tuntuu hienolta olla suomalainen.
      Trial-harrastajatkin olivat sankoin joukoin Nokialla treenamassa, joten toivotaan sieltäkin vastaavaa menestystä jossain vaiheessa. Nokialla treenaavien keski-ikä kansainvälisen menestyksen kannalta oli kyllä hiukan korkeahko sen ollessa nopean arvion mukaan jotain 35+ mutta oli siellä pari nuortakin lahjakkuutta. Toivotaan parasta.
      Pistin muutaman kuvan Joan hienosta näytöksestä Tampereelta viime lauantaina. Joan show keräsi kerta toisensa jälkeen mukavasti uteliaita ympärilleen ja hienohan sitä on katsella, kun kaveri tekee työnsä todella ammattimaisesti. Ossa näytti toimivan hienosti ja show-rekvisiittana ollut sininen Transit lämmitti jostain syystä allekirjoittaneen sydäntä erikoisen paljon.
     
Mukavaa kevään odottelua.
Mikko Leivo
mikko.leivo at hankintavinkit.fi  www.hankintavinkit.fi
Kukas muistaa tuon sinisen Transitin historian?
Kari Männikkö sähkötti junnuleirin kuvia ja kuulumisia:
Terve!
     Käytiin c-luokkalaisten ajotapahtumassa Vammalan kasvihuoneella ja tässä muutama kuva sieltä. Iso kiitos järjestäjille ja valmentajille ja tietenkin treenikavereille tapahtumasta.

Kari Männikkö

Näinhän se on, että ”plantut” kasvatetaan kasvihuoneessa! Ihan samalainen ote porukalla kasvihuoneella kuin Joalla Tampereella. Hyvä juttu.
Kuva Jonty Edmunds
Kuva_Befurious
Ei Mikko tuossa yllä turhaan kehunut endurokuskeja, eipä juurikaan paremmin olisi voinut mennä. Juha, Mika ja Antti 2xvoitto, Matti 2xkakkonen, Eero ja Marko 1xkolmonen. Olihan siellä myös jälkikasvua harjoittelemassa ja opettelemassa homman nimeä; Paavo Honkanen, Roni Nikander ja Lauri Pohjonen. Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen. Ilona Nikanto sähkötti Maken tiedotteen. Kyllä taisi panna aakkosmiehen taas pohtimaan mitä näille finskeille voisi tehdä.
Jonas_Folger_ja_Johan Zarco_Kuva_Jaromir_Havranek
On se mukavaa, kun ei enää olla muslimimaassa. Pojat saa leikkiä samppakaljan kanssa, jos on ikää tarpeeksi! Jonas Folger täyttää 18v ensi elokuussa, Johan Zarco on jo täysi-ikäinen. Neidin iästä ei ole tietoa. Miksiköhän meillä nautitaan Freixnet'iä, jos on tarpeen juhlistaa juttuja?
Kari Aho sähkötti tiedotteita:
Niklas Ajon tiedote    Ajo Motorsportin tiedotteet
Kirjoitin lauantaina, että harjoituksissa ei nähty ns. highsider-lippoja. No nyt kisassa niitä oli sitten sen enemmänkin. Jopa piikin pojat lähtivät yläkautta mm. Niki. Mistä tämä sitten voisi johtua? Kaikki kolme kisaa ajettiin sateessa ja sadekelin renkailla. On ilmeistä, että saderenkaat käyttäytyvät "vanhanaikaisesti" eli rengas lähtee luisuun, mutta ottaa sitten pakkia ja puree kiinni pintaan. Kuivankelin rengas lienee kehitetty jo niin  pitkälle, että kun pito kerran katoaa, niin sitä ei enää saa takaisin? 
 

02.04.11  Salminen, Ahola ja Hellsten luokkavoittajia, Seistola ja Remes palkintopallilla. Ei olisi voinut MM-enduro paljoa paremmin alkaa. No High Siders?

Juhasta ja Mikasta on paikat täynnä kuvia, siksi tässä Antti Hellsten. Kyllä panivat suomalaiset pahasti enduron MM-avauksessa Espanjassa. Tässä linkki tuloksiin.
MotoGPssä ja miksei myös Moto2 on tapahtunut kummia. Aikaisemmin oli enemmän kuin sääntö, että piikeissä etupyörästä loppui pito ja kuski ja motukka liukuivat "hallitusti". Isoissa luokissa ns. highsider taas oli sääntö. Takapyörä irtosi luisuun ja sitten stoppasi, jonka jälkeen kuski lähti komeasti pyörän yli kanveesiin.
Tänään kun  katselin nuo aika-ajot, niin ei yhtään highsideria, mutta vaikka kuinka monta liukua( lowsider). Rengas? Luistonesto? Vai mikä?
Nuoria ne piikin kuskit ovat. Mallina Niklas Ajo. Vaan arvatkaapas mikä musa soi?? Minä en tiedä, mutta......... Niklaksen tiedote aika-ajosta.

31.03.11  Kuva-arvoitus. Makukysymys. Juha Salminen & kumpp. tositoimiin. MotoGP Jerez ja Ajot.

Kumpi on suurempi?
Jaakkovaakko sähkötti:
No morjesta taas!
Piti vielä tänne nettiin tulla surffaileen, kun olin kattonu dokkarin Lordista.
  Sillä oli entistä hurjempi naamari.Mutta paas arvaten miten tämä liitteenä oleva kuva liittyy, siis kuvaukseenhan kuva aina liittyy, mutta miten tämä liittyy trialiin?  Sen verran vielä lisää vinkkiä, että koillisen tai pohjoisen suunnalla ollaan!
Arvuuttelee jv
Minä epäilen, että kuvassa oikealla on hauki ja vasemmalla se jyväskyläläinen hulttiomekaanikko, joka on tainnut kadota kokonaan kuvioista. Lainaus JV Finntrial-sivuilta 23.3: "Täytynee paikallisen mekaanikkotiimin kanssa paneutua asiaan"

VMPK:n keskustelusivuilta tuli vastaan mielenkiintoinen kuva. Tunturilla on ollut joskus yläkuvan mukainen prototyyppi Trialista. Alla sitten toteutunut vaihtoehto. Tässä on aika mielenkiintoinen kulttuuriero. Ylempi on selvästi englantilaistyyppinen ja tuo toteutunut espanjalainen. Taisi tuolloin 80-luvun alussa Montesa olla esimerkkinä? Kumpikin on hienoja, mutta jotenkin tuo ylempi kutittaa hermoja paremmin. Pitäisi varmaan yrittää matkia. Lisää hienoja mopokuvia täällä AMA ry:n kuvasivuilla.           AMAn omat sivut.
Kuva Jonty Edmunds
Neljä kovaa vuonna 2011; Husse, Juha, hei kukas toi on? ja pomo Fabrizio Azzalin? No ainakin kolme kovaa. Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen.
Niklas_Ajo_Kuva_Jaromir_Havranek
Kari Aho sähkötti:
Hei!
Niklas Ajon uudet nettisivut ovat avautuneet:
www.niklasajo.com
Niklas löytyy myös Facebookista:
http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Niklas-Ajo-Official/109798945770059?sk=wall
 .
    
Niklaksen saittia kehitellään ja kohennellaan edelleen kauden mittaan. Uutta siellä jo nyt on valikosta löytyvä MotoGP-uutiset -osio, jossa kerrotaan sähkeiden muodossa mm. myös muiden kuljettajien tekemisistä ja mietteistä - toki sillä tahdilla, minkä pääasia, eli Niklaksen seuraaminen antaa myöten
    .Ja nyt katseet käännetään tulevana viikonvaihteena Jerezissä ajettavaan kauden toiseen MM-osakilpailuun.
 Vauhdikasta ja toivon mukaan aurinkoisen keväistä viikonvaihdetta! 
Terveisin
Kari Aho 

Kari sähkötti myös
Niklaksen tuoreen tiedotteen ja Aki Ajon molempien tallien tiedotteen.

30.03.11  SaMK:n Kevät trial-leiri 9-10.4 on PERUUTETTU. Päijänne-ajo aina vaan. Montako?

Frej Öster sähkötti ei niin hyviä uutisia: Hei,   Valitettavasti Salon Kevät trial-leiri on tänä vuonna peruutettu, syynä vallitsevat lumi olosuhteet.
Terveisin
Frej Öster
PS. Hiihtokeskus on kuitenkin viikonloppuna auki.
Jaakkovaakko sähkötti Päitsi asiaa: Tervehdys taas, Paavo!
Kirjoittelit noista trialkuskeista Päitsillä.
  Jämpsästä Päitsiä kiersi Suomisten ja muiden lisäksi sellainen nuorimies kuin Paavo Honkanen.  Hän on nykyisin enskamies, mutta on myös opetellut moottoripyörällä ajoa ensin tuolla trialin puolella.  Luulisin miehen olevan vielä sen ikäinen, ettei saa ajaa kuin piikillä, mutta on jo hommannut itsensä A-luokkaan enskassa.  Ja kulki Hempun kanssa samoilla sijoilla, eli tuossa vähän toisella kymmenellä yleiskilpailussa, aina harmittavaan keskeyttämiseensä saakka lauantain viimeisillä pätkillä.  Syytä keskeyttämiseen en tiedä, mutta vauhtia tuntui siihen asti olevan aika mukavasti. 
Jaakko
 
PS. Taas yöllä käynyt pakkanen parissakympissä, nyt tästä ei tule mitään.
Paavo Honkanen on ensi viikonvaihteen Espanjan MM-enduron osanottajalistalla junnuissa. Tässä linkki koko listaan.
Jaakkovaakko sähkötti myös Päitsin lauantaina asiaa, unohtui vaan tuonne kasaan.
Tässä Jyväskylän näkemystä.
Moottoriliiton kevätkokous lähestyy. Pari vuotta sitten ko. kokouksessa hyväksyttiin Liiton uusi strategia. Yksi kohta oli Avoimuus. No sen seurauksena Liiton sivuille lisättiin kohta Hallituksen tiedotteita. Sen otsikkona on :
"SML hallituksen kokouksissa käsitellyistä asioista julkaistaan jäsenistölle tarkoitetut tiedotteet, joissa mainitaan tärkeimmistä kokouksissa päätetyistä asioista."
Moottoriliitto on URHEILUliitto, ainakin se kuuluu kotimaiseen alan keskusjärjestöön SLU.n. No tämän alustuksen jälkeen se kysymys: Montako urheiluun liittyvää tärkeää päätöstä Liiton hallitus on tehnyt kuluneen kahden vuoden aikana? Jatkokysymys kuuluu: Montako tärkeätä päätöstä noin yleensä hallitus on tehnyt? Jaa'a.
Oikeat vastaukset ovat NOLLA ja KAKSI.
 
Liiton toimitusjohtaja Kurre heilutteli Suomen lakikirjaa siinä kuuluisassa Vesa Koivusen videossa. No nuo kaksi "tärkeää" päätöstä liittyvät Finmotorace Oy:n, huomaa yrityksen OIKEA kirjoitusmuoto. Liitto yrityksen omistajana jos nyt ei aivan riko, mutta kuitenkin taivuttaa osakeyhtiölakia, joka edellyttää määrättyjä muotoja yrityksen yhteystiedoissa. Toinen asia on sitten se moraali. Yritys värvää vapaaehtoisia talkootyöhön.

Kilpailuviraston virkamiehet puuttuivat pari vuotta sitten Liiton säännöissä olleeseen pykälään "Kielletyt kilpailut". Kyseinen pykälä oli Suomen Kilpailulakien  (hyvä että taas heilutettiin sitä lakikirjaa sääli, että Vesa ei ollut kuvaamassa) vastainen ja siksi sitä ei enää ole säännöissä.
Liittohan ennen piti kilpailija- tai toimitsijalisenssiä jonkinlaisena kiristysläpyskänä. Kilpailuvirasto pudotti Moottoriliiton lisenssit samaan kategoriaan kuin kauppaketjujen bonus-kortit. Ei kauppaketju voi rangaista korttiasiakastaan, jos tämä menee asioimaan kilpailevaan markettiin. Tämä sama koskee myös Suomen Moottoriliittoa, lisenssin omaavat henkilöt voivat aivan rauhallisin mielin osallistua esim. moottorikerhon kannatusyhdistyksen järjestämään avoimeen kansalliseen motocross-kilpailuun. Liitolla ei ole mitään toimivaltaa ko. tapahtumaan.

Joku viisas on sanonut: " On asioita, joihin voimme vaikuttaa ja asioita, joihin emme. Siksi kannattaa keskittyä noihin ensin mainittuihin."
Jatkossa toimimme näin ja Liiton miehet saavat touhuta mitä touhuavat.

29.03.11  Päijänne-ajo hävettää.

Kirjoitin sunnuntaina 27.3: Petri Piira, Jarmo Jalonen Jatkola ja Henri Himmanen pitivät trialistien lippua korkealla. Hieno ajo kaikilta pojilta. Kyllä enduromaailma ansaitsee teidät. Tulokset tuossa alla olevassa linkissä.
Taisin olla liikaa vaikutettu noista jääkiekkokoutseista. Sorry Jarmo. Asian korjasi Juha Oja:
Moi Paavo,Korjaisitko oikeaksi..Jarmo Jatkola Jämsästä ajoi Påitsin..ei Jarmo Jalonen..Kiitos Jepen puolesta:)
Juha

28.03.11  Päijänne-ajoa videolla. Simo Kirssi ja GNCC. Fudis addressi. Hevosetkin nauraa osa II.

Kari Karttiala sähkötti: Terve Paavo,  Varmaan olet huomannut, että Moottoriliitto on myynyt enduron ja crossin  videointi (kaupalliset) oikeudet. Meidän harrastajakuvaajien on ollun pakko hommata myös videokalustoa  ettei jäädä kelkasta .
Eli tässä linkki pieneen(ei kaupalliseen tarkoitukseen) youtube-videoon, jonka kuvasin ja editoin puhelimellani (N8 Nokia).
http://www.youtube.com/watch?v=9GnvS9I_8Mo&feature=player_embedded

Terveisin: Kari Karttiala
Kasakuvat Oy
www.kasakuvat.fi

Vastauksena Karin kysymykseen: Olen huomannut ja jatkaa se  sitä ihmeellistä linjaa. Katso alla.

Simo Kirssi nostaa nopeutta Jenkkien GNCC-sarjassa. Tässä kolmannen osakilpailun tulokset. Yhteispisteissä Simo on 11.
Veikkolaan tehtiin hieno uusi urheilukenttä pari vuotta sitten. Kentällä on juoksuradat ja muutkin yu-pisteet. Veikkolassa on myös yksi moukarinheittäjä, moukaria ei tietenkään voi heittää mille tahansa alustalle. Voi mennä moukari rikki. Niinpä tämän hienon urheilukentän keskusta on pehmeää hiekkaa. Siinä on tosi vaikea pelata esim. jalkapalloa. Jalkapallon harrastajia Veikkolassa on muutama sata. Voi voi. Moukari voi mennä rikki, menkää jonnekin muualle, täytyyhän nyt tuota yhtä harrastajaa ymmärtää. No meikä ei ymmärrä. Mutta vanha totuushan on, että tasa-arvon nimissä poliittisella päätöksellä ja niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin edeeeeeeeeeeeeeeeeelleeeeeeeen.
Veikkolassa on onneksi muita toimen ihmisiä, jotka ovat perustaneet addressin, jolla kerätään nimiä tekonurmen saamiseksi yu-kentän lähellä olevaan koulun kenttään. Koulun kenttä on ollut pois käytöstä pari vuotta koulun rakentamisen takia.
Meikäläinen tyhmä tietenkin  ajattelisi, että eikö sitä moukaroijaa voisi viedä sinne vanhalle kentälle ja tämä uusi muuten hieno kenttä kunnostettaisiin niille sadoille fudareille, mutta minä tietenkin olen tyhmä ja yksinkertainen. Moukaroijan isoveli muuten heitti tuolla koulun kentällä sitä moukaria.
Mutta asiaan.
Tässä linkki addressiin
.
Hevosetkin alkoivat nauraa Suomen Moottoriliitolle jokin aika sitten. Liitto päätti poistaa kotisivunsa etusivulta ns. kansainväliset uutiset osion. Perusteena oli tuolloin helmikuussa, että lumikelkka (moottorikelkka) ja mönkkäri (atv) eivät saa........, no tässä miten silloin kirjoitin:  Lainaus Suomen Moottoriliiton sivulta: "Palsta ei ole kuitenkaan edustanut tasapuolisesti liiton kilpailutoimintaa, sillä moottorikelkka- ja ATVMönkijä-lajit eivät ole saaneet palstalla näkyvyyttä. Lisäksi palsta on keskittynyt muutamaan moottoripyörälajiin."
Perustelu oli aivan hanurista ja viime viikonvaihteessa se iski oikein kunnolla takaisin Suomen Moottoriliittoon, nyt ei enää pelkästään hevoset naura vaan mukaan taisi tulla myös porot ja ennen kaikkea aasit.
Tiedätkö Sinä lukija minkä lajin maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Suomessa viikonvaiheessa? Niinpä. Näitkö jossain  tuosta tilaisuudesta olevan lehti-, netti-  tai tv-jutun? Niinpä. No oliko siellä Moottoriliiton sivulla asiasta sitten jotain? Niinpä. On tuo aivan sanoin kuvaamaton pelleporukka.
Totti Raittila on viime vuodet ollut suomalaisen motocross (kelkka)urheilun tulosguru firmansa järjestelmillä ja transpondereilla. Totti on myös omalta osaltaan pyrkinyt tiedottamaan kisoista, en tiedä onko se ollut häneltä hyvää hyvyyttään vai mitä, mutta Moottoriliiton sivulta on turha etsiä nyt sitä tiedotetta Kansainväliset uutiset-osiosta moottorikelkoista, kun nyt kerrankin olisi ollut tiedotettavaa.  Hoh hoijaa.

Tässä Totti Raittilan lähettämä tiedote Moottorikelkka MM-kisasta Tuurissa.
Mites Kurre ja Juhani jos lopetettaisiin kokonaan tämä turha kilpailutouhu? Aiheuttaa hirvittävästi päänsärkyä Teille siellä Liitossa, ajatelkaapas kuinka paljon voitaisiin keskittää Liiton voimia sen tättärättämaan demokratian vahvistamiseen. Ettekö Te voisi mennä sinne neuvomaan?  Saisimme sitten täällä nauttia tuosta afrikkalaisesta edistyksestä.
Lähipäivinä ajattelin palata tuohon kaksi vuotta vanhaan Avoimmuus-strategiaan. Nyt voitte jo kommentoida.

27.03.11  Päijänne-ajo. Epsanjan eka mestisenduro. Kymppikiskan "Esson baarin" neuvosto.Oskari Kantonen katkaisi Heikki Timosen voittoputken Päitsillä. Mutta näinhän se menee oikeassa elämässäkin. Aina jossain vaiheessa tulee uusi nuori, joka suistaa Kingin valtaistuimelta. Kyllä Oskarin otteet viime ja tänä vuonna ovat olleet todella ammattimaiset, eli ei ole ihme, että Päitsi-kilpi on nyt tulevat vuodet katkolla Oskarille. Kuva 2010 Lovere WEC.
Petri Piira, Jarmo Jalonen Jatkola ja Henri Himmanen pitivät trialistien lippua korkealla. Hieno ajo kaikilta pojilta. Kyllä enduromaailma ansaitsee teidät. Tulokset tuossa alla olevassa linkissä.

Juha_Salminen_Kuva_Husqvarna                                                                                                                             Marko Tarkkala kuva Jonty Edmunds
Juhan vauhti paranee mukavasti ennen MM-kauden avausta. Nyt ajettiin Epsanjan mestis. Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen.
Marko Tarkkala sinuiksi Husabergin kanssa. Ilona Nikanto sähkötti Markon tiedotteen.
 
Kisan tulokset. Mukana myös muita suomalaisia.
Veikkolassa ei ole Esson baaria. Suomessa jo kymmeniä vuosia kaikki tärkeät asiat on käsitelty miesporukoissa paikallisessa Esson baarissa. Kun kerran Veikkolassa ei ole sitä Essoa, no ei sitä ole kohta missään muuallakaan, niin Neuvosto on valinnut kokoontumispaikaksi Lembergien Kymppi kiskan. Kuvassa olevalla kokemuksella voitaisiin ratkaista lähes kaikki Suomen ongelmat, jos niitä nyt sattuisi olemaan, siis ongelmia. Neuvosto kokoontuu pääsääntöisesti sunnuntaisin n. klo 9-10 ja epävirallisesti lauantaisin samoihin aikoihin. Huomautan kuitenkin, että kaikki päätökset ovat päteviä riippumatta osanottajien lukumäärästä. Tänään esim. osa porukasta häipyi lastentarvike rompetorille tuloksena lasten ratsastuskypärä, isoja legoja, pikkutyttöjen hörhelövaatteita (terveisiä Samille ja Lauralle) sekä lähes virheettömät 8 euron lastenrattaat. Kaikki lukijat ovat tervetulleita ostamaan Markun ja Raijan aamukahveja.

25.03.11  Päijänne-ajo ja pyöränlaakerit. EM-trial ja Miesten ja poikien ero.

Päijänne-ajo alkoi tänään, tässä linkki aika ajantasaiseen tulosseurantaan. Finn-enduro tulossivu. Luhtiksen piti lähteä Päitsille ja Staffanin huoltamaan. No Tomppaa ei lähdössä nähty. Sanotaan, että kohtuullinen yritys ajaa tulosta on noin 2500 euron homma minimissään. Niinpä. Toisaalta Finntrialin sivuilla keskustellaan josko trial-motukan pyöränlaakerit ovat huonot jos kestävät VAIN kaksi kautta. Juu, maksaa ne noin 5 euroa kappale. Silloin kun minä vielä touhusin motukoiden kanssa, niin valmistajat käyttivät pyöränlaakereina vain toiselta puolelta pölysuojattuja ns. Z-laakereita. Ihan ekalla kerralla, kun pyörä otettiin irti, niin laakerit vaihdettiin rutiinisti uusiin 2RS tyyppisiin. Mutta se oli silloin. On muuten perspektiivieroa noiden eri lajien välillä. Niinpä taas kerran.
Jukka Mäkelä sähkötti: Täytynee ilmoittautua onnellisena Avantin omistajana, ostin viimekevään 420:sen kaivureineen päivineen. Sillä on hyvä tehdä stadion jaksoja mökillä pellolla .  Hieno homma tuo Käkelän juttu! t. Jukka.
No pyysin Jukalta kuvaa Avantista ja Max sähkötti: Morjens,tuossa oli paras mitä löysin, eturenkaan ilmanpaineen tarkastus meneillään.. t.

-Max

 

Mutta tuo vetskujen EM-trial. Jukka ja Jörö (Jörgen Nylund) ovat lähdössä toukokuun puolivälissä Saksaan ajamaan sarjaa. Tänään juttelin Staffanin kanssa. Hänellä ja Sakulla? on saman suuntaisia ajatuksia. Parilla puhelin soitolla varmaan löytyisi matkustussynergiaa?

 

Tähän lopuksi taas näitä meikän vanhoja vitsejä: What is the difference between men and boys? Is the price of their TOYS. Allekirjoitan täysin. Isoisäni osti ensimmäisen cd-soittimensa vähän yli 90-vuotiaana. Hänellä oli olohuoneessa kolme telkkaria vierekkäin, ei tarvinnut vaihdella kanavia. Vilhon motto oli: Pelit on hyvät, syödään mitä saadaan. Näin on myös meillä yritetty mennä.

24.03.11  Brockhöfen ist hier noch einmal.

Tomi sähkötti: 1 kuva saksasta / Tomi

22.03.11  Brockhöfen ist hier . Saku ja Hansis.


Lasse Jahn sähkötti pari kuvaa ja tulokset:
Tervehdys!
Liitteinä neljä sivua tuloksia. Huomatkaa Villen loistosuoritus, toisen päivän nolla oli monen hämmästelyn kohde. Hyvä sää ja 60 jaksoa, toista sataa akkaa ja ukkoa ja sopiva vaativuustaso.
T. Lasse

Yläkuvassa Mika Janssonin uusi Norfield, jossa sivuventtiili Nortonin mylly "Royal Enfield"in rungossa. On kuulemma upea laite. Sjömanin Tompalla on ollut myös tekemistä laitteen kanssa. Alakuvassa Bernt Kreutz'in Rojali. Ei paha ollenkaan. Tässä tulokset.
Saku Sipponen sähkötti selvennystä Hansiksen tilanteeseen:
Tere Paavo!  Talven niska alkaa olla taitettu, kun Trialistit heräävät horroksesta. Hansiksen meluvalli ei ole Trialisteja tai enskakuskeja varten, vaan Kuusankosken romuttamon takia.Itse koen, että meluvalli vie meiltä jotain, mutta samalla se tuo jotain. Vallin sisäpuoli jää harjoituskäyttöön ja sinne yritämme rakentaa suurimman louhikkorinteen mitä Etelä-Suomesta Katriinantien varrelta löytyy. Tämä valli sijoittuu kahden kallion väliin, jossa ei pahemmin Trialisteille ole mitään, joten periaatteessa saamme uuden ajopaikan.Kadulle näkyvä rinne maisemoidaan siistiksi. Vastaavanlainen meluvalli rakennetaan myöskin Lavangon rossiradan tuntumaan. Tällä vaimennetaan tulevan kehäradan (jos oikein muistan) melua. Todennäköisesti näille meluallergoille seuraavaksi rakennetaan hieman korkeampi valli lentokoneita varten, niistä kun meteliä ei lähde. Tässä samalla lähetän näille meluallergisille terveisiä, että Pohjois-Suomesta löytyy todella paljon maata, jossa saa nauttia hiljaisuudesta.Hansiksen käytöstä kannattaa muistaa, että harjoittelu siellä on maksullista. Ohjeet maksuista löytyvät www.vantaanmoottorikerho.fi
t:Saku
JuusoP sähkötti myös, että valli on murskaamon takia.

21.03.11  Lumitöitä ja luomatonta lunta. Niklas Ajo ja Ajo Motorsport MotoGp. Ilta Korjauksia ja lisäyksiä.

Heiskasen Markun trial-kotikivet löllöttävät auringonpaisteessa, Markku ollut ahkerana lumilapion kanssa.
Vuohimäen tie viime viikon puolivälissä. Ei taida vielä etuvetoisella olla asiaa ylös parkkipaikalle? Oikeanpuoleisessa kuvassa lumipenkan korkeutta!
Kukkulan kuningas Trialbat, mutta mitä nuo merkkipaalut ovat? Tuleeko Hansikselle kiinteät jaksot? Ei taida tulla ja muutenkin taitaa ajomahdollisuudet heiketä. Alueella on tehty suuria maa- ja kiviaines siirtoja ja kasauksia. Tässä muutamia Markun ottamia kuvia.
Korjauksia ja tarkennuksia:
Meikä oli ihan väärässä, kallion päällä on Jii ei Lepakko.
JuusoP: Sähkötti Hansiksesta: Moi Paavo! Luin sivuiltasi että olit huolissasi Hanskallion ajoalueesta. Ja todenäköisesti trial ihmiset haluavat lisätietoa tulevasta Meluvallista.

Eli Hanskalliolle on tulossa meluvalli, jonka toiselle puolelle on tulossa trialisteille oma ajoalue, johon pitäisi tulla kuution kiviä sikin sokin kasoihin.

Meluvalli valmistuu seuraavien parin kolmen vuoden sisällä.

Saku luultavasti tietää lisää.

Toivottavasta tämä vei epätoivon ajoalueen menettämisestä pois.

T.JuusoP

Tyhmä kysymys Sakulle: Onko tuon tasoinen meluvalli tosiaan tarpeellinen trialin takia?? Ainakin minusta tuntuu, että ehkä hieman ..............

Niklas_Ajo_Kuva_Jaromir_Havranek
Minun mielestäni Niklas Ajon debyytti vakinaisena MotoGp-kuskina oli ihan onnistunut Qatarissa. Kyl se nyt vaan vaatii myös hieman kokemusta ajaa tuolla tasolla, mutta katsotaan muutaman kisan jälkeen. Tässä Niklaksen ja faijan tallien tiedote. Nyt huono vitsi: Ovatko Ajo Virhe ja Ajo Aki sukulaisia?

18.03.11 ilta Niklas Ajo, Ajo Motorsport ja Avant ja MotoGp.

Kuva_Jaromir_Havranek
Olen sydämeltäni motukkaihminen. Ilokseni aina silloin tällöin tulee vastaan helvetin hienoja yllätyksiä. Mielestäni on aina hienoa, kun joku suomalainen yritys lähtee tukemaan, aikuisten oikeasti, motukkaurheilua. On siinä monia paineita eikä vähiten nykyiset viherpiiperöt. Puhuin tänään Risto Käkelä nimisen miehen kanssa puhelimessa. Tuo yllä oleva kuva sain minut etsimään Riston numeron. Kuva tässä isompi resoluisena. No mitä erikoista tuossa kuvassa sitten on?
Eturivissä oikealla on Niklas Ajo. Eturivissä vasemmalla on viisi Ajo Motorsportin kuskia, joista kolmella on yhteistä Niklaksen kanssa. Risto Käkelä puhelimessa: "Viime kaudella me mahdollistimme, että Aki pystyi ajattamaan Sandro Cortesea. Me olemme tässä mukana tänäkin vuonna."
Risto Käkelä on Avant nimisen firman toimitusjohtaja. Niinpä. Ja vielä kerran niinpä ja lippis päästä.
Avantin kotisivut tässä, ostakaa nyt helkutissa firman vehkeitä. Risto kuitenkin muistutti, että Jani Käkelä tietää näistä jutuista eniten. Toisaalta se, että julkaisen tämän täällä, niin älkää nyt helkutissa alkako ahdistaa Käkelöitä omilla sponssipyynnöillänne.
Kari Aho sähkötti Niklaksen viimeisestä harjoituksesta ennen lauantain aika-ajoja
.

18.03.11 Jaakkovaakko ja König. Lumitöiden sankari? Brockhöffen, hier kommt die Finnen.

Jaakkovaakko lähestyi sähkeitse König*stä. Tuli selvyyttä sekä tekniikasta että rr-soolomotukasta. Tässä Jaakkovaakon sähke.
Mikko Mäkelä Jämsästä on näitä meidän lupaavia junnuja. Viime vuoden Junnu-SM:n kakkonen. Mikko sähkötti asiaa: Moikka!Ohessa olisi kuva meiltä täältä Jämsästä oman pihan nurkalta 16.3.2011. Jos haluat/viitsit niin voisit varmaan laittaa sivuillesi. Kuvatekstiin voit kirjoittaa ihan mitä vaan haluat ja jotain mikä kannustaisi vähän Etelä- Suomen porukkaa vastaavaan lapiointiin :)Olen itse lapioinut rinnettä noin 10 tuntia yhden miehen voimin, ja tuhkaa levitetty sen jälkeen…...Jos vaikka 10 ihmistä lapiosi, niin kuinkahan nopeasti ajopaikat sulaisi jossain Vuohimäessä??? Niin ja olen siis jo päässyt tuossa rinteessä ajamaankin…... Ja lunta Jämsässäkin on varmaan saman verran nyt kuin siellä etelässäkin.
Terveisin Mikko Mäkelä

No niin Etelä-Suomen hurjat! Onko Teistä lumimiestä vastaamaan Mikon haasteeseen?
Meillä siis osataan saksaa! (Googlen kääntäjä). Putte (kuvassa), Juha, Nisse, Tomi, Lasse, Tusse, Hanski, Ville ja Tomppa ainakin lauantaina ja sunnuntaina Brockhöffenin classic-tapahtumassa. Sitkeitä sissejä ja alan harrastajia.

17.03.11 Sorsan Lexa ja König. Salon kevätleiri. Unilääkettä? Karppa, "Isukki" ja Sippolan Tapsa

 
Tämä kuva König-moottorista oli täällä alkuviikosta. Muistelin sitä käytetyn myös sivuvaunuissa vaikkakin alkuperäisin venehommista. Sorsan Lexa sähkötti nimimerkillä ”Sulaispa lumet jo”:
 Päivää Paavo. Kyseistä päristintä käytti sivuvaunuilijat 70 luvun alkupuolella mm. pari Ketola Saksa (aasinsilta trialiin: Vantaan Teemu Saksan faija) Myöskin Pentti Moskari kokeili köönikkiä. Saavutuksina oli enimmäkseen katkenneita hihnoja ja sulaneita mäntiä. Aikaisempi muisto on Vartiokylänlahdelta 60 luvun alkupuolelta, ennen kuin Vuosaaren silta valmistui. Siellä kävi S.O Fagerström harjoittelemassa pienellä litteällä kilpaveneellä. Melu oli melkoinen,
Sulaispa lumet jo” 
 
Frej Öster sähkötti tänään:  Moi Paaavo! Ohessa kutsu Salon kevät trial leirille, panisitko esille.TerveisinFrej Öster
 
John Hulme on henkeen ja vereen trial-ihminen. Kaveri on päätoimittajana Trial Magazine'n englantilaisessa versiossa lisäksi puuhaa kaikkea mikä liittyy trialiin. Tämä pakina on aika oireellinen sisähallitrialin kiinnostavuudesta katselijalle, vaikkakin alle vannoutuneena.
Sippolan Tapsa on (A)ikuinen motoristi, jonka tapaa etenkin VMPK:n sivuilla. Hänellä on omat sivut, joissa paljon asiaa, sieltä tuo yllä oleva leike tupsahti vastaan. Terveisiä vaan kaikille kolmelle kuvahenkilölle.

15.03.11 Pekka ja Jussi Veräväinen mestaripari. MP-taidon junnuhalli. Ajo Motorsport "totuuden" kynnyksellä.

Kuva Kari Karttiala
Kari Karttiala, se motukkaurheilun huippukuvaaja, sähkötti tänään:
Terve Paavo.     Katselin sivujasi ja huomasin, että Pekka Veräväisen nimi vilahti siellä. Olin Konnevedellä räpsimässä pari kuvaa ja Pekastakin tarttui jokunen kennolle.  Eli Veräväinen/Veräväinen pari on jo varmistanut suomenmestaruuden vaikka Kajaani on vielä ajamatta. Oli muuten nuoremmalle Veräväiselle (Jussi) ensimmäinen SM.Tässä vielä kuva tyylikkäästä parista.

Terveisin: Kari Karttiala
Kasakuvat Oy
kari (at) kasakuvat.fi
http://www.kasakuvat.fi/

Pekka on todellinen motukkaurheilun monilahjakkuus, mutta trial on häneltä vielä kokeilematta. Olemme Pekan kanssa alustavasti sopineet, että tämä puute korjataan tässä kevään/kesän aikana. Jenkki sanoisi: Stay tuned!!
Linkkejä: Veräväisen kotisivut: http://www.povr.fi/ . Jääradan tulossivut: http://rrtuloksia.suntuubi.com/?cat=1142
Talven aikana on finntrial.fi sivuilla keskusteltu trial-hallien tilanteesta. Vähemmälle huomiolle on jäänyt MP-taidon junnujen halli, joka on ollut käytössä jo tammikuusta alkaen. Kovimmilla pakkasilla ajaminen on tietenkin jäänyt vähemmälle. Iskät; Seppänen, Remander ja von Plato ovat olleet asiaan vihkiytyneitä. Hallissa on erittäin hyvät olosuhteet junnuille, kehittyneemmille kuskeille esteissä on vielä tekemisen haastetta. Kuvassa Jussi Seppänen leppäkertun päällä. Estettä on helppo muutella harjoituksen mukaan.
MP-taidon junnujen vetäjä Jarno "Jarkki" Seppänen on junaillut myös kesäleirin trialjunnuille.
Tässä linkki kutsuun. Kaikki yhteydenotot koskien hallia ja leiriä Jarkille. Tiistai-treenien kuvakavalkaadi
.
Danny_Kent_Kuva_Sami_Haanpaa
Efren_Vazquez_Kuva_Sami_Haanpaa
Johann_Zarco_Kuva_Sami_Haanpaa
Jonas_Folger_Kuva_Sami_Haanpaa
Zulfahmi_Khairuddin_Kuva_Sami_Haanpaa
Tulevana viikonvaihteena nähdään rr-tiimien testikauden tulokset. Ajo Motorsport lähtee kauteen kahdella tiimillä. Tässä Ajon viimeisimmät kuulumiset.

14.03.11  Italian Enduro mestis alkoi. Tuuloksen romppeet. Simo Kirssi Jenkeissä.

Kari Aho sähkötti Itskun ekasta kisasta Juha Salmisen puolesta.
Kisan ns. Assoluta tulokset:
1. Johnny Aubert KTM 1-1
2. Cristobal Guerrero KTM 2-4
3. Mika Ahola Honda HM 6-2
4. Juha Salminen Husqvarna 5-3
5. Joakim Ljunggren Husaberg 4-7
6. Thomas Oldrati KTM 3-8
7. Cedric Melotte Gas Gas 7-6
8. Simone Albergoni Husqvarna 9-9
9. Matti Seistola Husqvarna 14-5
10. Oscar Baletti Beta 8-15
11. Rodrig Thain Honda HM 11-12
12. Jonathan Manzi KTM 10-17
13. Andrea Beconi Kawasaki 20-10
14. Alex Belometti KTM 18-11
15. Maurizio Micheluz Fantic 15-13
Tuuloksen kauppakeskuksessa Tuulonen oli eilen sunnuntaina mukavat mp-rompepäivät. Kauppakeskuksen alakerran parkkihallissa oli paljon kauppiaita ja toivottavasti kauppiaiden mielestä paljon asiakkaita.
Itse törmäsin lähes ensimmäiseksi tähän kuvan kaveriin. Emme ole aikaisemmin tavanneet. Hän kommentoi OSSA-lippistäni:
"Onpas komea lippis!" Mulla meni pari sekuntia ennen kuin tajusin, että henkilö, joka alkaa kehua OSSA-lippistä täytyy olla Erkki Pietola Hämeenlinnasta. Kirjoitin 7.3 Päijänne-jutussa Erkistä OSSA tietäjänä. Eilen sitten kysyin montako OSSAa Sinulla on? Vastaus tässä tämän jutun lopussa, mutta kaiken kaikkiaan Erkillä on yli 50 motukkaa. Joukossa on todellisia helmiä mm. 30-luvun Husqvarna rr-peli. Katsotaan jos saataisiin niistä kuvia aikaiseksi. Erkin pitämä juliste Amerikan OSSA crosserista on nyt meillä seinällä. Kiitos.
Seurasin hetken tämän laitteen ympärillä käytävää keskustelua. Myyjälle vakio kysymys oli: "Mikä se on? Ja mistä se on?" Tiedätkö sinä ja jos tiedät kuulitko koskaan koneen käyvän alkuperäisessä tarkoituksessa? Tuo musta putki vasemmalla ON pakoputki. Laiteessa oli pyöröluisti, joka sai käyttövoimansa hammashihnalla kampiakselin päästä. Osat erottuvat kuvassa hieman kaasarin kurkkujen alla. 4 sylinteriä kaksi kaasutinta, vesijäähdytys, sen täytyy olla König. Alkuperäinen käyttö oli kilpavenemoottorina. Olen aikanaan kuullut Laajalahden rannassa ko. pelin käyvän ja ottavan kierroksia. Koska ihminen on fiksu ja tulee fiksuudessa heti Hakaniemen poliisin jälkeen, niin etenkin sivuvaunuporukka innostui koneesta. Sitä soviteltiin sivareihin, mutta en jaksa muistaa mikä oli menestys. Minulla on hämärä muistikuva, että joku myös kokeili moottoria soolo rr:ssä.
König-kauppiaalla oli myös muita mielenkiintoisia irtomoottoreita. Tämä ei sano minulle mitään, mutta näyttää sympaattiselta.
Taisi kuvaaja olla ns. liikuttuneessa tilassa kuvanlaadusta päätellen. Pitää paikkansa, Solifer Speed oli nuoren pojan ainoa märkä uni 14 vuotiaana. Kerran pääsin ajamaan, kun Solifer järjesti koeajotilaisuuden Laakson ratsastuskentällä. Juu siellä Päijänne-ajon viime vuotisella lähtöpaikalla. Tuulosessa oli myynnissä kaksi Speed projektia. Ehkä se nyt ei enää ole märkä, mutta uni kuitenkin.
Pakollinen Pappa Tunturi. Siisti ja valmis ajoon, mutta mr-katsastus vaikeampi? En osaa sanoa ja meikän kiinnostus on enempi noissa rähmä mopoissa ja motukoissa.
Simson SR-1. Kuuntelin naapurin luetteloa ns. puutteista mielenkiintoisena. SR-2 mallissa oli "mono"jousitus takapyörässä. Simson oli Itä-Saksan (DDR) ihmeitä. Simsonit olivat alkuun kevyt moottoripyöriä. Oliko niin, että paino meni yli mopon 50kg vaatimuksen. Simsonin tehdasjoukkue osallistui aktiivisesti aikanaan luotettavuusajoihin täällä meillä Suomessakin ja Sixissä. Simson joukkue kävi muistaakseni yleensä ns. kolmen päivän ajossa. Luontsapelit olivat 75 ksm moottorilla ja niissä oli kuusivaihteinen vaihdelaatikko ??? ja kolme portainen kertoja eli yhteensä 18 vaihdetta. Korjatkaa jos muistan väärin. Googlen kuvahaussa saa esiin hyviä kuvia Simsonista. Niin pelit olivat ns. selkärungolla, emäputkesta alas lähtevän putket puuttuivat.
Piikin Mitzin kone. Tämä on vähän sisäpiirin juttu. Pikku Mitzille on tyypillistä kytkinkopan kiinnitys tuosta keskeltä kahdella ruuvilla. CZ piikissä on kulmikas koppa, jonka kiinnitys on kopan reunoilta. Mutta hei, siisti kone, olisiko ihan uusi tai ainakin uustuotantoa.
Erkki Pietolan vastaus lukumäärä kysymykseen oli: Seitsemäntoista. Suomen Mr. OSSA ehdottomasti.
Simo Kirssin GNCC-ura ei ole alkanut ihan parhaissa merkeissä. Ekasta kisasta keskeytys ja nyt toisessa aika pitkä matka kärkeen, mutta paras Husse-kuski luokassaan. Tässä linkki GNCC-tuloksiin.

12.03.11  Kuvaterveisiä Naantalista. Päijänne 2011 ilmoittautumisaikaa jatkettu? Alumiini repäisykorkki.

Fin-enduron sivuilla näyttäisi Päijänteen ilmoittautumisaikaa jatketun peräti 23.3 asti. Päitsin omilla sivuilla ei vielä ole asiasta mainintaa.
Kun olin pienipoika -50 -60 luvulla, niin limsa- ja pilsneripulloissa oli alumiiniset repäisykorkit. Läppä nostettiin hieman ylös ja sitten kiertämällä repäistiin korkki auki, tiivisteenä oli aito korkkiprikka. Yksi hupi oli kilpailla kavereiden kanssa kuka saisi nyrhittyä pisimmän alumiinisoiron korkista kynnen avulla. Taisi olla tuolla puolen metrin paikkeilla parhaat. Niinpä. Tuli taas kaupassa vastaan dejavu ilmiö, kun Tuborgin pullossa on alumiininen repäisykorkki. Ei se nyt ihan saman näköinen ole, mutta kuitenkin.

10.03.11  Sami myy 2010 Shercoaan.


Samin viime vuotinen Sherco nyt myynnissä. Hyvin hoidettu ja siisti. Kysele lisää Samilta 0505000229. Niin lähtöhinta €4690.

08.03.11  Päijänne-ajo 1983 ja 2011.

Parhaimpia laatujulkaisuja kopioiden myönnetään, että eilisessä (7.3.2011) jutussa oli pieniä epätarkkuuksia ja puutteita. Tarkennetaan nyt:
Pekka Veräväinen johtaa neljän osakilpailun jälkeen jääradan sivareita. Jarmo Vainio on Vauhdin Maailman hyviä toimittajia.
Tapasin tänään, aivan sattuman oikusta, Nummelan Citymarketissa Juhani "Junnu" Aron. Samalla eräänlainen lievän häpeän varjo nousi pintaani. Esitin Junnulle kysymyksen: "Muistatko mitä teit huhtikuussa 83?" Junnu: " Jotain me sun Suzukin kanssa puuhailtiin" Niinpä.

Kirjoitin eilen paljon vuoden 1983 Päitsistä ja minusta. Olisi ehdottomasti pitänyt muistaa myös, että Junnu ja Grönroosin Seppo olivat huoltamassa minua. Ilman heidän apuaan en olisi ikinä päässyt maaliin. Nyt 28 vuoden jälkeen kiitos molemmille. Sepi virittelee edelleen Helge "Vebu" Snabb'in Historic Ford Mustangia kesän kisoihin (googlen hakusanaksi Helge Snabb).
Rönnqvistin Tomppa oli myös tuloksissa. Iskä Junnu ja Äippä Ulla aikanaan EMK:n kantavia voimia. Pekka Sointula ajoi pari viikkoa sitten Pinteleen kisan. Nyt olen taas heikoilla, mutta oliko se Topi Sointula kun ajoi Valkeakosken kerhon väreissä aikanaan? Kaiken kaikkiaan eilisellä ei ollut tarkoitus vähätellä kenenkään saavutuksia, vaan ja ainoastaan tuoda huonolla muistilla esiin vanhoja juttuja.

2011 Päitsin osanottajamäärä on pettymys. On vaikea sanoa mistä johtuu, mutta yksi tekijä on tämä rahastus ilmoittautumisen hetkellä. Jotain kummaa on tapahtunut tänä keväänä, olisiko tuo rahastus yhteinen tekijä? En tiedä.
Yllä kuvassa kuitenkin Henri "Hemppu" Himmanen viime vuoden Päitsillä. Merkki ja ilmeisesti myös fokus on vaihtunut. Beta halusi Hempun enduroon trialin lisäksi. Varma huhu tietää kertoa, että Beta tehtaalta lähtien on kiinnostunut ajattamaan Hemppua osana Petteri Silvanin  ja Janne Suomisen vetämää tiimiä. Petteri ja Janne ovat vaihtaneet kerhoa ja merkkiä. Kohta se nähdään, toivotaan parasta.

Viime kaudesta myös trialin junnumestareita Ville Lehtonen on vaihtanut enduroon. Jarmo Jatkola myös edistää motukkauraansa tuolla vauhtipuolella. Ei myös unohdeta Tomppa Luhtasuota, joka ajaa nuoremmassa vaariluokassa.
Mutta täytyy muista, että Petteri Sivan ajoi ensimmäisiä motukka (mopedi) kisojaan trialissa. Muistaakseni Petteri kommentoi minulle: "Ei niin hitaasti voi ajaa edes niin tehottomilla peleillä." Sata varmasti muistettu oikein.
Juha Sulkakoskeen törmäsin joskus lumilautajutuissa?
Orimattilan suunnasta noita Tuuleja tuntuu riittävän, samoin Naantalin suunnasta Vuoria. Saa sähköttää.
Noin yleisesti ottaen en kommentoi muita V40 ja V50 osanottajia.

07.03.11  Päijänne-ajo 1983. Niklas Ajo ja Arto Nyberg. Ajo Motorsport. Vaalit 2011.

Päijänne-ajo on taas ajankohtainen parin viikon päästä. Ilmoittautumisaika kisaan päättyy tänään. Luvassa on aika paljon uudistuksia, mikä on tietenkin hyvä juttu. Yöpymistauot ovat esim. Vierumäen Urheiluopistolla. HMK:n Päitsisivut. Vuonna 1983 taukopaikkana oli Joutsenlampi. Tässä muutama kuva ja Päitsin tulokset.
Kuva_Vesa_Koivunen
Arto Nyberg "mokasi" sunnuntaina presidentti Mauno Koiviston kanssa. Moka oli skragan puute! Mites ensi sunnuntaina, kun haastateltavana on Niklas Ajo? Kari Aho sähkötti:

Niklas Ajo TV1:ssä Arto Nybergin vieraana sunnuntaina 13. maaliskuuta

MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistautuva valkeakoskelaiskuljettaja Niklas Ajo, 16, on Arto Nybergin vieraana TV1:ssä sunnuntaina 13. maaliskuuta.

Arto Nyberg -ohjelma nähdään suorana lähetyksenä klo 19.45-20.30. Ohjelma uusitaan maanantaisin kello 13.45 ja sen voi katsoa myös YLE Areenasta.

Ensi sunnuntain lähetyksessä ovat haastateltavina myös elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki ja muusikko Mikko Von Hertzen.

Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn suurlupaus Ajo on testannut saksalaistiimin Aprilia RSW-pyörää tiiviisti talvikauden aikana.

Todellinen tulikaste odottaa vuoroaan 20. maaliskuuta Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa, jossa MM-kausi käynnistyy. Piikkiluokan marraskuulle ulottuva kausi kattaa yhteensä 17 MM-osakilpailua.

http://ohjelmat.yle.fi/artonyberg/etusivu

 

Niklas Ajon tiedote testijakson lopusta.

Isäpappa Aki Ajo tiedotti kahdesta omasta tallistaan.
Taisin luvata, että ei enempää eduskuntavaaliasiaa täällä. Tarkoin harkittuani ja yön yli nukuttuani ja ollen etenkin sitä mieltä kuin myös tätä mieltä minulle on tullut erittäin politiikkomainen tunne, että teen viestintäministeri suvilindénit.  Pete Piira, joka muuten on lähdössä Päitsille 400 ksm Kotarilla, sähkötti kaveristaan:

Moi, Wanha Wolkkarikaveri on ehdokkaana. Ja on oikein mainos videot ja kaikki.

http://www.youtube.com/watch?v=FPOOenDHjEw

T.PETE.

03.03.11 . Sierasen Pekka ja Veka. Vespa? Classic Bultaco. Niklas Ajo. Metsäauto?


Vekan albumista
Kuvassa ei ole Sierasen Pekka vaan Nybergin Veikko. Veikko ja Banaani-Jawa aika mutaisissa olosuhteissa. Minulla on jossain muutama kuva Pekasta, mutta ei nyt tähän hätään löydy. Mutta löytyi pieni artikkeli vuodelta 1970 ja HMMK:n Kevätajosta. Pekka voitti. Leikkeessä on myös muita viime aikojen tuttuja mm. Harto Helin. Seppo Kannelsalo on ollut mukana "Veikkolan huru-ukkojen" sunnuntaitapaamisissa Veikkolan Kymppikiskalla kello 9.30, saa tulla mukaan. Toivosen Pauli on myös Veikkolan vakiokamaa ja treenaa edelleen vimosen päälle. Melkoinen loukkaantumissuma ei juuri Paulia häiritse. Myllyksen Reijoon törmäsin viimeksi MP-näyttelyssä. Beni, Laaksosen Jokke, Leväsen Kajtsu ja Heimo ovat siirtyneet Godspeed-ryhmään. Edelleenkin aika huimaa, että iltapäiväaviisissa saatiin motukoita esiin. Koittakaapa vaikka huomenna samaa!

Maijan albumista
Jos siinä on kaksi pyörää, niin se kuuluu tänne. Jos siinä on kaksi pyörää ja moottori, niin se kuuluu tänne ehdottomasti. Vespa täyttää nuo vaatimukset kevyesti. Ja mikä parempaa, hyviä ystäviä skootterin päällä. Our longtime friends from Kiel, Dorrit and Siegfried, with Vespa maybe two years ago?
Vekan albumista
Bultaco täyttää classic-pelin vaatimukset: Stereoperä, ilmajäähdytys, rumpujarrut. Vaan täytyykö ja saako classic-pelillä tuolla lailla keulia? No kuski taitaa paljastaa juonen ja Bultsin takalokkarissa olevat rekkari ja takavalo. Bultsin kuski Nybergin Veka näyttää ehkä hieman kypsemmältä nykyisin.
Kuva_Vesa_Koivunen
Kari Aho sähkötti jälleen kerran Niklas Ajon tilanteesta. Vaan hieman penalttia tuosta kypärän puutteesta! Tämähän on sellainen tiedote, että sitä ei enää voi lukea Liiton sivuilta, Niklaksen tiedotteessahan puhutaan MOOTTORIPYÖRÄURHEILUSTA. Voit kyllä lukea Liiton sivuilta demokratiavajeesta jossain tättärättämaassa. On hyvä, että asiat on laitettu perspektiiviin ja me tyhmät motukkaniilot ymmärrämme mikä on tärkeää. Kurrelle ja Juhanille ihan vaan tiedoksi, että meillä edelleen julkaistaan motukkatiedotteita jatkossakin, ymmärrän, että se sattuttaa Teitä, mutta ei voi mitään. Niin ja kuviakin laitetaan esille motukoista, mutta ei tättärättäjutuista.
VMKP:n sivuilla on tällainen metsäautoketju. Etenkin Kari Vähäkainu on tuonut kymmeniä ellei satoja upeita metsäautokuvia. Ostin muuten Karilta tuon meikän Tunturi Trial Specialin, oli hyvä ostos. Niin siis tää niinku siis on tällainen yleinen paku Suomessa ja Veikkolassa. Saa kertoa merkin ja mallin, en pysty vahvistamaan.

01.03.11 . Upeeta Matti Heikkinen. Heikki "Hyde" Hyytiäisen takkasydän. Eduskuntavaalit.

Kyllä pertsa on suomalainen hiihtotyyli. Sisukin onnittelee Matti Heikkistä hienosta hiihdosta. Ihan offtopic'ina katseltiin Ruotsin telkasta kisan jälkeen kommentointia ja aika vaisua oli meininki. Taitaa olla Ruotsin voideryhmällä vitsit vähissä.
Hyde on intomielinen trial-harrastaja, ollut jo kymmeniä vuosia. Punainen Honda ja punaiset haalarit on tuttu pari classic-tapahtumista. Joskus silloin kauan sitten Heikki oli myös Petsku Jahnin tukena maailmanmestaruusjahdissa. Heikki on vuosia kehittänyt vähäpäästöistä takkaa. Viime sunnuntain Hesarissa oli mukava juttu Heikin takkasydämestä, joita Nummelan ekokylään on muurattu. Kannattaa lukea. "Heikki Hyytiäinen" Google-haku tuo lähes 100 000 hittiä!!!

28.02.11 . Norjalainen villapaita. Sisu "Bou". Mauri Antero von.

Juice Leskinen lauloi: "Mies tuli vuonolta näyttäen huonolta norjalaispaitoineen." Tämä norjalaisvillapaitakuva on otettu vuonna 1961 Tapiolassa. 15-vuotias neitonen siinä ei todellakaan näytä huonolta norjalaispaidassa, päinvastoin. Villapaita oli Nanna-äidin kutoma.
50 vuotta myöhemmin sama villapaita että neitokainen Aila näyttävät hyvältä edelleen.
Taitavammallekin kuskille sattuu välillä vahinko. Tässä Sisu meni ns. päälleen. Vaan mites kävi Epsanjan free-trialin ekassa osassa? No Laia Sanz voitti esim. Tony Boun. Håkan Pedersen voitti Adam Ragan ja niin edelleen. Sellaista tuo kilpailutouhu on. Tässä linkki Todo-trialiin.
Morjens! Olen Mauri Antero von Mäyräkoira. Tsekkailin tossa vähän lumitilannetta Veikkolassa. Löytyy muuten riittävästi. Olen myös naamakirjassa.

26.02.11 . Pepen Jawa-Trumppa. Greeves. Suzuki. Töttis ja Pekka. Jordi Who?

Pepe Luhtasuon albumista
En muista oliko tämä Luhtasuon Pepen Jawa-Triumph jo täällä, mutta nyt tuli vastaan Pepen kirjanpito ja selvitys miten hän pelin rakensi. Mielenkiintoinen tarina ja kuvaus aikansa osien hinnoista. Tässä Pepen dokumentti.
Ihan offtopic'ina seuraavanlainen tarina: Olin 16 vuotias ja ajelin innokkaana veljeltä perityllä vuoden -52 mallin 200ksm Zündappilla. Minulla oli pieni sinikantinen vihko, johon keräsin kaikki motukasta aiheutuneet kulut. Muutaman viikon jälkeen näytin vihkoa ylpeänä isälleni. Iskän kommentti: "Poika hävitä vihko heti ja katsokin, että äitisi ei näe sitä. Harrastukset maksaa, eikä niistä tarvitse pitää kirjapitoa. Eikä ainakaan äidille näyttää". Fiksu mies tuo isäni!!
Pepe Luhtasuon albumista
Täällä on ollut pari kertaa viime aikoina Greeves-keulaisia motukoita. Niissä on ollut se vanhemman mallinen kumikeksintö. Greeves'illäkin kehitys kulki eteenpäin ja tässä Anglian-versiossa on paranneltu erillisillä iskunvaimentimilla varustettu joustohaarukka. Valettu alumiininen emäputki/eturunko on perinteinen, samoin Villiers'in moottori ja erillinen vaihdelaatikko. Sylinteri on Greevesin.
Pepe Luhtasuon albumista
Tällainen pieni helmi. Suzuki on lähellä meikän sydäntä. Peter Gaunt Englannista ajoi tällä pelillä. Tämä olisi kovaa valuuttaa nykyisissä classic-tapahtumissa. Pelin kuutiotilavuus oli 128 ksm. Isot, siis normaalit trial, pyörät. Dougie Lampkin'in isä Martin Lampkin ajoi samallaisella pelillä aikanaan menestyksekkäästi Englannissa. Kuva Pepen albumista Belgiasta Dison trialista.
Moottoriurheilu-lehden kansikuva (17.2), jossa Töttis edellä ja xxxx takana, aktivoi surffareita. Leikkeen lähettänyt Jarmo Stigell oli Pekka Sierasen kannalla, minun mielestäni kuski oli porvoolaisia. Lasse Jahn ehdotti seuraavaa: Moi! Töttis kansikuvasta tuli tällaisia ajatuksia: kun lehden numero on 6-7 niin tuliko -67 talvi aikaisin? Vai voisiko kuva olla edellisen kevään, jolloin Töttis voitti Röykän 200-ajon ja toiseksi tuli Kalevi Tahvanainen, Jawa, kolmanneksi Juhani Salmenkari, Jawa.
`Reppu´ eli Tahvanainen ajoi myös trialia ja jäärataa, ja järjesti myöhemmin useita trialkisoja Valkeakosken hiihtokeskuksen maastossa. Se joka on
spoorissa voittajan eli Töttiksen takana on tietysti kakkonen kisassa, vai eikö? Terveisin Lasse
Jukka "Jana" Penttilä ehdotti kuskiksi Kalevi Vehkosta: Buenos tardesta vaan! MoiPaavo, Mun veikkaukseni Töttiksen perässäajajaksi on Mailmanmestari ym...Kalevi Vehkonen HTM. t:jana.
Parin päivän jälkeen Jana pohti uudelleen ja lähetti linkin tosi hienoon motukkasivustoon, suosittelen. Jana:
Moi, Taisi olla väärä veikkaus…kasvonpiirteet,elopaino,olemus ja kerho HTM sopisivat.Mutta Kalella tais olla valkoinen Ohei-kypärä mustin raidoin ja Husse jo 1967. Kummasti nää vanhat kuvat ja jutut vaan kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän . t:jana
ps. Oletko jo käynyt katsomassa?: http://www.vintageworksbikes.com/zmxphotos.html
Kyllähän mä ton kaljun kaverin tuossa keskellä tunnistan, mutta ketä nää muut on .  Ei vaiteskaan, kiva kun Jukka sähkötti:
Moro Paavo,  Oltiin ukkoporukalla katsomassa Barcelonan hallikarkeloita. Markkulan Jone huomasi areenan käytävällä jo hieman kaljuuntuneen herrasmiehen ja nykäisi tätä hihasta tutulla suorasukaisella tyylillään. Tankerolla Jone selvitti ajaneensa aikanaan samoja MM-osakisoja kuin tämä kuoma.  Turhia kyselemättä Nokian rautakanki riipaisi äijän riviin meidän muiden manselaisten kanssa ja saimme ikuistettua tuonkin tuokion.T: Jukka Pylväs
Jordi on ollut viime aikoina tapetilla uudella merkillään. Jordi ja Miki Arpa, entinen endurokuski, vannovat nyt merkille
Jotagas! Niinkuin Ahvalan Tomppa tuossa muutama aika sitten tokaisi: Tämä on 4000 trial-motukan markkina. Montako merkkiä vielä tarvitaan sitä jakamaan?

21.02.11 . Töttis ja Pekka, lisäksi Ahvalan Jokke? Kai Malaska Barcassa. "Lunta lunta lunta vain" Anneli Sari!x3. 2xHevosetkin nauraa. Ajo-tiedotteet. NASCAR. Kierre-Miller. 

Upea kuva!!!!!! Marja-Leena Ahvala sähkötti: Isukki näyttää mallia! Morjens Paavo, oli taas ihan pakko lähettää pari kuvaa. Valitettavasti en tiedä missä ja milloin. Mutta poikieni isä siinä vetelee enduroa aika mallikkaasti. Ja yhdessä kuvassa sama mies tyytyväisenä tukijoukkojensa kera.

Hyviä hiihtokelejä kaikille.  T. Marja-Leena

Tämä kuva vaatii hieman tarkempaa tutkimista. Maasto on tutunoloista suomiluontsaa. Motukka on MZ, mutta kuutiotilavuutta en pysty sanomaan. Todennäköisesti peli on rakennettu katuversiosta? MZ Sporteissa oli siisti yläputki. Keula on sitten se iso "HALI". Greevesin keula, joka tuntuu istuvan hyvin ja Greevesin 21" etupyörä. Itäblokin motukoiden peltisuojat on korvattu teltalla ja mielestäni ketjusuoja ei olisi MZ vaan ennemminkin Östlundin Reiskan mallin mukainen? Marja-Leenan sähköttämät muut kuvat: Kuva 1  ja Kuva 2.

Leike Moottoriurheilu-lehti
Jarmo Stigell tarkensi tuota 17.2 Töttis/Pekka juttua: Moi!  Selasin lehden läpi ja ainoa missä oli juttua oli kisaraportti HTM:n järjestämästä pikkukisasta (TUL:n kisa). Töttis oli 1. 750ccm luokassa, mutta Pekkaa ei ollut tuloksissa?! Harri tunnisti kuvasta kanssa Töttiksen. Takimmaisen kuskin kuva on vähän epätarkempi, mutta prätkä on kyllä Jawa. Kyllä se vois Pekkakin olla?! Ajoilmehän voi olla eri kuin normaali :-) Näin sen Pekan Jawan 70 luvulla Pekan tallissa renkaat irrotettuna. Meni vissiin sitten "Mokkelolle" Hämeenvaaraan?

Pistin mukaan Välisalon Timon kolumnin trial-tuloksista samasta lehdestä. t.  Jarmo

 

Minä olin Jarmolle sähköttänyt: Moikka Jarmo! Kiitos kuvasta ja tekstistä. Tuossa kansikuvassa on kyllä jotain outoa. Etumainen kuski on kyllä Töttis, mutta takana ei minun mielestä ole Pekka? Minulle tulee mieleen joku porvoolaisista. Onko lehdessä sisällä lisää tuosta kisasta? t. Paavo.  Tässä Jarmon lähettämä lehtileike Moottoriurheilu-lehdestä. Ja yllätys, yllätys myös Jouko Ahvala mukana tuloksissa!!

Lehtileikkeen ajokuvassa on Harto Helin. Harto teki pitkän uran Arwidsson/Yamaha-tuotteiden parissa. Harto siirtyi eläkkeelle viime kesänä. MP-näyttelyssä Messuhallissa  2011 Harto oli toimeliaana esittelemässä Yamaha-tuotteita!!! Tuloksissa on myös muita tosi helmiä, saa nauttia niistä!

Kai Malaska sähkötti: Moro Paavo ja terveisiä Barcelonasta!  Huomasin että Ahola ei ollut tyytyväinen Barcelona rataan eikä ihme, rata oli enemmän pöllimetsä kuin endurorata. Trialrata oli ihan jees vaikka ainoa, joka pystyi ne läpi ajamaan, oli Bou eli sellainen "One man show"

Kai Malaska, MontyFinland,  Perämiehenkatu 26, 10900 Hanko Finland,  www.monty.fi. Kaj'n kuvakavalkaadi Barcelonasta.

Sami lähetti lumikuvan Haagasta. Kysyin onko joku photoshopannut. Vastaus oli, että ei. Autossa oli itse asiassa suomikilvet. On se vaan hienoa tuo "Lumitaide".
Kun entinen mies vei morsiammensa markkinoille, niin hevosetkin nauroi. No nauraa ne nytkin. Kysymys lukijoille tai useampikin: Itse en muista tämän mönkijäkuskin nimeä, joka on voittanut useita maailmanmestaruuksia ns. MönkijäGP:n osakilpailuissa, en muista myöskään maita tai merkkiä missä mönkijäkuski ajoi, muistatko Sinä? Itse muistan Janne Tapion voittaneen kaksi moottorikelkkacrossin maailmanmestaruutta 2004-5. En juurikaan muista kenenkään muun voittaneen, siis suomalaisen. Kysymys lukijoille: Kuinka monessa maassa tiedätte kelkkacrossissa ajettavan MM-tasolla? Annan vinkkejä: Sama määrä kuin Enduron MM-kisoja, sama määrä kuin crossin MM-kisoja, vähemmän kuin Ajo-Motorsportilla on henkilökuntaa?
Mitäs helkuttia te tuollaisia asioita pohditte. Asiat on pohdittu valmiiksi: Juha Salminen on yhtä tärkeä Suomen Moottoriliitolle kuin tuo mönkijäkuski, jota ei edes ole olemassakaan. ICE1Racing on aivan yhtä tyhjän kanssa, koska lumi(provo)kelkalla ei kukaan pärjää Imolassa.  Olenko siis tullut lopullisesti hönöksi??
No aivan varmaan. Lainaus Suomen Moottoriliiton sivulta: "
Palsta ei ole kuitenkaan edustanut tasapuolisesti liiton kilpailutoimintaa, sillä moottorikelkka- ja ATVMönkijä-lajit eivät ole saaneet palstalla näkyvyyttä. Lisäksi palsta on keskittynyt muutamaan moottoripyörälajiin.
"Sic transit gloria mundi" is a Latin phrase that means "Thus passes the glory of the world". Eli hevoset saa nauraa.
Hevosetkin nauraa?? Ei ne pelkästään ole maastokerhoporukat hieman säikkyinä. Jokamies RR-piireissäkin (motukoilla ajetaan asfaltilla niinku MotoGp:ssä). Minulle sähkötettiin huolestuneen taholta: Moi. Seuraan nettipalstaasi. Tässä vääntöä toisesta mp ratalajista ja SML:n roolista: http://www.moottoripyora.org/cgi-bin/palsta/ikonboard.cgi?s=377221af166b55e664f80d1a42572394;act=ST;f=87;t=122573;st=80.
Kuva_Sami_Haanpaa
Kuva_Sami_Haanpaa
Ajo
Motorsport on yksi todellisista motukkaurheilun suomalaisista toimijoista. Nyt ei enää tiedoteta Romanian Muresanista vaan MotoGp-kuskeista, joilla on todellinen mahdollisuus aikuisten oikeasti menestyä Ajo-Motorsportin Maailmamestaruushistorian mukaan.
Ajon tiedote.
Kuva 4 Sport Pro 1
Kuva 4 Sport Pro 1
Olin tänä aamuna aivan sanaton. Daytona 500 ajettiin viime yönä ja meilläkin sitä katseltiin.
Mutta tämä oli aivan huimaa: Kuskit päättivät ihan hellurei kenen kanssa ajavat "Tandemina" tiukalla taka/etu-kontaktilla. Minä olen seurannut näitä kisoja jo aika pitkän ajan, mutta tämä "perseestä_työntäminen" oli aivan uusi juttu.
Tallit ovat keksineet, että ei ole oleellista kenen kanssa
persuillaan, kunhan vaan ajetaan tandemina.
Kuva 4 Sport Pro 1
"Tandem" please push me me.
Kuva 4 Sport Pro 1
Pieni sivuhistoria tässä on, että moottorin jäähdytyksen vuoksi osa kierroksesta piti ajaa limittäin.
Mutta minulle aivan uusi tapaa ajaa pitkiä moottoriurheilukisoja.
Mutta jokainen omillaan.
Normaali vastapäivään kierre. Mitä siitä nipottamaan. MUTTA tämä on Millerin korkki. No aivan normaali käsissä vastapäivään aukeava..
Kattokaas tuota kruunukorkkia, niin siinä on selvä kierre havaittavassa.

17.02.11 . Töttis ja Pekka? Aholalle pronssia sohvalla. Niklas Ajo-tiedotteet. 

Stigell'in veljekset Harri ja Jarmo ovat monille tuttuja etenkin EMK:n piiristä. Harri ajanut tänä talvena myös EMK:n yhteisharjoituksia. Jarmo asuu Veikkolassa ja törmäsimme paikallisessa S-marketissa. Jarmo oli löytänyt jostain divarista vanhoja Moottoriurheilulehtiä. Tässä Jarmon skannaus yhdestä kannesta. Sopii hyvin tähän vuodenaikaan. Faija Töttis 350ksm Sixdays Jawalla keulilla (poika Töttis voitti viime viikonvaihteessa Nummisissa luokkansa), mutta onko takimmainen Pekka Sieranen? Peli on melko varmaan MZ.
Ahola_Kuva_Dario_Agrati
Sisähallienduron MM-sarja muuttui lähinnä farssiksi. Viidestä järjestäjästä kolme kiipesi puihin ja mitalit jaetaan kahden kisan perusteella. On typerää yrittää järjestää enduro- ja trial-kisa samalla areenalla samana päivänä. Enduron kun pitäisi olla nopeuskisa ja trialin taitokisa.  Mika aivan aiheellisesti arvostelee ratoja tässä Kari Ahon tiedotteessa.
Niklas_Ajo_Kuva_Sami_Haanpaa
Niklas Ajo pukkaa Apriliaa ja taivas vettä (ei tosin tässä kuvassa). Ei hyvä yhdistelmä. Kari Aho sähkötti tietoa Estorilin vesitesteistä.

14.02.11 Kalle Salovaara RIP

Puhelin ei soinut lauantaina tammikuun 22 päivänä. Vasta illalla tajusin, että Kalle ei ollut soittanut, enkä minä hänelle. Sunnuntaina Kolmperässä ajettiin EMK:n crossin yhteisharjoituksia. Sitten puhelin soi siellä, mutta soittajana olikin Nybergin Veka. Puhelu oli kolkko; Kalle oli kuollut perjantaina ja toinen motukkakaverimme Partasen Jouko oli myös menehtynyt samana päivänä.
Siinä oli tyyliä ja taitoa, kun Kalle latasi hiekkalaarissa Hussella, uran aikana myös Yamaha tuli Kallelle tutuksi. Itse asiassa Kalle puhui viime syksynä usein siitä Remmitankki Jammusta, jolla ajoi parhaat saavutuksensa ja  jollainen oli tullut puheissa vastaan jossain Rovaniemen seudulla. Ajatuksena oli tuottaa peli etelään ja kunnostaa se.
Kari "Kalle" Salovaaran, crossarin, viimeinen matka päättyi hiekkahautaan lauantaina 12.2.2011 Espoon keskustan hautausmaalla, omaisten ja laajan ystäväjoukon saattamana. RIP.

14.02.11 . Juha Salminen aloittaa kauden. "Lunta lunta lunta vain" Anneli Sari!x2. Ei oo riemulla rajaa, kun Fantic'lla ajaa. Ajo2 tiedotteet. 

Se on Juha ja uusi kostyymi! Kari Aho sähkötti Juhan kuulumisia.
Marja-Leena Ahvalaa ei enää taida lumen määrä naurattaa, Marja-Leena sähkötti, erityisesti Lasselle: Morjens, Arvaa Lasse ynnä muut, oliko kiva pujotella ulos??? Hauskoja "lumisotia" kaikille toivottaa niihin jo kyllästynyt! Marja-Leena
Meillä tuo lumilippa kasvoi pikkuhiljaa. Aika sitkeätä ainetta lumi! Sitten löin ulko-oven kiinni.
Sami Selänne sai "uuden" piikin Fantic'in sunnuntaina. Peli muuten kulki aika hyvin, taisi jopa satanen mennä pari kertaa rikki. No tietenkin vahingossa peräkärryssä. Onhan siinä tekemistä, mutta rekisteripeli kuitenkin.
Kari Aho sähkötti sekä Niklas Ajon että Ajo Motorsportin Valencian testeistä. Ajo Red Bull-tiimin tiedote.
 

10.02.11 ilta "Lunta lunta lunta vain" Anneli Sari!  Niklas Ajo aloitti testit.

Kirkkonummen Jorvaksessa on LUNTA. Lasse Jahn sähkötti: Meillä on enemmän lunta, hähhähää, hups. T. Lasse

Ystäväni Matti Särkelä pitää nuorison suosimaa laskettelukeskusta Klaukkalan Tornikeskuksessa. Ajelin illalla sinne Vihdintien kautta. Matkalla tuli muisteltua kymmenien vuosien taakse, jolloin Hartikaisen veljeksillä, Kyösti ja Tapio, oli automaalaamo Klaukkalassa. Mielestäni rakennus oli edelleen paikalla. Kyösti ja Tapio ovat olleet erittäin aktiivisia classic-crossijutuissa viime vuosina.
No tänään Teemu "Extreme" Takamäki oli Jarnon kanssa sponssaamassa "Ride the Line"
-
streetti-kisaa sekä laudoille että skimboille.
Niki Ajon iltatiedote Valencian testeistä.

10.02.11 Niklas Ajo aloittaa testit. Aki Ajolla kaksi tiimiä.

Niklas Ajo aloittaa testit Valenciassa. Nikin tiedote. Marc_Marquez_93_ja_Niklas_Ajo_31_Kuva_Ajo_Motorsport

Aki_Ajo_Johann_Zarco_ja_Jean Alesi_Kuva_Ajo_Motorsport
 
Zulfahmi_Khairuddin_Aki_Ajo_ja_Tony_Fernandes_Kuva_Ajo_Motorsport
Aki Ajon talliin F1 glamouria. Jean Alesi Johan Zarcon taustalla.
Heikki Kovalaisen Lotus-pomo, Tony Fernandez, myös mukana kuvioissa.
Ajo Motorsportin tiedote. 

08.02.11 HotFortyPlus Racing Pohojanmaalaiset ystävät.

Kari Männikkö sähkötti: epätietoinen pohojammaalta kyselöö notta liittyykö tämä kuva jollainlailla tuohon HotFortyPlus Racing varikkotyttöjen työhaastatteluun vai onko tämä sittenkin komea rivi maahantuojia ottamassa vastaan palkintoja merkkimestaruuksista.

onnea joka tapauksessa!

Eiköhän me kaikki yhdytä Karin onnentoivotuksiin!!!

07.02.11 HotFortyPlus Racing. Hyvä asento. Lasten taitoajoa.

Jukka Mäkelä sähkötti:

Moro Paavo, johtuneeko siitä, että trial on marginaalilaji, ettei meidän eilistä julkistusta ollut urheiluruudussa. No tätä kauttahan tietoisuus leviää.

Ollaan Nylundin Jörgenin kanssa lähdössä ajamaan EM -sarjaa ja ollaan perustettu tiimi HotFortyPlus Racing.

Tarkoitus on panostaa erityisesti rekvisiittaan esim. varikkotytöiksi emme kelpuuta mitään aloittelijoita (kuten se toinen messuilla julkistettu tiimi), vaan pitää olla jotain saavutuksia sillä alueella.  Kunnon valokuvaajakin yritetään löytää.

 Aloitetaan 14. toukokuuta Saksasta, mutta sitä ennen on tarkoitus käydä nöyryyttämässä ruottalaisia huhtikuun alkupuolella. Roomaankin voidaan lähteä, jos löydetään kuski ajamaan kalusto sinne.

T Jukka

PS. Kuvan on ottanut Kuusisen Jukka

Hieno juttu, mutta en tiennyt, että Ducatikin tekee nykyisin trialmotukoita, mutta varmaan mukavia pelejä ajaa.. Onkos se tämä Suomen mestari Viivi tuossa oikealla?

 

Sisua oli lopuksi vaikea saada pois Messuilta. Piti vaan päästä ajamaan mopolla. Täytyy sanoa, että poika seisoo mopottimen päällä hyvässä asennossa.
Kimi Räikkönen perusteli IceOneRacing-talliansa lapsuuden aikaisella kiinnostuksella crossiin. No Kimi oli mukana Espoon Moottorikerhon järjestämissä Lasten taitoajo-tapahtumissa 80-luvulla. Sain eilen "uusia" kuvia noilta ajoilta. Lapsia oli mukana paljon ja paino on sanalla paljon..
Motukkakirjo oli tosi laaja pienistä crossareista Honda QR:iin ja Yamaha PW. Taisi joku ajaa Jawan lypsyjakkarallakin?
Kuvasta voisi päätellä, että mukana oli myös liikennetietoutta ja -merkkejä. Kuskina Taneli.
Eräs vaikeimpia kohteita oli kahdeksikon ajaminen. Kas kun suurin osa taisi olla alle kouluiän, eli mikä on kahdeksikko?
Muistaakseni talvella ei järjestetty tapahtumia, mutta "hurjat" kävivät ajamassa lumirossia.
Kuka tunnistaa paikan? Aivan oikein. Kolmperän radan vanha aita lähtöpuomin takana. Tapahtumissa jaettiin "palkinnot" tietysti kaikille. Tässä Nybergin Tane ja Haikkolan veljekset ryhdikkäinä mitalien kanssa.

04.02.11 Motukkamessut ja pekulointi IceOne(1)Racing.

Siinä se nyt on se meidän pekulointien lopputulos. Kuskit ja ja motukka meni oikein, mutta yllättäen varustefirmana onkin Yoko for moto eikä Scott (Yoko näyttäisi olevan tulossa takaisin myös motukkapuolelle, esiintyhän myös Juha Salminen omilla nettisivuillaan Yokon varusteissa). Mutta ei anneta sen haitata. Helvetin hieno homma ja kun mukana on ihan oikeita ammatti-ihmisiä, niin hommasta voi tullakin jotain. Olette varmaan lukeneet muualta netistä tästä Kimi Räikkösen ja Kari Tiaisen "Ice1(one)Racing"tiimistä. Ei siitä sen enempää kuin, että meidän naapurinpoika Jami Numminen on myös mukana junnutiimissä. Kannattaa seurata Jamin ajamista, siinä on se kaikkein tärkein eli vauhtia, mutta myös tietenkin lippoja, joita ei voi välttää. Asennetta kaverissa on vaikka muille jakaa. Tässä muutama kommentoitu kuva messuilta.

02.02.11 Kaksosten päivän skand(aal)i "ystävämme". Ilmastolämpeni eilisestä. Pekulointia.

Norjalaiset- ja ruotsalaiset "ystävämme" ovat tienneet ja kertoneet asian kaikille, että dopingia on VAIN Suomessa. Norjassa tai Ruotsissa ei ole edes tiedetty mitä tuo sana tarkoittaa. Eikä tiedetä vieläkään.
Ruotsissa sanat "hemohes ja EPO" on yllättäen korvattu sanalla "
Ravintolisät!" Kyllä nuo ruotsalaiset osaavat sitten hyvin moittia suomalaisia doping'ista, mistä Ruotsissa ei tiedetä yhtään mitään, koska ruotsalaiset ovat rehellisiä kaikissa asioissa, jotka koskevat suomalaisia.
Ruotsalaisia vielä puhtaampia ovat olleet norjalaiset. Ne useat viime vuosien doping-käryt ovat olleet huonojen asianajajien osaamattomuutta. Esimerkiksi kävelijä, joka jää kiinni Cerasta, on ilman muuta puhdas, koska hän ei ole suomalainen piste. Tässä suora lainaus: Kävelijän asianajaja Gunnar Martin Kjenner pitää kilpailukieltoa vakavana virheenä. Hänen mielestään Tysse ei ole syyllistynyt dopingrikkomukseen.
Eli Norjan tähän saakka hyvin toiminut kansallinen doping-valvonta on pettänyt pahasti. .............................Norski on kärähtänyt. Ei tällaista voi hyväksyä.
Me toivotamme ruotsalaiset ja norjalaiset ihan siihen samaan veneeseen, kuin kaikki muutkin HUIJARIT.
Eilen tiistaina oli aivan fantsu talvipäivä. Pikkupakkanen ja taisi jopa aurinkokin välillä paistaa. MUTTA sitten tein mokan ja laitoin olohuoneen varaavan takan palamaan. Tänään Suomen Ympäristökeskus julkaisi tiedotteen, jossa puunpolttaminen tuomitaan ilmastonlämpeämistä kiihdyttävänä.
Mistä helkutista ne arvasi minun polttavan takkaa tiistaina ja tänään keskiviikkona onkin ilma plussan puolella. Taidan sittenkin alkaa uskoa tuohon mantraan! Tai sitten en.
Pekulointia jatketaan taas. Mutta se viimekertainenhan jo vahvistettiin ihan julkisesti..No mitäs tässä enää? No ei mitään, mutta pekuloidaan tiimin ajovarusteilla ja ajolaseilla. Scott on merkki???
Huomennahan sekin tiedetään.

31.01.11 Pikku-uutinen, mutta iso merkitys.

Offroadchampion-sivuilla on julkaistu pitkään odoteltu tieto: BMW:n luottokuski Simo Kirssi jatkaa täydellä tehtaan tuella konsernin toisella merkillä Husqvarnalla. Kirssi siirtyy ajamaan Jenkkien GNCC-sarjaa  Hussella. Hienoa! Pannaan nyt vähän paineita ja eikun  samanlaiset tulokset kuin Saksan- ja Euroopan-sarjoista. HIENOA!! Kuvassa Kirssi Riksun WEC:issä 2009.

27.01.11 Sitä sun tätä ja erityisesti tota, jälleen kerran.

Viikon kuvapoikana Panu Leppo. Kuva vuodelta 2009 Tervakoskelta. Kuvassa Panun tavaramerkkejä; ajetaan paljain käsin, ns. body english, tiukka katse eteenpäin ja ennen kaikkea jalat tapeilla. Tapasin Panun tuossa pari kuukautta sitten ja keskusteltiin sinisestä Bultacosta. Pelihän oli aikanaan Ykä Vesterisen käytössä. Eli kyseessä hienoa nostalgiaa. Ykän aloitettua vanhojen peliensä keräilyn niin myös Panu luopui Bultsista viime vuonna. Minkä tason kuski Panu sitten on ollut? Hyvä kysymys! Jos ajaa kympin sakkiin MM-trialissa, niin on KOVA KUNDI. Veikkolasta myöhästyneet onnittelut!!
Urheilutoimittajat äänestivät Minna Kaupin vuodenurheilijaksi 2010. Aika erikoinen ratkaisu, kun Olympiahopeamitaliurheilija jätettiin kakkoseksi. Mikähän tässä voisi olla selittävätekijä? Niinpä! YLEn Urheilun Tapio Suominen taisi kertoa syyn 20.1 Urheiluruudussa. Tapio kertoi, että urheilija TEMPPUILI jotain xxxxx. No mitähän se urheilija olisi TEMPPUILLUT? Oliko kyse esim. Kiira Korvesta, joka temppuili kaksoisschalkowin naisten taitoluistelussa, vai Mika Poutala TEMPPUILI 500m pika??luistelussa, vai Janne Ahonen TEMPPUILI veeeeetyylin mäkihypyn. No ei taatusti. Kyseessä oli tietenkin LUMILAUTAILIJA, vain nuo ryökäleet TEMPPUILEVAT, kaikki muut, ihan aikuisten oikeasti, urheilevat ja suorittavat ja yrittävät parhaansa jne. Sorry lumilautailijat, mutta Suomessa on vielä erittäin suuri joukko täysin pihalla olevia urheilu(tyhjän)toimittajia.
PEKULOINTIA
Tämä on ihan täysin pekulointia. KTM julkaisi Suomen crossi- ja endurotiiminsä muutama aika sitten. KTM-porukoilla on hyvä mahdollisuus ottaa useita Suomen Mestaruuksia. Ihan tässä sivuheittona, että myös SUOMENMESTARUUS on arvo sinänsä, Moottoriliitossa ei juurikaan näin ole ajateltu muutama vuosi sitten.
Kotarin julkistamasta tiimistä puuttuvat kuitenkin viime vuoden Suomen parhaat KTM-kuskit Ludde Söderberg ja Toni Eriksson. Missäs pojjaat sitten ajavat? Tänäisen X-racing lehden mukaan ei ainakaan Räikkönen-Tiainen MM-crossitiimissä.
Minä taas olen melko varma, että ensi viikon MP-näyttelyssä julkaistaan Räikkönen-Tiainen MM-crossitiimi, jossa Söderberg ja Eriksson ajavat Kawasakilla. Saas nähdä!
ENDUROSPECIAL
Tuomo Seppänen piti vuosia yllä motocrossiin keskittynyttä nettisivustoa (http://wwv.fincross.net). Sivuilla oli paljon hyvää asiaa crossista. Lopuksi Tuomo lopetti sivujen pitämisen. Nyt ei taida löytyä puolueetonta suomalaista crossisivustoa. Tuomo kylläkin edelleen hoitaa crossin tiedottamista hienosti esim. STT:lle ja saanee siitä ihan pienen korvauksenkin. HYVÄ.
Tuli tuolloin myös mieleen josko pitäisi lopettaa myös nämä trial-sivut (www.finntrial.fi).
Nyt Endurospecial ilmoittaa, että erittäin ammattitaitoisesti ylläpidetty http://www.endurospecial.com/ sivusto lopettaa 31.1 toimintansa. Harmi. Panee taas miettimään, että miksi ihmeessä minä laitan rahaa ja aikaa näihin nettihommiin, eihän niitä aikuisten oikeasti kukaan kaipaa. Niinpä!
Endurospecialin keskustelupalstalle on ihan viime hetkillä heitetty aika kova väite, olisikohan alunperin ollut kyse tästä?
VEIKKOLAN IKEA
Tämä seuraava on paikallista hjuumoria. Veikkolassa on vanha Siwan kauppa. Siinä on viime vuodet ollut ns. osto-ja myyntiliike, joka on erikoistunut huonekaluihin. Firma on saanut kuvaavan lempinimen: Veikkolan Ikea. Käykääpä vilkaisemassa, mutta Joulutauon jälkeen kauppa aukeaa  helmikuun loppupuolella.
Matti Soini soini sähkötti: Askartelua iltojen iloksi. http://www.kylanraitti.fi/Askartelut/2008/askartelu22008_veikkolan_IKEA.pdf

Terv Matti

MISSÄ VAIKUTTAJAT?
En ole tilaaja, mutta saan Samilta luettavaksi
Urheilulehdet. Numerossa 1/2011 on lueteltu Suomen 100 urheiluvaikuttajaa. Lista on aika järkky, mukana monta pelleä, mutta vain YKSI (1) moottoriurheiluun liittyvä ja hänkin on autopuolelta Jarmo Mahonen. Missä ovat motukkavaikuttajat?? Juhani Halme ja Kurre missä motukkaväki on epäonnistunut, kun ei ole osannut valita edustajikseen osaavia henkilöitä?? On sanottava, että edellisellä listalla muutama vuosi sitten, jonka minä olen nähnyt, niin mukana oli Eppu Mäkelä. Epustakin voidaan olla montaa mieltä, mutta kuitenkin. Siis SATA vaikuttajaa ja YKSI moottoriurheilusta!! Eipä ole ihme, että meidän harrastamismahdollisuudet kapenee kaiken aikaa.
Tilanteen tekee vielä karmeammaksi se, että lehti luettelee 2/2011 numerossa 50 kaikkien aikojen suurinta suomalaisurheilijaa. Listalla on 8 moottoriurheilijaa eli 16%. Ja järjestöpuolella prosentti on yksi (1)!!!!!!
Olisiko aika tehdä johtopäätöksiä AKK ja SML?
CROSSI ON KOVIEN KUNDIEN LAJI
"Crossi se on mun rattoni ja trial paras työni, juu." Näin menee motukkaimmeisen laulu. EMK:n crossiradalla Kolmperässä ajettiin SM-arvosta heinäkuussa 1988. Länsiväylässä aprikoitiin kisaa.
Vuoden 1970 paikkeilla minicross rantautui Suomeen. Ihan tällaisena ajatusleikkinä kysyisin, että uskoisitteko, että Ilta-Sanomat kirjoittaisi tänä päivänä moisen "riesan" tulemisesta Suomeen? Niinpä jälleen kerran.

21.01.11 Sitä sun tätä ja erityisesti tota.

Pepen albumista
Moottoriliitto jakaa huomenna viime vuoden mestaruusmitalit. Tässä vähän muistoja menneiltä ajoilta, vuotta en tiedä. Kuvassa on melkoinen määrä parasta suomalaista motukkaosaamista. Meikä tunnistaa ainakin seuraavat: Hukka Hokkanen, Konsta Kärhä, Heikki Mikkola, Osmo Kiukkonen,  Timo Laine, Jorma Järvinen, Jouko Laaksonen, Pertti "Pepe" Luhtasuo, Matti Satukangas (65v joulukuussa), Matti Salonen ja Beni Benjaminsson.
Pepen albumista
Englannissa ajettiin EM-osakilpailu. Pepe oli paras ei-engelsmanni. Pepen ajopäähine sopisi hyvin näillekin keleille. Eikös muuten se vanha vitsi mene jotenkin näin: Ruotsalainen huippuinstituutti teki kokeita erilaisille ajopäähineille, sekä pipo että karvalakki selvisivät testissä kärkeen. Ne eivät rikkoutuneet 25m pudotuksessa. Kypärä ei kestänyt.
Pepen albumista
Tamppa Välisalo ja Yamahan 100 kuutioinen"postipyörä", jossa Greevesin keula. Sittemmin peli siirtyi Yrjö Vesteriselle.
Pepen albumista
Sammy Miller voitti tuon EM-osakilpailun, missä Pepekin oli mukana. Millerillehän oli aika tyypillistä suu ammollaan auki ajaminen.
Pepen albumista
Pepen albumista
Don Smith oli tunnettu siitä, että ajoi yleensä aina rööki suussa jaksoa. Voisi näyttää aika oudolta nykyisin.
Jotkut huumorintajuttomat ihmiset pahoittivat mielensä Vuoden urheilijaksi valitun Minna Kaupin tavasta esiintyä voittopokaalinsa kanssa. Sittemmin häntä on puolusteltu sillä, että jääkiekon mestaruuspokaalissa on keitetty jopa nakkeja ja viety Poika mukaan saunaan. Motukkaurheilussa ei mitään tuollaista voisi tapahtua vai voisiko sittenkin?
Ei ole helppoa maailmanmestarillakaan. Täytyy tienata hieman makkararahaa jopa pesupoikana. Kts. Tekniikan Maailma 2/11. Sivu 29  Juha Salminen painepesurin kanssa.
Vakituinen katsoja classic-tapahtumissa ihmetteli vuositapaamisen siirtoa ilman julkista tiedotusta, oli käynyt paikalla varsinaisena päivänä. Uusi päivämäärähän on 9.2. Voisiko ajatella, että näistä tiedotettaisiin vaikka www.finntrial.fi keskusteluosiossa? Sähköpostiosoitetta ei sittenkään ole vielä kaikilla.
Viikonvaihteessa on Messukeskuksessa karavaanarimessut. Näyttelyn yhtenä vetonaulana on Tommi Ahvalan Suomen suurin asuntoauto! Kts. tänäinen Hesari.
Sain erikoisen sähköpostin: ”Suomen Urheilugaalan järjestäjät tekevät tapahtumaan liittyvää tutkimusta.  Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan illalliskortteja vuoden 2012 urheilugaalaan. Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Kysely on anonyymi ja yksittäistä vastaajaa ei voida tunnistaa. Kyselyn toteuttaa Sponsor Insight. Vastaathan kyselyyn viimeistään 29.1.2011. Vastaa kyselyyn klikkaamalla linkkiä:
http://xxxxxxx.com/answer/?inv=29094434&chk=5K68H3BB
Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se selaimen osoiteriville hiiren avulla. Osoitetiedot: Järjestäjien rekisteri”

Miksiköhän Uimaliitto on laittanut osoitetietoni tuonne???? Niinpä.
MM-crossin promoottori G. Luongo on käyttänyt FIMn crossikomitean jäseniä pöydänpyyhintärätteinä. Kaveri rahastaa kaikessa mm-crossiin liittyvässä. Mitään ei kuitenkaan jaeta takaisin "taiteilijoille" eli kuskeille. Yksi kaverin älyttömimpiä esityksiä oli viime vuonna, kun hän halusi eri säännöt samaan kilpailuun osallistuville eurooppalaisille ja jenkeille. Onneksi ei ainakaan julkisesti onnistunut. Rättinä käytettävä komitea sai uutta viledaa joulukuussa.

16.01.11 Jalle luuraa Kolmperän crossissa. Talkoita.

Jalle pääsi kuulemma ensikertaa mukaan crossitapahtumaan lauantaina Kolmperässä. Hienosti käyttäytyvä herrasmies ja ymmärsi oikein hyvin crossimakkaroiden päälle. Muutama muu kuva harjoituksista.
Voisiko kyseessä olla "kunnanduunarit"? =:-D   Vaikea sanoa. Kuva on 32 vuoden takaa Kolmperän ratatalkoista. Sain kuvan(t) Seppo Kannelsalolta, joka oli saanut ne Terttu Tiitalta. Terttu ja puolisonsa Erkki, kuin myös tietenkin Seppokin, olivat erittäin aktiivisia EMK:laisia. Sivujuonteena tuohon , että poika Mika Tiitta kuuluu nykyisin Päijänne-ajon johtoryhmään. Tässä kuvakavalkaadi talkoista elokuulta 1976 ja helmikuulta 1978. Voisi olla mukavaa, jos porukat tunnistavat henkilöitä, niin postittelisi tietoa minulle. Kuvat ja tiedot menevät lopuksi EMK:lle.

13.01.11 Sheffield. Niklas Ajo. Osallistumista.

Sain lopultakin kasattua Sheffieldistä hieman kuvia ja tarinaa. Tässä. Kuvassa Jack Challoner lähettää roskiksilla.

Olin muutama vuosi sitten erittäin skeptinen Suomen Moottoriliiton tiedotteisiin, joissa kerrottiin romanialaisen c-luokan rr-ajajan Muresanin saavutuksista.
Ajat muuttuvat, Ajo on saanut laatuajajia tiimiinsä ja tulokset ovat aivan eri planeetalta. Kaksi maailmanmestaria ja Ajon talli on piikkiluokan "sinne minä haluan"-tiimi. Tiimin tiedottajana toimii ammattilainen, Kari Aho, joka sai tällä viikolla KAIKKI tiedotusvälineet liikkeelle Niklas Ajon tallisopimuksesta. Oli telkkaria, Hesaria (Hyysäri), STT jne. näin asiat hoidetaan.
Tässä kohtaa on taas pakko palata Liiton touhuihin, eiks näistä nyt millään päästäisi oikeaan elämään Kurre?
Viikonvaihteessa oli Messukeskuksessa VM-Motorsport show lauantaina ja sunnuntaina 8-9.1.2011. En tiedä miten näyttely noin yleensä onnistui, olin matkoilla. Mutta Suomen Moottoriliitto mainosti tilaisuutta JO PERJANTAINA 7.1. Siis päivää ennen kerrottiin Liiton omilla nettisivuilla, että siellä ollaan.
Hei tämä oli hieno juttu ja heti kaikki motukoista kiinnostuneet suuntasivat näyttelyyn!
Kerro Kurre nyt julkisuuteen kenelle kaikille motukkaurheilua lähellä oleville piireille  lähetitte n. 2-3 viikkoa ennen tiedon tästä tilaisuudesta, jotta motukkaväki olisi osannut tulla paikalle. Minäpä taidan tietää. Ette kenellekään.

Kari Ahon ja Sami Haanpään tiedote Niki Ajon tulevaisuudesta tässä.
 
Eulalia Sanz Pla-Gilibert.
Saatte arvata kenestä on kysymys. Mutta neito ajaa Dakar-rallia aivan huimasti.
Tässä hänen nettisivunsa Dakarissa. No joo Laia Sanz'han se siinä, osaa ajaa trialia paremmin kuin useimmat miehet. 

 
Tämä kaveri lähti Etelä-Amerikassa ajettavaan Dakar-ralliin 80-luvun Bultaco Pursangilla. Huvinsa kullakin. 
Tuossa yllä on jo osallistumista, mutta toukokuussa ajetaan Skotlannin Kuuden Päivän Trial.
Sinne on muutamia mielenkiintoisia ilmoittautumisia:
Graham Jarvis. Graham vaihtoi monivuotisen merkkinsä Shercon Husabergiin. SSDT ilmoittautumisessa ei ole vielä millä Grimbo ajaa.
Kolme kappaletta Lejeune-veljeksiä on ilmoittautunut mukaan. Myös Eddy!!!!!
Vojta Klecka Ruottista tietenkin.
Adam Thiger myös ja ainakin yksi kaveri Latviasta.
Amos Bilbao ja Nigel Birkett vakiokamaa.
Lampkin-klaania ainakin kolme kapplaletta; Dougia ja Harry-veli mm.
Tässä linkki sivuille.
Henkilökohtaisesti voin suositella joko kisa- tai lomamatkaa SSDT-kisaan. On se hienoa. 
 

09.01.11 Tony: Tulin, näin ja voitin, helppoa kuin heinänteko.

Sheffield'in hallitrial aloitti uuden vuoden/kauden lauantaina. Samalla isolla joukolla kuskeja vaihtui merkki, mutta yksi on ja pysyy; Tony Bou ja Montesa. Karsinnassa hieman haparointia, mutta finaali oli sitten Tonyn täyttä näytöstä. Nuori englantilainen Jack Challoner ajoi hienosti karsinnassa, mutta sitten paukut hieman loppui finaalissa, kaverista kyllä vielä kuullaan isommissakin ympyröissä. Lisää taidekuvia ja ehkä tarinaakin lähipäivinä täällä.

07.01.11 Talvi-trialia ala Tom & kumpp. Tammisaari oli. Leuka. KOP kop kop.

Gustaf Segercrantz sähkötti: Hei Paavo.  Kiitos hienosta kuvasta OSSASTA.Tässä pari kuvaa tapahtumasta,  jonka Tom Sjöman on järjestänyt. Hän on luonut n. 4-500 metrisen radan metsäänsä ja pyytänyt muutamia kavereita ajamaan. Se on ollut oikein hauskaa. Hän on löytänyt tsekkiläisen rengasmerkin (MITA), joka pitää hyvin lumessa, joten ei tarvitse piikkejä. Sitten pari "turbo pakoputkea" joita hän on tehnyt. Toiset keksii ja sitten vielä osaa. Terveisin, Gustaf.  Kattokaas muuten tuota vaihdepoljinta, jarrupoljinta, käynnistyspoljinta ja äänenvaimentajaa, ei ihan vakioita nekään. Lisää Kustun kuvia: Kuva 1, kuva 2 ja kuva 3.
Lasse Jahn sähkötti Tammisaaren MM-trialeista:

Moi, siltä varalta ettei ole ennestään tuttu: http://butti.surfnet.fi/ ja vasemmalla olevasta taulukosta löytyy Ekenäs trial jne. Sain osoitteen Kaj Karhuselta tänään, tarkoituksemme on pyynnöstä löytää nimiä kasvoille ensi viikolla. Paljon hyviä kuvia! T. Lasse

Hymyt herkässä pari vuotta sitten Sappeen CC-kisassa. Vasemmalla Lauri "Leuka" Salonen ja oikealla Reijo "Tupla .." eiku "Retza" Kivelä. Leuan hymy hyytyi loppuvuodesta, kun viimeisessä SM-endurossa lätkäistiin aikasakko valoista. Tässä linkki itse juttuun "Näin parannetaan lajin imagoa" ja tässä Leuan etusivu. Jokainen voi TAAS tehdä itse johtopäätöksiä. Sittemmin Retza on jättäytynyt pois Liiton lajiryhmän jäsenyydestä.
Kyllä ennen kaikki oli toisin, oli kaksi suomalaista pankkia, jotka olivat "ikuisia" kuten EU nykyisin. Toinen oli KOP ja toinen SYP. Meillä oli orjuussuhde KOPpiin. Siksi lienemme saaneet sieltä Uuden Vuoden Tinan? Löytyi nyt aattona tinavaluja valmistellessa. Päivän yksi uutinen pankkimaailmasta löytyy taas kerran Hesarista, joillekin Hyysäri. Mielipidepalstalla joku konsultti tyrmääkin tämän SEPA-maksujärjestelmän! Miten se voi olla mahdollista, kun meille kansalaisille on toitotettu sen autuaaksi tekevää voimaa? Vietiinkö meitä taas kun pässejä.........?

01.01.11 Taas digitaalipäivä! Joa tekemässä paluuta SM-trialiin. Vuoden 2011 kalenteri.

Kuva Noora Hindrén
Pitkin syksyä on kuulunut huhua, että Joa tekisi sittenkin paluun kisahommiin. Innokkeena on varmaan ollut tuo uusi merkki OSSA. Nyt on saatu jälleen uusi huhun poikanen, että tehdas toivoisi Joan ajavan 305 Gripperillä. Tehtaanvarastosta on löytynyt suuri määrä keltaisen pyörän osia, joista voitaisiin kasata uusia pelejä markkinoille. Mallipyörä tuli juuri ennen vuodenvaihdetta Suomeen ja tietenkin siitä otettiin tyypit. Meni tuostakin ihan helposti kiven päälle. Kts. jutun jatko tuosta hieman alempaa.
Jukka Myöhänen sähkötti tämän vuoden trial-kalenterit:
Terve !

Ohessa kauden 2011 kalenterit.  Ne on toimitettu liittoon, mutta sieltä ei ole tullut vahvistusta... mutta eiköhän nämä pääsääntöisesti ole näin.  Joukkuekisa (SM) on järjestäjän ja jopa ajankohdan suhteen vielä "auki" samoin kuin "liiton leiri".    terv. Jukka
Koko trial-kalenteri (Suomi, Ruotsi,MM, EM jne.)  Suomi-kalenteri. Kalenterit tulevat jatkossa olemaan tuossa vasemmassa palkissa.
Hupsista. Tänään onkin Tammikuun  eikä Huhtikuun eka päivä. =;-D

Vuoden 2010 loppupuolen jutut